Πρόσωπα

Οι πέντε λόγοι που κάνουν τον πιθανό «γάμο» Γκαλτιέ και Παρί Σεν Ζερμέν να είναι… ευτυχισμένος! (video)

Οι πέντε λόγοι που κάνουν τον πιθανό «γάμο» Γκαλτιέ και Παρί Σεν Ζερμέν να είναι… ευτυχισμένος! (video)

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ είναι προ των πυλών στη Παρί Σεν Ζερμέν και το BN Sports σας εξηγεί γιατί η επιλογή της γαλλικής ομάδας, είναι το «κλειδί» για να έρθουν οι επιτυχίες!

Εδώ και μέρες το όνομα του Κριστόφ Γκαλτιέ να είναι στην κορυφή της λίστας για την διαδοχή του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, και όλα δείχνουν πως θα είναι ο επόμενος προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο «μίδας» του γαλλικού συλλόγου που εν τέλει έρχεται στην ομάδα που δεν… βαρέθηκε να πληγώνει.

Μία κίνηση που φέρνει χιλιάδες ερωτηματικά αλλά και άλλα τόσα χαμόγελα στο γαλλικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο στους φίλους της Παρί. Το BN Sports σας δίνει στο πιάτο τους πέντε λόγους, που ο συγκεκριμένος «γάμος» μπορεί να έχει μόνο happy end.

Galtier-at-PSG-a-Parisian-player-laughed.jpg

Ο άνθρωπος που ξέρει να δημιουργεί ομάδες από το… μηδέν!

Σίγουρα, η Παρί Σεν Ζερμέν στοχεύει στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου, ωστόσο πρέπει να γίνει αντιληπτό, πως πρέπει η ομάδα να φτιαχτεί από το μηδέν. Μπορεί να κατέκτησε το πρωτάθλημα πέρσι, όμως αυτό δεν προσφέρει τα απαραίτητα δεδομένα που ψάχνει ένα φίλαθλος στην ομάδα του. Η Παρί ήταν κακή πέρσι και ένας τίτλος δεν μπορεί να διαγράψει αυτό.

Οπότε, εκτός από το πρωτάθλημα, ο γαλλικός σύλλογος πρέπει να φτιαχτεί από τις βάσεις του και ο Κριστόφ Γκαλτιέ είναι ο κατάλληλος για αυτό. Ο έμπειρος κόουτς το έχει κάνει τρεις (!) φορές. Αρχικά η Σεντ Ετιέν, μετά η Λιλ και τέλος η Νις, με τις οποίες σκαρφάλωσε ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και έδειξε πως μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα.

Το όνομα που έχει χτίσει…

Σε συνέχεια του προηγούμενου, ο Κριστόφ Γκαλτιέ δεν είναι μία τυχαία επιλογή. Είναι ο άνθρωπος που σταμάτησε την αυτοκρατορία της Παρί Σεν Ζερμέν, όντας προπονητής της Λιλ και την ανέβασε στον θρόνο της Ligue 1 μετά από δέκα χρόνια. Παράλληλα, το έργο του τόσο στη Σεντ Ετιέν (7,5 χρόνια) όσο και στις Λιλ και Νις, ήταν τεράστιο.

Με όλους πανηγύρισε υψηλές θέσεις, δημιούργησε εξαιρετικά πρότζεκτ και έκανε τη μεγάλη Παρί Σεν Ζερμέν των εκατομμυρίων να… λυγίσει. Συγκεκριμένα, έχει μείνει αήττητος για συνολικά τέσσερα συνεχόμενα ματς απέναντι στον γαλλικό σύλλογο, και μάλιστα με δύο διαφορετικές ομάδες. Άρα, δεν φαίνεται καθόλου περίεργο που είναι ο εκλεκτός.

Η (διαφορετική) σχέση με Κάμπος!

«Μόνο ο Ζιντάν μπορεί να κρατήσει τον Εμπαπέ στην Παρί», είχε πει αποκλειστικά στο BN Sports ο Έλληνας ατζέντης Ναθαναήλ Λεμονάκης τον περασμένο Γενάρη. Δεν είχε και τόσο άδικο. Ωστόσο, από την στιγμή που ανέλαβε ο Λουίς Κάμπος ως τεχνικός διευθυντής, όλα άλλαξαν για τον θρύλο της Γαλλίας. Το όνομά του έπαιξε δυνατά αλλά εν τέλει τα πράγματα κύλησαν διαφορετικά, με τον Κριστόφ Γκαλτιέ να μπαίνει στην pole position.

Με τον ίδιο να έχει μείνει ελεύθερος από τη Νις, η περίπτωση να συνεχίσει την καριέρα του στη Παρί Σεν Ζερμέν είναι πιο κοντά από ποτέ. Ο λόγος είναι ο Κάμπος. Τον ήξερε από την κοινή τους θητεία στη Λιλ όπου μαζί δημιούργησαν έναν… γίγαντα που κατέβασε τη Παρί από την κορυφή. Τώρα, πρέπει μαζί να την ανεβάσουν ξανά στην Ευρώπη.

Galtier-Campos.webp

Η διαχείριση του Λιονέλ Μέσι…

Από την άλλη, ένα θέμα της Παρί Σεν Ζερμέν από φέτος, ήταν η διαχείριση των αστέρων της. Τόσο ο Λιονέλ Μέσι, όσο και ο Νεϊμάρ και ο Εμπαπέ. Ο Γκαλτιέ είναι ένας προπονητής που δεν έχει… συνηθίσει κάτι τέτοιο. Το γεγονός πως έχει κουβαλήσει τεράστια καριέρα στην πλάτη του και τον τρόπο που συντηρούσε τα αποδυτήρια με την παρουσία σε ομάδες όπως η Σεντ Ετιέν, η Λιλ και η Νις, είναι σίγουρα ένα σημαντικό κριτήριο.

Το πρώτο βήμα είναι αυτό. Από εκεί και πέρα, μένει η σωστή διαχείριση και το βάρος στον… Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός αστέρας δείχνει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση ακόμα (βλέπε Αργεντινή) αλλά ήθελε το «κάτι» για να ενεργοποιηθεί. Και αυτό, μπορεί να του το δώσει μόνο ο Γκαλτιέ, όπως έκανε και με άλλους ποδοσφαιριστές που αναγεννήθηκαν στα χέρια του.

Οι δικές του απαντήσεις…

Πέρα από το κομμάτι της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Γκαλτιέ θέλει να δείξει το μέγεθος της επιτυχίας του. Ο τρόπος που κατέβασε τον γαλλικό σύλλογο από την κορυφή και το πως έχει βρει τρόπο τον… παγιδεύει, είναι μοναδικός. Έτσι, ο ίδιος θέλει να δείξει πως περνάει η μπογιά του και έχει όλη την προπονητική ποιότητα για το κάτι παραπάνω.

Φυσικά, η διάκριση δεν είναι η παραμονή της Παρί στην κορυφή της Γαλλίας αλλά να φέρει το ευρωπαϊκό στο Παρίσι. Αυτό είναι το ζητούμενο για όλες τις πλευρές και ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Απλώς, να υπάρξει η απαραίτητη ενίσχυση (ναι, η Παρί χρειάζεται ενίσχυση) και υπομονή για τον νέο προπονητή.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0