Πρόσωπα

Ο Αλέξανδρος Μελισσόπουλος του Αγροτικού Αστέρα στο BN Sports: «Το οικογενειακό κλίμα ήταν το κλειδί για την άνοδο, δεν αμφέβαλα ποτέ ότι θα τα καταφέρουμε» (video)

Ο Αλέξανδρος Μελισσόπουλος του Αγροτικού Αστέρα στο BN Sports: «Το οικογενειακό κλίμα ήταν το κλειδί για την άνοδο, δεν αμφέβαλα ποτέ ότι θα τα καταφέρουμε» (video)

Το «βαρύ πυροβολικό» του Αγροτικού Αστέρα, Αλέξανδρος Μελισσόπουλος, ανακρίθηκε από το BN Sports για τη σεζόν που πέρασε, ενώ αποκάλυψε και το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας του Ευόσμου. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί μεταξύ άλλων και στις υπόλοιπες ομάδες των μπαράζ και το «ανοιχτό» μέλλον του.

Συνέντευξη στον Μάνο Φυρογένη

Τελευταία στροφή πριν το φινάλε για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και οι μάχες «φουντώνουν» για τα τελευταία δύο εισιτήρια που θα οδηγήσουν στην επαγγελματική Super League 2. Για δυο διεκδικητές όμως, δεν υπάρχει ούτε άγχος ούτε πίεση καθώς έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου για την επερχόμενη σεζόν (2022-23). Παναχαϊκή και Αγροτικός Αστέρας απολαμβάνουν τους κόπους μιας γεμάτης χρονιάς, έχοντας ήδη περάσει στην επόμενη «πίστα».

Ο άνθρωπος γκολ των «σταχυοφόρων», Αλέξανδρος Μελισσόπουλος, με παραστάσεις από πρωταθλήματα του εξωτερικού, κλήθηκε να δώσει τη δική του οπτική για τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε. Ο σύλλογος που ανήκει, ο ιστορικός Αγροτικός Αστέρας, κατάφερε μια αγωνιστική πριν το φινάλε των playoffs, να παρακολουθεί θεατής τα υπόλοιπα παιχνίδια (ρεπό) αφού η μαθηματική άνοδος έχει επέλθει ήδη.

Η κουβέντα μας ξεκίνησε με την παράθεση της ατμόσφαιρας που επικρατεί από την Κυριακή στον Εύοσμο αλλά και καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Ο Ξανθιώτης επιθετικός έδωσε την εικόνα του πανηγυρικού κλίματος, μετά την επιστροφή της ομάδας στην κατηγορία που ανήκει. Πέντε χρόνια απουσίας ήταν αρκετά για ένα σύλλογο με την ιστορία του Αγροτικού Αστέρα ανέφερε και δήλωσε χαρούμενος που εκείνος και οι συμπαίκτες του βοήθησαν στον προβιβασμό. Στάθηκε μεταξύ άλλων στην υγεία που ενέπνεαν τα αποδυτήρια καθώς και στην αίσθηση της οικογένειας που επικρατούσε σε όλα τα τμήματα του συλλόγου (ποδοσφαιριστές, προπονητές, διοίκηση), όσο και αν ακούγεται κλισέ.
286134500_732251371234393_992102232506044517_n.jpg

Η καθυστέρηση της έναρξης των μπαράζ ήταν κάτι που αρχικώς τον προβλημάτιζε όμως όπως είπε η ομάδα στάθηκε στο ύψος που έπρεπε, διατήρησε την πολύ καλή ψυχολογία που είχε χτίσει καθόλη τη διάρκεια του «ταξιδιού» αυτού και ξεκίνησε με το «δεξί» της υποχρεώσεις της. Ο 31χρονος σέντερ φορ επέμεινε στη βαρύτητα της θετικής εκκίνησης τόσο για αγωνιστικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Παρά τα προβλήματα και τις απουσίες που προέκυψαν στην εξέλιξη του μίνι-πρωταθλήματος τόνισε πως η συγκομιδή των επτά βαθμών στα τρία πρώτα παιχνίδια, ήταν το κλειδί για να ανέβει «όροφο» η ομάδα. Δεν παρέλειψε να σταθεί και στην αντίδραση που έδειξαν στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στον Ηρακλή Λάρισας, παρόλο που είχαν ηττηθεί σε δυο σερί ματς.

«Βαθιά πίστη στις δυνατότητες της ομάδας από την αρχή»

Όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσον υπήρχε κάποιο σημείο στη διάρκεια της σεζόν που να αμφέβαλε για τη συμμετοχή στα μπαράζ αρχικά και έπειτα για την άνοδο, ο συνεντευξιαζόμενος ήταν κατηγορηματικός. Η πίστη στην ομάδα υπερτερούσε  οποιασδήποτε ανησυχίας όπως ανέφερε, εξαιτίας και της ποιότητας που υπήρχε στο έμψυχο δυναμικό. Αυτό δεν άλλαξε ούτε μετά την πρώτη αγωνιστική και την ισοπαλία που παραχώρησαν στο Νέστο Χρυσούπολης. Όλο το αγωνιστικό τμήμα είχε «κλείσει τα αυτιά του» στις όποιες φωνές αμφισβήτησης και αποδείκνυε στο χορτάρι, παιχνίδι το παιχνίδι ότι ο στόχος θα εκπληρωθεί. Όπως και έγινε.
277335394_415639460367243_9187985637921271551_n.jpg

Όταν έφτασε η συζήτηση στη διοίκηση και την αρωγή της, ο Αλέξανδρος δεν κρύφτηκε. «Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν δυσκολίες» είπε και έκανε μια μικρή παύση. Δεν στάθηκε όμως εκεί. Τόνισε ότι προτεραιότητα όλων ήταν να δίνουν λύση στα καθημερινά προβλήματα και ένα-ένα να τα ξεπερνούν. Και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν, κατέληξε.

