Πρόσωπα

Σίμε Βρσάλικο: Η «αδυναμία» του Σιμεόνε αναβαθμίζει τον Ολυμπιακό (video)

Σίμε Βρσάλικο: Η «αδυναμία» του Σιμεόνε αναβαθμίζει τον Ολυμπιακό (video)

«Μπάλες» ζητούσε ο… Σιμεόνε και «Cojones» του έδειξε πως έχει ο Σίμε Βρσάλικο. Η «βόμβα» του Ολυμπιακού δεν είναι ένας απλώς μπακ και το BN Sports ξετυλίγει το κουβάρι της πλούσιας ιστορίας του.

Και όπως πάντα, η «βόμβα»… σκάει στον Ολυμπιακό. Παρά το κλίμα αβεβαιότητας των τελευταίων ημερών, ο ελληνικός σύλλογος έκανε το καθήκον και ενεργοποίησε ένα ισχυρό μπαμ που τάραξε την Ευρώπη. Ο Σίμε Βρσάλικο είναι ο εκλεκτός για την ενίσχυση του δεξί άκρου της άμυνας και οι Πειραιώτες φέρνουν παίκτη από το πάνω… ράφι.

Ένας ποδοσφαιριστής που ένιωσε από πολύ μικρός την σκληρότητα του πολέμου και έμαθε με αυτή, τι εστί το ποδόσφαιρο. Από τα «φυτώρια» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στην απόρριψη της Premier League και από εκεί, στα βασικά γρανάζια του Τσόλο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στον «πυρήνα» του πολέμου και η Ζάνταρ…

Γεννημένος στις 10 Ιανουαρίου του 1992, ο Σίμε Βρσάλικο ένιωσε από την πρώτη του πνοή στον κόσμο, την ψυχρότητα του πολέμου. Με τον πόλεμο της Κροατίας σε εξέλιξη, ο μικρός Σίμε έφτασε μέχρι τα τρία του χρόνια, να «ανησυχεί» αν θα μείνει ζωντανός και αν θα προλάβει να χαρεί τους γονείς του. Οι γονείς του παρά την σκληρότητα του πολέμου, τον μεγάλωσαν με αγάπη αλλά και σωστή παιδαγώγηση.

Ο πατέρα του, από την άλλη, ως άλλοτε ποδοσφαιριστής της Ζάνταρ, είχε όνειρο να καμαρώσει τον γιο του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Εκεί, όπου ο μικρός Βρσάλικο έμελλε να μαγέψει με τις ικανότητές του. Έτσι, η Ζάνταρ έγινε ο πρώτος του σταθμός και το σκαλοπάτι για να κάνει το επόμενο βήμα.

Το «εργοστάσιο» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ!

Το 2006 και σε ηλικία 14 ετών, ο Βρσάλικο γίνεται αντιληπτός από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μία από τις κορυφαίες ακαδημίες στην Ευρώπη, του κάνει πρόταση να ενσωματωθεί στα σπλάχνα της, την ίδια στιγμή που από εξτρέμ, γίνεται μπακ. Το ταλέντο του έγινε αντιληπτό αμέσως και τα κλιμάκια των Κροατών δεν ήταν ικανά να περιορίσουν την ποιότητά του.

Μπορεί να χρειάζεσαι χρόνια για να φτάσεις στην πρώτη ομάδα, όμως ο Σίμε το έκανε σε τρία χρόνια. Πριν καν ενηλικιωθεί, υπογράφει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο και αμέσως φεύγει δανεικός στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ για έναν χρόνο. Αυτό το διάστημα ήταν αρκετό για να κλείσει ένα… εισιτήριο στην πρώτη ομάδα της Ντιναμό. Για την ακρίβεια, το… εξάμηνο καθώς τον Δεκέμβρη, ο σύλλογος που είχε τα δικαιώματά του, τον ζήτησε πίσω.

Η απόρριψη στην Άρσεναλ και η εκτόξευση στη Σασουόλο!

