Πρόσωπα

Μάρκο Αρναούτοβιτς: Ο πρώτος Αυστριακός που σκοράρει υπό τις οδηγίες του Ράνγκνικ, την τελευταία τριετία! (video)

Μάρκο Αρναούτοβιτς: Ο πρώτος Αυστριακός που σκοράρει υπό τις οδηγίες του Ράνγκνικ, την τελευταία τριετία! (video)

Μπορεί να ακούγεται… τρελό, όμως το γκολ του Μάρκο Αρναούτοβιτς απέναντι στην Κροατία είναι ιδιαίτερο. Γιατί αυτό; Διότι ο επιθετικός της Μπολόνια είναι ο πρώτος Αυστριακός που σκοράρει υπό τις οδηγίες του Ραλφ Ράνγκνικ την τελευταία τριετία!

Το ντεμπούτο του Ραλφ Ράνγκνικ με την Εθνική Αυστρίας είναι γεγονός. Ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησε οριστικά τους «κόκκινους διαβόλους», δεν πήρε πόστο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και ανέλαβε για πρώτη φορά να καθοδηγήσει κάποια ομάδα σε διεθνές επίπεδο.

Η πρώτη του αντίπαλος είναι η Κροατία του Λούκα Μόντριτς και η έναρξη της αναμέτρησης δεν θα μπορούσε να είναι πιο ιδιαίτερη για τον προπονητή της Αυστρίας, καθώς είδε τον Μάρκο Αρναούτοβιτς να βάζει το πρώτο γκολ της νέας εποχής.

Ο επιθετικός της Μπολόνια άνοιξε το σκορ στο 41ο λεπτό και αυτομάτως έγινε ο πρώτος παίκτης που είναι από την Αυστρία και σκοράρει υπό τις οδηγίες του Ραλφ Ράνγκνικ! Και αν το σκεφτεί κανείς, εξηγείται λογικά…

Διότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε ποδοσφαιριστή από την χώρα του… Νταβίντ Αλάμπα στο ρόστερ της, την ώρα που η τελευταία ομάδα του Ράνγκνικ πριν την Premier League, ήταν στην Λειψία, όπου έδωσε 52 ματς.

Τέσσερα παιχνίδια πριν το τέλος της θητείας του με τους Γερμανούς, σκόραρε ο Ζάμπιτσερ. Για την ακρίβεια, τον Απρίλιο του 2019, ο 28άχρονος βρήκε δίχτυα κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, ισοφαρίζοντας το γκολ του Κάι Χάβερτς. Εν τέλει, η Λειψία είχε επικρατήσει με 4-2 και ο Ραλφ Ράνγκνικ έκανε τρία χρόνια να ξαναδεί Αυστριακό να βρίσκει δίχτυα με αυτόν στον πάγκο.


Προφανώς, για την ιστορία, ο Ζάμπιτσερ είναι επίσης στην βασική ενδεκάδα απέναντι στην Κροατία και θέλει να επαναλάβει την εκτός έδρας νίκη του 2019!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0