«Άκρως ανταγωνιστικά τα μπαράζ, καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσαμε η Παναχαϊκή»

Όσον αφορά τα μπαράζ και την ανταγωνιστικότητα του μίνι αυτού πρωταθλήματος, ξεκίνησε λέγοντας πως το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και πως αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες γιατί είχαν δώσει ήδη τον δικό τους αγώνα και τον είχαν κερδίσει, τερματίζοντας στην κορυφή του εκάστοτε ομίλου. Αν έπρεπε να ξεχωρίσει κάποια από τις έξι ομάδες που έπαιξαν αντίπαλοι, αυτή θα ήταν με σιγουριά η πρωτοπόρος Παναχαϊκή. Δε στήριξε την απόφασή του αυτή στην ποιότητα του συνόλου του Σούλη Παπαδόπουλου αλλά στην προετοιμασία και την ψυχική ετοιμότητα που έδειξαν από την αρχή των μπαράζ. Απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε πρόβλεψη για τα αποτελέσματα της τελευταία στροφής, πιστεύοντας ότι θα γίνουν πολύ αμφίρροπα ματς.

«Το οικογενειακό κλίμα ήταν το κλειδί της επιτυχίας»

Όταν έφτασε η ώρα να απαριθμήσει τα συστατικά της επιτυχίας, εκείνος άμεσα και κατηγορηματικά ανέφερε το οικογενειακό κλίμα και μόνο αυτό. Χάρη σε εκείνο προκύπτει η καλή ψυχολογία και μόνο έτσι μπορούν να «αφεθούν στην άκρη» τα όποια προβλήματα, συνέχισε.
286943286_532720115214674_3676314320498263615_n.jpg

Το να διαθέτει ένας παίκτης της Γ’ Εθνικής παραστάσεις από το εξωτερικό είναι κάτι όχι και τόσο συχνό και δε γινόταν να μην ερωτηθεί για αυτό καθώς και την πιθανότητα να δοκιμάσει και πάλι την τύχη του μακριά από την Ελλάδα. Καθυστέρηση δεν υπήρχε στην απόκρισή του και το 1000% που «βγήκε» από το στόμα του, «μιλά από μόνο του». Ο Αλέξανδρος στήριξε την αυθόρμητή του απάντηση στην ουσία του κάθε αθλήματος και τον αποσκοπό του, που είναι η διασκέδαση. «Στο εξωτερικό το απολαμβάνεις περισσότερο λόγω καλύτερης δομής και οργάνωσης» είπε και εξέφρασε, με παράπονο, την επιθυμία του να πατήσει και η χώρα μας στα «χνάρια» αυτά στο εγγύς μέλλον.

Συνεχίζοντας το flashback στις ημέρες εκτός των συνόρων και την αντιδιαστολή τους με το εγχώριο ποδόσφαιρο, ξεχώρισε την παραμονή του στην Τσεχία και έπειτα την Ισπανία ως επιλογές με θετικότατο πρόσημο. Πριν η συζήτηση αλλάξει θέμα, πρόσθεσε όμως ότι τις καλύτερες του χρονιές του τις πραγματοποίησε στην Ελλάδα.

Ηρόδοτος παλαιότερα, Ορφέας Ξάνθης την περασμένη σεζόν και φέτος Αγροτικός Αστέρας. Χωρίς βέβαια να ξεχνά και τον Νέστο Χρυσούπολης παρά τα όσα οργανωτικά προβλήματα. Αυτές τις ομάδες ξεχώρισε ως τις καλύτερες αναμνήσεις της καριέρας του, με τις οποίες ταίριαξε «γάντι» όπως τόνισε και ο ίδιος και πανηγύρισε με όλες την άνοδο στη Β’ Κατηγορία. 

«Οι επιθέσεις παίρνουν παιχνίδια, οι άμυνες τα πρωταθλήματα»

Σεμνός και ταπεινός ακούστηκε όταν ειπώθηκε η επιθετική του συνεισφορά και η βοήθεια που έδωσαν τα γκολ του στο σύλλογο για να πετύχει τους στόχους του. Χαρούμενος μεν που έβαλε και εκείνος το «χεράκι» του αλλά χωρίς να λάβει δε τη σωστή τροφοδότηση, ομολόγησε πως δεν θα τα κατάφερνε μόνος του. Στην προσπάθεια όλων στάθηκε και στην ομαδική δουλειά που απαιτείται για να μπει ένα γκολ.

«Η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί στο ανταγωνιστικότερο επίπεδο της Super League 2»

Αισιόδοξος δήλωσε για την πορεία της ομάδας του Ευόσμου στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής της επόμενης σεζόν, ειδικότερα αν γίνουν κάποιες λιγοστές κινήσεις ουσίας και με γνώμονα την εμπειρία.

Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει και του χρόνου στον Αστέρα. Όπως ξεκαθάρισε, αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να ξεκουραστεί διότι αγωνίζεται 11 μήνες χωρίς διακοπή, με τις συζητήσεις για ανανέωση να ακολουθούν από την επόμενη εβδομάδα. Γενικότερα δε θέλησε να αναφερθεί σε κάποιο μακρόχρονο στόχο του, αφού όπως ισχυρίστηκε προτιμά να ζει για το σήμερα και το παρόν.

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0