Πρόσωπα

Τζόρνταν Χέντερσον: Ένας υποτιμημένος αρχηγός που γεμίζει τα παπούτσια του «θρυλικού» Στίβεν Τζέραρντ! (video)

Τζόρνταν Χέντερσον: Ένας υποτιμημένος αρχηγός που γεμίζει τα παπούτσια του «θρυλικού» Στίβεν Τζέραρντ! (video)

Μία «μαυρόγατα» από το Σάντερλαντ που αγοράστηκε και εδραιώθηκε στο Λίβερπουλ από τον «King Kenny», αλλά «αναγεννήθηκε» και έγραψε ιστορία ως αρχηγός της Λίβερπουλ υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ τον έχουν χρίσει, δικαίως, ως τέλειο αντικαταστάτη του Στίβεν Τζέραρντ.

 

Η Λίβερπουλ μπορεί να μην τα κατάφερε στον τελικό του Παρισιού, στο Σταντ Ντε Φρανς, για το UEFA Champions League και να γεύτηκε την πικρή ήττα με 1-0 από την Ρεάλ Μαδρίτης παρά τις 24 ευκαιρίες που δημιούργησε. Σε αντίθεση με την «Βασίλισσα» που είχε μόλις τέσσερις αλλά ήταν αυτή που σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης! Βέβαια, αυτή είναι και η μαγεία του ποδοσφαίρου, όμως μαγικό το κάνουν (και) οι «πρωταγωνιστές» του αθλήματος και ένας από αυτούς είναι ένας αφανής «ήρωας» που βρισκόταν το βράδυ του Σαββάτου (28/5) στην ομάδα των… ηττημένων, τον Τζόρνταν Χέντερσον. Ο οποίος για μία ακόμα φορά, αγωνίστηκε ως αρχηγός για 3η φορά σε τελικό Champions League και ήταν ένας από τους καλύτερους και πιο ενεργούς ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο. 

boy with dream
LIVERPOOL, UNITED KINGDOM - AUGUST 03: Liverpool FC manager Kenny Dalglish (C) presents new signings Charlie Adam (2 L), Alexander Doni (3 L), Stewart Downing (4 L) and Jordan Henderson (L) at a press conference at Melwood Training Ground on August 03, 2011 in Liverpool , England. (Photo by Clint Hughes/Getty Images)

Ήταν 1η Ιουλίου του 2011 όταν ο Κένι Νταλγκλίς τον έφερε στο Λίβερπουλ από την Σάντερλαντ έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα παιδί τότε, μόλις 20 ετών, που έφυγε από την τοπική του ομάδα και έγινε μέλος της Λίβερπουλ του Στίβεν Τζέραρντ. Το όνειρο του από μικρό παιδί, να αγωνίζεται δίπλα στο πλευρό του «Stevie G». Όπως ήταν λογικό οι απαιτήσεις ήταν υψηλές και ο ίδιος τα πρώτα χρόνια με τους «κόκκινους» δεν έπαιρνε πολύ χρόνο συμμετοχής, παρά την κατάκτηση του League Cup το 2012 κόντρα στη Κάρντιφ, που είχε την τιμή να πανηγυρίσει αυτό το κύπελλο Αγγλίας με την νέα του ομάδα. 

Η επιρροή του «πατέρα» Γιούργκεν Κλοπ
Tottenham-Hotspur-v-Liverpool---UEFA-Champions-Lea-74aab9d572a8dbc6a3c49b43f11bcd04.webp

Τον Οκτώβριο του 2015 έρχεται μία ιδιαίτερη προσωπικότητα στους «reds», ο Γιούργκεν Κλοπ, και το μέλλον του συλλόγου φαντάζει πιο λαμπρό από ποτέ, με τον Γερμανό να επιβεβαιώνει λίγα χρόνια αργότερα την φράση που είχε πρωτοπεί όταν ανακοινώθηκε από την Λίβερπουλ:

«We will change from doubters to believers.»

Φυσικά, ο Στίβεν Τζέραρντ είχε αποσυρθεί, αλλά ο Γερμανός βρήκε τον επόμενο αρχηγό από την πρώτη του μέρα στο Μέρσεισαιντ, τον Τζόρνταν Χέντερσον. Πλέον, έπειτα από περίπου έξι χρόνια ο «Χέντο» μαζί με τον Κλοπ, έχουν σταματήσει την ανομβρία των 30 ετών χωρίς Πρωτάθλημα Αγγλίας (2020), έχουν κατακτήσει ένα Champions League (2019) για να κάνει παρέα με τους Χιούς, Τζέραρντ, Τόμσον και Σούνεςένα UEFA Super Cup (2019), FIFA Club World Cup (2019), FA Cup (2022) και ένα Carabao Cup (2022). Επιπλέον, μετράει και δύο χαμένους τελικούς στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ενάντια στην Ρεάλ Μαδρίτης (2018, 2022), αλλά δίχως αμφιβολία καμία από αυτές τις «μαύρες» μέρες για τον ίδιο δεν μπορούν να τον αφήσουν εκτός από το «Πάνθεον» της Λίβερπουλ

Φοίβος Πεφάνης 

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0