Πρόσωπα

Δημήτρης Λημνιός: Το «κρυφό χαρτί» του Πογέτ που εξαργυρώνει την εξαιρετική του χρονιά στην Ολλανδία! (video)

Δημήτρης Λημνιός: Το «κρυφό χαρτί» του Πογέτ που εξαργυρώνει την εξαιρετική του χρονιά στην Ολλανδία! (video)

Το θετικό ξεκίνημα της Ελλάδας και το 2/2 στον όμιλο του Nations League είναι αναμφίβολα προϊόν ομαδικής δουλειάς, συνοχής και εκτελεστικής ικανότητας Μπακασέτα. Υπάρχει όμως και ένας «άσος στο μανίκι» του νέου ομοσπονδιακού μας, προερχόμενος από εντυπωσιακή σεζόν με τη Τβέντε, Δημήτρης Λημνιός.

Ξεκίνημα με το δεξί για την Εθνική ομάδα, η οποία έφυγε με το «διπλό» τόσο από το Μπέλφαστ όσο και από την Πριστίνα. Ο Γκουστάβο Πογέτ έβαλε τη «γαλανόλευκη» σε μια σειρά και το ξεκίνημά του στον πάγκο της ομάδας κρίνεται άκρως θετικό.

Σε κάθε νέα εκκίνηση συνεργασίας με ένα προπονητή είτε σε συλλογικό είτε σε εθνικό επίπεδο, αυτό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, εκτός των αποτελεσμάτων, είναι οι επιλογές των προσώπων. Τα πρώτα «δείγματα γραφής» του νεοφερμένου τεχνικού ως προς τους με ποδοσφαιριστές που στηρίζει είναι εμφανή και ένας εξ’ αυτών είναι ο Δημήτρης Λημνιός. Ο 24χρονος εξτρέμ ανταποδίδει την εμπιστοσύνη του Ουρουγουανού και εξαργυρώνει με τον καλύτερο τρόπο μια πολύ γεμάτη σεζόν με τη Τβέντε, στην Ολλανδία.

Η δύσκολη πρώτη χρονιά στη Γερμανία

Το καλοκαίρι του 2020 , ο 22χρονος τότε Λημνιός, αποχαιρετούσε τη Θεσσαλονίκη για να γίνει κάτοχος Κολωνίας. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ, «άνοιξαν το δρόμο» για μια μεταγραφή σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα και οι «τράγοι» τον έκαναν δικό τους.
limnios-1.jpg

Όμως κάθε αρχή και δύσκολη. Ο Μάρκους Γκίσντολ του έδωσε κάποιο χρόνο συμμετοχής τις πρώτες αγωνιστικές όμως ο Λημνιός δεν «άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά» και σιγά-σιγά περιθωριοποιήθηκε. Από την αλλαγή του έτους μάλιστα (2021), ο Έλληνας άσος ήταν πιο συχνά εκτός αποστολής, με τις παρουσίες του, όταν υπήρχαν, να περιορίζονται στον πάγκο. Μέτρησε όλα και όλα 30 λεπτά στο δεύτερο μισό της σεζόν, με την πρώτη του χρονιά στη Γερμανία να μην εξελίσσεται όπως ο ίδιος και ο σύλλογός του περίμενε. Κάπως έτσι, η επιλογή για το δανεισμό του φαινόταν ως η πιο πιθανή επιλογή. Όπερ και εγένετο.

Η αναγέννηση στη «χώρα της τουλίπας»

Η Τβέντε αποτέλεσε το «καταφύγιό» του σε μια συνεργασία επικερδή για όλες τις πλευρές. Ο 24χρονος εξτρέμ βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική σεζόν, μετά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών. O σύλλογος από το Ένσεντε τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας και ο Λημνιός ήταν βασικός «πυλώνας» της πορείας αυτής.

Ο Βολιώτης πλάγιος χαφ αγωνίστηκε σε όλα (πλην της 2ης αγωνιστικής) τα παιχνίδια της ομάδας και στα περισσότερα εξ’ αυτών είχε θέση στο αρχικό σχήμα. Ο χρόνος συμμετοχής του εξαπλασιάστηκε στην Ολλανδία με τον ίδιο να πραγματοποιεί την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του (8 γκολ και 2 ασίστ σε 33 αγώνες). Μάλιστα, στο φινάλε αυτής, ήταν άκρως κομβικός, έχοντας από τα τέλη Φλεβάρη και μετά συνεισφορά σε επτά γκολ.

Με «σπασμένα τα φρένα» ΚΑΙ στην Εθνική

Ο Μίκαελ Σκίμπε τον έχρισε για πρώτη φορά διεθνή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών πριν από τέσσερα χρόνια σε ένα φιλικό απέναντι στη Σαουδική Αραβία. Επί των ημερών του Τζον Φαν’ τ Σχιπ, αποτελούσε συνήθως βασική επιλογή στο μεγαλύτερο κομμάτι της παρουσίας του στον πάγκο της «γαλανόλευκης» και αυτό δεν φαίνεται να διαφοροποιείται ούτε με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γκουστάβο Πογέτ.

Ο Δημήτρης Λημνιός έχει ενσωματωθεί με φόρα από το εξαιρετικό φινάλε της σεζόν στην Ολλανδία, ο Ουρουγουανός τον εμπιστεύεται και η Εθνική ομάδα επωφελείται. Οργώνοντας τη δεξιά πτέρυγα, ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την τελική πάσα στον αρχηγό Μπακασέτα στο Μπέλφαστ ενώ στο Κόσοβο κέρδισε και τις δυο κίτρινες κάρτες του προσωπικού του αντιπάλου, Αλίτι.

Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, έχοντας εξελιχθεί σε «κρυφό χαρτί» του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, με καταλυτική παρουσία τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Ο Πογέτ φαίνεται πως στηρίζει αρκετά σε εκείνον και μέχρι στιγμής ο 24χρονος τον δικαιώνει.

Μάνος Φυρογένης


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0