Πρόσωπα

Γιάννης-Φοίβος Μπότος: Το «αστέρι» της ΑΕΚ που έλαμψε στην Eredivisie! (video)

Γιάννης-Φοίβος Μπότος: Το «αστέρι» της ΑΕΚ που έλαμψε στην Eredivisie! (video)

Ο 21άχρονος Γιάννης-Φοίβος Μπότος πραγματοποίησε μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά με τη φανέλα της νεοφώτιστης Γκο Αχέντ Ιγκλς, βοηθώντας τη να παραμείνει στην Eredivisie, να τη στείλει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ολλανδίας αλλά και να δημιουργήσει στην ΑΕΚ και στον Ματίας Αλμέιδα ένα ευχάριστο δίλημμα. 

 

Άλλο ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο της Εθνικής Ελπίδων αλλά και του «Δικέφαλου Αετού»ικανοποίησε στη δεύτερη σεζόν του στα ολλανδικά γήπεδα με την Γκο Αχέντ Ιγκλς. Παρόλο που η φετινή σεζόν ήταν αρκετά πιο δύσκολη για τον Μπότο αλλά και για την ομάδα του, διότι ύστερα από μία πενταετία ο σύλλογος από το Ντέβεντερ, επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια της χώρας.

Αμφότεροι όμως, κατάφερναν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που τους περίμενε η χρονιά που μας πέρασε, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα τραυματισμού, αλλά να συμμετέχει σε 22 αγώνες πρωταθλήματοςσκοράροντας τρεις φορές και κερδίζοντας έξι πέναλτι! Παράλληλα, για τις υποχρεώσεις του KNVB Beker βρήκε μία φορά τα δίχτυα σε τρεις αναμετρήσεις, σφραγίζοντας την παρουσία της ομάδας του στα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Εκεί όπου οι «αετοί» ήταν πολύ κοντά στην υπέρβαση, αφού βρέθηκαν να νικάνε με 1-0 την ΠΣΒ, όμως ένα γκολ του Έραν Ζάχαβι και μία απευθείας κόκκινη κάρτα για τον Γιόρις Κράμερ στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, έθεσαν και πάλι αφεντικό την ομάδα του Αϊντχόφεν που πήρε κι όλας την πρόκριση με 2-1 στον τελικό, αλλά και στη συνέχεια την κούπα ενάντια στον Άγιαξ

Ολοκληρώνοντας έναν δανεισμό που ανέδειξε την αξία σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα που παράλληλα, άλλοι διεθνείς όπως οι Δημήτρης Λημνιός, Τάσος Δουβίκας, Παντελής Χατζηδιάκος και Βαγγέλης Παυλίδης έχουν καταφέρει να εντυπωσιάσουν και να σηκώσουν την σημαία της Ελλάδαςψηλά. Ενώ, ο Αργεντίνος τεχνικός της «Ένωσης» θέλει να τον δει στην προετοιμασία της ΑΕΚ, καθώς έχει μείνει έκπληκτος από τις δυνατότητές του και το ταλέντο του για την θέση του επιθετικού μέσου. 

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0