Πρόσωπα

Νάτσο: Ούτε ο διαβήτης δεν τον εμπόδισε να κατακτήσει όσα Champions League έχει η Μπαρτσελόνα!

Νάτσο: Ούτε ο διαβήτης δεν τον εμπόδισε να κατακτήσει όσα Champions League έχει η Μπαρτσελόνα!

Ο Χοσέ Ιγκνάθιο Φερνάντεθ Ιγκλέσιας (Νάτσο) είναι ένας ακόμα μαχητής της ζωής και τρανό παράδειγμα για να μην παρατήσει ποτέ κανείς τα όνειρά του. Πως από την ηλικία των 12 που διαγνώστηκε με διαβήτη και ήταν μία… ανάσα μακριά από το να παρατήσει το ποδόσφαιρο, έχει φτάσει πια στις πέντε κατακτήσεις UEFA Champions League με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης

 

Ένας από τους παλαιότερους ποδοσφαιριστές του ισπανικού συλλόγου, καθώς βρίσκεται στις ακαδημίες των Μαδριλένων από την ηλικία των δέκα και έχει συμπληρώσει 22 χρόνια με την λευκή φανέλα. Βέβαια, όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται κυρίως στα «πιτ» για την «Βασίλισσα», μιας και οι βασικές λύσεις που είχε η ομάδα τα τελευταία χρόνια για το κέντρο της άμυνας ήταν από άλλο… πλανήτη. 

Όμως, ο 32άχρονος αμυντικός όσες φορές έχει αγωνιστεί ως βασικός, η συνεισφορά του είναι πάντα σημαντική και ουκ ολίγες είναι οι συμμετοχές του όλα αυτά τα χρόνια στην βασική σύνθεση. Συγκεκριμένα, έχει αγωνιστεί 29.671 λεπτά που μεταφράζονται σε 386 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Επιπλέον, είναι και ένας από τους ποδοσφαιριστές με τα περισσότερα τρόπαια στο βιογραφικό του που φτάνουν τα 20 (πέντε UEFA Champions League, τέσσερα FIFA Club World Cup, τέσσερα Σούπερ Καπ Ισπανίας, τρία Πρωταθλήματα Ισπανίας, τρία UEFA Super Cup και ένα κύπελλο Ισπανίας) επιβεβαιώνοντας πως είναι πιο δυνατός από το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει όλα αυτά τα χρόνια.  

Αποσπάσματα από τις συγκλονιστικές δηλώσεις του για την μάχη με τον διαβήτη:

«Στην ηλικία των 12 έμαθα πως ήμουν διαβητικός. Ήμουν στην Ρεάλ Μαδρίτης από τα 10 μου και ήταν μία δύσκολη εποχή για εμένα. Θυμάμαι που έπρεπε να χάσω ένα τουρνουά με την ομάδα μου για να πάω στο νοσοκομείο και να επισκεφθώ έναν γιατρό που μου είπε πως το ποδόσφαιρο τελείωσε για εμένα. 

EzrMeryWUAEcFG8.jpeg

Μου κοπήκαν τα πόδια. Είχα ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο, αλλά η οικογένειά μου αποφάσισε να επισκεφθώ και άλλη μία γιατρό η οποία μου είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει το ποδόσφαιρο για μένα. Ακριβώς το αντίθετο. Είναι υποχρεωτικό να αθλείσαι. Έκτοτε, η ζωή μου ξανά άρχισε». 

Πλέον, ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός είναι υγιέστατος αλλά ακόμα υπάρχουν περιορισμοί σε τροφές που καταναλώνει και όπως τονίζει, «αυτή η δυσκολία με κάνει να βλέπω τη ζωή με άλλο μάτι και να αγαπάω ακόμα πιο πολύ τον εαυτό μου». Μάλιστα, στον ελεύθερο του χρόνο συνεχίζει να κάνει διαδρομές με το ποδήλατό του παρά τις απαιτητικές προπονήσεις με την ομάδα του.

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0