Πρόσωπα

ΑΕΚ-Δημήτρης Ναλιτζής: Ενας φίλος ήρθε απ’ τα παλιά… (video)

ΑΕΚ-Δημήτρης Ναλιτζής: Ενας φίλος ήρθε απ’ τα παλιά… (video)

Το 2004 και μετά από δυο σεζόν φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα της ΑΕΚ αποχώρησε απ’ αυτήν – Τώρα, 18 χρόνια μετά επιστρέφει ως τιμ μάνατζερ της Ένωσης

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ο Δημήτρης Ναλιτζής στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελούσε πάντα μία κλασική συμπαθητική φυσιογνωμία. Ένας τίμιος επιθετικός, ο οποίος σε όποια ομάδα κι αν αγωνίστηκε φρόντιζε και έδινε τον καλύτερό του εαυτό. Άλλες φορές με επιτυχία, άλλες όχι. Το σίγουρο είναι πως όποια φανέλα κι αν φόρεσε προσπάθησε… Και δεν ήταν λίγες οι ομάδες που αγωνίστηκε. Με τη φανέλα της ΑΕΚ έπαιξε δυο σεζόν (2002-03 και 2003-04). Περίεργες χρονιές, με τα διοικητικά (και όχι μόνο) προβλήματα στην Ένωση να είναι τεράστια. Όμως έγινε φίλος. Και αυτός ο φίλος επέστρεψε ξανά, 18 χρόνια μετά, ως τιμ μάνατζερ…

Ο Ναλιτζής, ξεκίνησε στον Πανιώνιο το 1993 και αποχώρησε το 1999. Ένα χρόνο πριν πανηγύρισε με την ομάδα της Νέας Σμύρνης ένα ιστορικό Κύπελλο που κατακτήθηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό στο στάδιο Καραϊσκάκη και χάρισε με δικό του γκολ. Η πρώτη του μεγάλη στιγμή στην ποδοσφαιρική του καριέρα! Εκείνη την περίοδο άρχισε να ανοίγει τα… φτερά του και το 2000 πήγε στον ΠΑΟΚ όπου έμεινε μέχρι το 2001, κάνοντας 44 εμφανίσεις και βάζοντας 20 γκολ. Και με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πανηγύρισε Κύπελλο Ελλάδας, το οποίο κατέκτησε κόντρα στον Ολυμπιακό. Είχε μπει αλλαγή σε εκείνο το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια στο 77’ και είχε κάνει το 4-1 στο 85’ (πριν γράψει ο Χούτος για τον Ολυμπιακό το τελικό 4-2 στις καθυστερήσεις).


Ακολούθησε η Ευρώπη. Πήγε στην Ουντινέζε, όπου δε στέριωσε και από εκεί δόθηκε δανεικός στην Περούτζια (2 συμμετοχές) και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2002 για λογαριασμό της ΑΕΚ. «Παλιά ήμουν ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ. Τώρα είμαι όπου θα παίζουν τα παιδιά μου», είχε πει παλαιότερα ο Ναλιτζής σε συνέντευξή του στο «ΦΩΣ».

Αυτές οι δυο χρονιές στην ΑΕΚ ήταν ιδιαίτερες. Σίγουρα δεν τις έχει ξεχάσει ποτέ ο 46χρονος σήμερα Ναλιτζής. Το καλοκαίρι του 2002 όταν φόρεσε τη φανέλα της, είχε επιστρέψει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Το κλίμα ήταν περίεργο, που είχε κάνει ακόμα πιο δύσκολο και η διοίκηση Ψωμιάδη. Το ρόστερ της ΑΕΚ όμως ήταν εκπληκτικό τότε. Κι όμως ο «Νάλι» βρήκε και χώρο να παίξει και… δόξα. Με την ΑΕΚ αγωνίστηκε και τις δυο σεζόν του στους ομίλους του Champions League. Δεν αγωνίστηκε στα μεγάλα ματς και τις ισοπαλίες με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2002, είχε παίξει όμως στην πρεμιέρα κόντρα στην Γκενκ και τα δυο ματς με τη Ρόμα. Η ΑΕΚ εκείνη τη χρονιά έκανε το απίθανο αήττητο στον όμιλό της μόνο με ισοπαλίες σε έξι παιχνίδια! Στην πορεία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ο Ναλιτζής έπαιξε στο 1-4 της ΑΕΚ κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα και είχε σκοράρει.

Γενικά την πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ πέτυχε 15 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, με κορυφαία στιγμή του το χατ τρικ που πέτυχε στη Φιλαδέλφεια με 3-2 επί του Αιγάλεω. Ηταν το ένα και μοναδικό χατ τρικ του Ναλιτζή με την ΑΕΚ, σε ένα ματς που η Ένωση πέτυχε την πρώτη της νίκη σε ένα τρελό σερί 15 νικών που «έτρεξε» στην πορεία και που την έφτασε να διεκδικεί τον τίτλο.


Η επόμενη σεζόν (2003-04) δεν ήταν το ίδιο παραγωγική για τον Ναλιτζή με την κιτρινόμαυρη φανέλα, καθώς πέτυχε μόλις δυο γκολ. Ιδιαίτερη κι αυτή η χρονιά. Ο Ντέμης Νικολαϊδης είχε αποχωρήσει από την ομάδα, το θέμα με τον Μπάγεβιτς (για λίγους μήνες ακόμα παρέμενε), ενώ το γήπεδο της ΑΕΚ, το παλιό «Νίκος Γκούμας», είχε πλέον κατεδαφιστεί! Παρ’ όλα αυτά η Ένωση είχε καταφέρει να παίξει ξανά σε όμιλο του Champions League, όχι όμως με την ίδια επιτυχία.

Ο Ναλιτζής έφυγε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2004, με τις οφειλές σε ποδοσφαιριστές από την προηγούμενη σεζόν να είναι πολλές και να βαραίνουν κι αυτόν.

Μετά την ΑΕΚ έπαιξε σε Κέρκυρα, γύρισε το 2005 στον Πανιώνιο, ακολούθησε ο Εθνικός Αστέρας και η ΑΕΠ Πάφου, ο Εθνικός Πειραιώς από το 2006 μέχρι το 2008 και τη σεζόν 2009-10 έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Φωστήρα.

Η επιστροφή στον Πανιώνιο και ξανά ΑΕΚ...

Παιδί της Νέας Σμύρνης και του Πανιωνίου το 2016 γύρισε στους «κυανέρυθρους» στο ρόλο του τιμ μάνατζερ. Η επιστροφή του τότε έγινε για λόγους συσπείρωσης και έπεσαν μέσα. Ο χαρακτήρα και η γνώση του τον οδήγησαν στο να δημιουργήσει «δυνατά» αποδυτήρια. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο του προσόν, όπως τονίζουν άνθρωποι που τον έχουν ζήσει. Ο Ναλιτζής είναι ένας άνθρωπος προσιτός, δίκαιος και ο οποίος μπορεί να «δέσει» τα αποδυτήρια μιας ομάδας. Ένα χαμηλών τόνων παιδί που στον Πανιώνιο δημιούργησε στεγανά και έφερε επιτυχίες. Αποχώρησε απ’ αυτόν το 2020 όταν ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε. Τώρα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Μπαίνει ξανά της ΑΕΚ σε μία άλλη εποχή και γυρίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στόχος; Να «δέσει» τα αποδυτήρια!


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0