Πρόσωπα

Ράφα Ναδάλ: Αυτό ήταν το τέλος ή η συνέχεια της ιστορίας του;

Ράφα Ναδάλ: Αυτό ήταν το τέλος ή η συνέχεια της ιστορίας του;

Κυρίαρχος ξανά στο Roland Garros ο Ράφα Ναδάλ ο οποίος είναι έτοιμος να σπάσει ρεκόρ του Τζόκοβιτς την ίδα ώρα που σημειώνει ένα ακόμη, με το μέλλον της καριέρας του να είναι θολό…

Τα λόγια για τον Ράφα Ναδάλ είναι κάτι παραπάνω από περιττά. Ο Ισπανός το έκανε ξανά και απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ, κατακτώντας τον 14ο τίτλο Roland Garros στην εντυπωσιακή αυτή καριέρα του.

Οι δυσκολίες που έχει περάσει για να φτάσει σε αυτό το σημείο και η ιστορία της ζωής του εν γένει είναι ευρέως γνωστή, με τον ίδιο να γράφει ένα νέο κεφάλαιο σ’ αυτή.

Με την κατάκτηση του Grand Slam σήμερα, ο 36χρονος έσπασε το δικό του ρεκόρ καριέρας καθώς έφτασε τα 22 και διεύρυνε τη διαφορά των τίτλων στους δύο συγκριτικά με τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ. Μάλιστα ο Ισπανός άνοιξε τον δρόμο προκειμένου να ισοφαρίσει ένα πολύ σημαντικό στατιστικό του Σέρβου, με προοπτικές ακόμα και να το ξεπεράσει.

Την περσινή χρονιά ο Τζόκοβιτς έκανε κάτι το οποίο δεν είχε ξαναγίνει: κατέκτησε τρία Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon), γεγονός που από το 2003 μέχρι και σήμερα δεν το έχει καταφέρει κανένας. Φέτος, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ίδια.

big_3.jpg

Με την όλη του περιπέτεια όσον αφορά το εμβόλιο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στο Open της Μελβούρνης. O Ναδάλ από την άλλη είχε μεν ένα δύσκολο έργο στον τελικό απέναντι στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ωστόσο κατάφερε εν τέλει να επικρατήσει με 3-2 σετ και να στεφθεί ξανά βασιλιάς.

Όσον αφορά το Roland Garros ο Ισπανός πρωταθλητής έδωσε έναν πρόωρο τελικό με τον Σέρβο στη φάση των «8» της διοργάνωσης, καταφέρνοντας να τον βγάλει εκτός. Οι δυο τους προσέφεραν ένα εξαιρετικά χορταστικό θέαμα στο Παρίσι, με τον Ναδάλ να πανηγυρίζει και σ’ αυτήν την περίπτωση τη νίκη.

Έχοντας κατακτήσει λοιπόν και τη διοργάνωση στην πόλη του φωτός ο Ναδάλ έχει κάνει το 2/3 στα φετινά Grand Slam. 2/3 αν θέλει να ισοφαρίσει την επίδοση του Νόλε, αλλά 2/4 προκειμένου να την ξεπεράσει (πέραν του Wimbledon έχουμε και το US Open). Όμως θα είναι τα πράγματα τόσο εύκολα γι’ αυτόν;

«Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά από αυτό το τουρνουά. Είμαι πολύ ξεκάθαρος σε αυτό, δεν χρειάζεται να κρύψω τίποτα στην ηλικία μου. Έχω ό,τι έχω στο πόδι μου και αν δεν βρούμε λύση θα είναι δύσκολο για μένα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε βρει λύση», είχε αναφέρει ο Ναδάλ μετά την επικράτηση κόντρα στον Σέρβο. Προαναγγελία του… τέλους; Λόγια του αέρα; Θα δείξει. Προς το παρόν ας αντιληφθούμε μόνο απλά το τι έχει καταφέρει να κάνει. Και βλέπουμε…

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0