Πρόσωπα

Γκονζάλο Άβιλα: Ο θαυμαστής του Βαλβέρδε που ψάχνει το επόμενο βήμα στον Ολυμπιακό (video)

Γκονζάλο Άβιλα: Ο θαυμαστής του Βαλβέρδε που ψάχνει το επόμενο βήμα στον Ολυμπιακό (video)

Θα γίνει η πρώτη επίσημη μεταγραφή του Ολυμπιακού και φέρνει τεράστιες λύσεις στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Γκονζάλο Άβιλα ή αλλιώς Πίπα, ντύθηκε στα «ερυθρόλευκα» και το BN Sports ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του.

«Κανένα παιδί που μεγαλώνει στη Βαρκελώνη, δεν ονειρεύεται να παίξει στη… Χάντερσφιλντ αλλά ο Πίπα το έκανε». Γεμάτος ειλικρίνεια, ο Κάρλος Κορμπεράν είδε με τεράστια χαρά τον Γκονζάλο Άβιλα να αφήνει την Εσπανιόλ και να υπογράφει στην ομάδα της Αγγλίας, αποτελώντας τον προσωπικό του πόθο.

Όχι άδικα βέβαια, καθώς ο νεαρός άσος ήταν ήδη διεθνής με τα μικρά κλιμάκια της Εθνικής Ισπανίας και είχε αρκετές παραστάσεις από τη La Liga. Η διετή παρουσία του στο Νησί, δίνει το εισιτήριο για το βήμα παραπάνω και ο Ολυμπιακός έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να του δώσει τα εφόδια για το επόμενο σκαλί.

Εσπανιόλ από… κούνια!

Τα περισσότερα μωρά που γεννιούνται στη Βαρκελώνη, μεγαλώνουν με την ιδέα της Μπαρτσελόνα και το όνειρο να φορέσουν τη φανέλα της κάποια στιγμή. Ειδικά για εκείνα που γεννήθηκαν τη δεκαετία του ’90, οι «μπλαουγκράνα» ήταν στα καλύτερά τους με τους αστερισμούς των Ροναλντίνιο, Μέσι, Ετό και άλλων να μπαίνουν σε κάθε σπίτι.

Ωστόσο, δεν ίσχυε αυτό για τον Άβιλα. Ήταν οκτώ ετών όταν η Εσπανιόλ πανηγύρισε το μόλις τέταρτο (και τελευταίο μέχρι σήμερα) κύπελλο κόντρα στη Σαραγόσα και ένα χρόνο μετά, λύγιζε στα πέναλτι από τη Σεβίλλη στον τελικό του UEFA Cup, φτάνοντας μία ανάσα από το πρώτο της ευρωπαϊκό. Φυσικά, το γεγονός πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν στο τιμόνι της ομάδας, έκανε το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού να… ερωτευθεί, ποδοσφαιρικά, τον Ισπανό κόουτς.

Ο μικρός Γκονζάλο τα έζησε με έντονο τρόπο και δέθηκε με τον σύλλογο από την πρώτη στιγμή. Για αυτό και δεν φάνηκε σε κανέναν περίεργο από την οικογένεια, όταν αρνήθηκε την πρόσκληση της Μπαρτσελόνα για δοκιμαστικά για να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Εσπανιόλ. Εκεί όπου πέρασε όλα παιδικά του χρόνια μέχρι να φτάσει στο σημείο να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο δανεισμός που του χάρισε την παραμονή!

Το καλοκαίρι του 2018, ο Άβιλα ολοκληρώνει το ραντεβού με την Εσπανιόλ και βγαίνει από τα γραφεία της με ένα πλατύ χαμόγελο. Μόλις έχει γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αφού έβαλε την υπογραφή στο συμβόλαιο που του πρόσφερε ο ισπανικός σύλλογος. Ωστόσο, τότε άρχιζε η πραγματική μάχη επιβίωσης, αφού ο νεαρός μπακ έπρεπε να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ μέσω ενός δανεισμού.

Η Ταραγόνα κάνει επίσημη πρόταση έξι μήνες για να τον αποκτήσει ως δανεικό για το υπόλοιπο της σεζόν 2018/19. Ο ίδιος έχει ήδη πραγματοποιήσει κάποιες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Εσπανιόλ αλλά με την Ταραγόνα κάνει γεμάτο δεύτερο μισό με συνολικά 18 παρουσίες σε όλες τις διοργανώσεις. Εκεί, μετατοπίζεται και από εξτρέμ σε μπακ στο δεξί άκρο, κάτι το οποίο διατήρησε και στην επιστροφή του στην ομάδα της Βαρκελώνης.

Εθνόσημο και μεταγραφή…

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις, δεν τον οδήγησαν απλώς πίσω στην Εσπανιόλ αλλά και στην Εθνική Ισπανίας Κ21, όπου πήρε τα πρώτα του παιχνίδια με το εθνόσημο και έχοντας ως στόχο την πρώτη ομάδα. Μπορεί στην μοναδική σεζόν στον ισπανικό σύλλογο να πήρε κάτι λιγότερο από επτά 90λεπτα αλλά ήταν αρκετά για να του προσφέρουν και μία μεταγραφή. Οι επιλογές ήταν αρκετές, μεταξύ αυτών και να συνεχίσει στην ομάδα της Βαρκελώνης για ακόμα έναν χρόνο και να διεκδικήσει θέση βασικού.

Ο υποβιβασμός στη δεύτερη κατηγορία όμως, τον έφερε πιο κοντά στην έξοδο και εκεί εμφανίστηκε η Χάντερσφλιντ. Ο αγγλικός σύλλογος με 700 χιλιάδες ευρώ κατάφερε να κάνει δικό της τον 22χρονος αμυντικό και τον Κορμπεράν να βρίσκεται σε πελάγη… ευτυχίας. Για τον ίδιο τον Άβιλα, ήταν και η ευκαιρία να δείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει και εκτός Ισπανίας σε ένα δυνατό πρωτάθλημα.

Το EURO U21, η εκτόξευση στη Championship και το βήμα στον Ολυμπιακό…

Από την πρώτη σεζόν απέδειξε πως δεν είναι ένα συνηθισμένο μπακ. Με 37 συμμετοχές και απολογισμό δύο γκολ και τέσσερις ασίστ, βοήθησε στα μέγιστα για να φτάσει η ομάδα μέχρι και την είσοδο στα play off. Αυτό του έδωσε μία θέση βασικού για το EURO U21 με την Ισπανία. Έπαιξε και στα τρία ματς του ομίλου και βοήθησε με τον καλύτερο τρόπο για να προκριθεί η ομάδα στα προημιτελικά, ωστόσο τόσο εκεί όσο και στα ημιτελικά, ο νεαρός άσος έμεινε στον πάγκο.

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε δεν ήταν το ίδιο για τον 24χρονος μπακ. Μέτρησε 17 συμμετοχές, με δύο ασίστ στο παλμάρε του, έχοντας κάποια μικροπροβλήματα αλλά η παρουσία του ήταν καταλυτική για να φτάσει η Χάντερσφιλντ μέχρι τον τελικό στα play off ανόδου και να μείνει εκτός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Μπορεί αρχικά να ήταν από τα βασικά ονόματα για το δεξί άκρο αλλά εν τέλει, είναι ο εκλεκτός για να ντουμπλάρει τον Σίμε Βρσάλικο στο δεξί άκρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Ο Γκονζάλο Άβιλα έχει ως μοναδικό στόχο να πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του και να μάθει πράγματα από τον Κροάτη μπακ όσο είναι στον Ολυμπιακό.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0