Το καλοκαίρι του 2013, η ώρα για το επόμενο βήμα είχε έρθει. Οι προτάσεις για τον 21χρονος μπακ είχαν έρθει… βροχή από παντού και η Άρσεναλ ήταν ανάμεσα σε αυτές που ήθελε πως και πως τον Κροάτη μπακ. Ωστόσο, ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος. «Επέλεξα τη Τζένοα γιατί δίνει ευκαιρίες σε νέους παίκτες να εξελιχθούν».

Η μπάλα… κάτω από ένα παιδί που ήταν πιο ώριμο από την ηλικία και στο ταξίδι του στην Ιταλία, απλώς… σαρώνει τα πάντα. Η γεμάτη σεζόν στην ομάδα Γένοβα, κάνει την Σασουόλο να βγάλει από τα ταμεία της 5,5 εκατ. ευρώ για να του δώσει την ευκαιρία να ανέβει ένα ακόμα σκαλοπάτι πριν την… εκτόξευση.

Έγινε η έννοια του φουλ μπακ και από τους κορυφαίους της θέσης του στη Serie A. Η Μπαρτσελόνα δεν άργησε να τον βάλει στο μάτι και τον θεωρούσε τον κατάλληλο για αντί- Ντάνι Άλβες. Ο ίδιος, για ακόμη μία φορά, κάνει το απίθανο.

Σε ηλικία 24 ετών, το μεγάλο βήμα ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης. Με το ποσό των 14 εκατ. ευρώ, ο Κροάτης αμυντικός βρίσκεται στο πικ της Ευρώπης. Στην ομάδα που ο Τσόλο Σιμεόνε ετοιμαζόταν να κατακτήσει την κορυφή του Champions League αν δεν έβρισκε τη συμπολίτισσα Ρεάλ.

Ο «έρωτας» του Τσόλο, η παρένθεση της Ίντερ και ο δρόμος για τον Πειραιά…

Για έξι χρόνια, ο διεθνής υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τη φανέλα των «ροχιμπλάνκος», όντας ο βασικός δεξιός οπισθοφύλακας της ομάδας. Η μόνη παρένθεση ήταν ο δανεισμός στην Ίντερ τη σεζόν 2018/19, ο οποίος μόνο επιτυχημένος δεν ήταν αλλά έδωσε το απαραίτητο boost για να επιστρέψει πιο δυνατός στη Μαδρίτη.

Για 45 λεπτά ήταν στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στη Μαρσέιγ στον τελικό του Europa League ενώ μέτρησε συνολικά 100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του ισπανικού συλλόγου. Παρά τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν, αποτελούσε έναν από τους αγαπημένους παίκτες του Σιμεόνε. Και ο λόγος;

Το σκληρό παιχνίδι του. Αυτό που είχε μάθει εδώ και χρόνια, κάτι που του πρόσφερε και αρκετές κάρτες αλλά άρεσε στον Αργεντινό προπονητή. Τα «Cojones» που έλεγε ξανά και ξανά, ήταν το παράδειγμα για τον τρόπο που έπαιζε ο Κροάτης άσος. Ωστόσο, όπως όλα τα παραμύθια, έτσι και τώρα, σε μία προσπάθεια αναβάθμισης της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο 30χρονος μπακ δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος και να κάνει τους συλλόγους της Ευρώπης να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός κινήθηκε μυστικά και με απόλυτο επαγγελματισμό, βάζοντας μπροστά τα ονόματα των Αβίλα, Κόουτο και Μπάλντοκ, δούλευε την υπόθεση του Κροάτη.

Η είδηση έγινε γνωστή μόλις ο παίκτης πάτησε στην Ελλάδα. Όχι για να αρχίσει επαφές αλλά να τις… ολοκληρώσει. Ξεναγήθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ρέντη, μίλησε για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στα ερυθρόλευκα και όλα βαίνουν καλώς. Το μόνο σίγουρο, είναι πως ο Ολυμπιακός πάει για μία τεράστια… βόμβα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0