Πρόσωπα

Φερνάντο Σάντος: Έγινε… 100στάρης με την Πορτογαλία!

Φερνάντο Σάντος: Έγινε… 100στάρης με την Πορτογαλία!

Τα 100 παιχνίδια στον πάγκο της Εθνικής Πορτογαλίας συμπλήρωσε ο Φερνάντο Σάντος, με την έναρξη του σημερινού αγώνα (9/6) απέναντι στη Τσεχία.

Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ξένους προπονητές που πάτησε στην Ελλάδα. Ο Φερνάντο Σάντος άφησε το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έπειτα από τις επιτυχημένες πορείες σε Παναθηναϊκό (λιγότερο), ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (περισσότερο).

Ωστόσο, ήταν άξιος αντικαταστάτης του Ότο Ρεχάγκελ, όταν ο Γερμανός τεχνικός αποφάσισε να αφήσει την προπονητική, μετά το Μουντιάλ του 2010. Ο Σάντος ήταν η τέλεια επιλογή και αυτό επιβεβαιώθηκε με τα αποτελέσματα.

Η Ελλάδα έδωσε το παρών στο EURO 2012, φτάνοντας στα προημιτελικά και μένοντας εκτός από τη Γερμανία και στη συνέχεια στα τελικά του Μουντιάλ, όπου σταμάτησε στους «16» από την Κόστα Ρίκα.

Η τετραετία στην Ελλάδα, του έδωσε το… εισιτήριο για τον πάγκο της Εθνικής Πορτογαλίας. Ο αστερισμός των Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπερνάρντο Σίλβα και Μπρούνο Φερνάντες, λαμπύριζαν υπό τις οδηγίες του έμπειρου κόουτς, ο οποίος έφερε τη χώρα στην κορυφή της Ευρώπης το 2016 και στην κατάκτηση του UEFA Nations League.

Το ματς κόντρα στη Τσεχία, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Nations League, είναι ξεχωριστό για τον 67χρονο προπονητή. Συγκεκριμένα, είναι το 100ο του παιχνίδι στον πάγκο των Πορτογάλων σε αυτό το διάστημα και το τρομερό, είναι πως γίνεται μόλις για δεύτερη φορά 100άρης σε πάγκο.

Συγκεκριμένα, η πρώτη φορά που το κατάφερε ήταν στον ΠΑΟΚ, όταν συμπλήρωσε 114 παιχνίδια στον πάγκο του μέσα σε τρία χρόνια. Να θυμίσουμε πως το συμβόλαιό με την Πορτογαλία εκπνέει το 2024, δηλαδή μόλις συμπληρώσει δέκα χρόνια στον πάγκο της.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0