Πρόσωπα

Μαρσέλο: Ο «άρχοντας» των δαχτυλιδιών που αποχαιρετά τη δική του… Βασίλισσα

Μαρσέλο: Ο «άρχοντας» των δαχτυλιδιών που αποχαιρετά τη δική του… Βασίλισσα

Ο Μαρσέλο, έριξε τους τίτλους τέλους με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς έπειτα από 15 χρόνια στο σύλλογο, επιβεβαίωσε την αποχώρηση του. Ο Βραζιλιάνος, αποχωρεί από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, έχοντας γεμίσει το παλμαρέ του με τρόπαια και το μυαλό του με όμορφες αναμνήσεις.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, κατέκτησε το Champions League του 2022, στον τελικό του Παρισιού απέναντι στη Λίβερπουλ, με σκορ 1-0, πανηγυρίζοντας το 14ο τρόπαιο της και πέμπτο τα τελευταία οκτώ χρόνια. Μπορεί αρκετοί, από τους ποδοσφαιριστές των «μερένχες», να προσέθεσαν στην συλλογή τους για πολλοστή φορά το συγκεκριμένο τρόπαιο, ωστόσο ένας από αυτούς, έριξε αυλαία με τον ιδανικότερο τρόπο.
Ο Μαρσέλο, αποχωρεί από τη Ρεάλ, πλήρης ημερών, εμπειριών και τίτλων, διανύοντας στη Μαδρίτη, μια πορεία που πολλοί θα ζήλευαν και άλλοι τόσοι, ούτε έχουν ονειρευτεί. Ο Βραζιλιάνος, πανηγύρισε ως αρχηγός πλέον τον 25ο τίτλο της καριέρας του με τη Ρεάλ ξεπερνώντας τον μύθο, Πάκο Χέντο.


O «διάδοχος» του Ρομπέρτο Κάρλος
marcelo_r_carlos.jpg

Ήταν Ιανουάριος του 2007, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης, ανακοίνωνε την απόκτηση ενός νεαρού 18χρονου Βραζιλιάνου από την Φλουμινένσε, έχοντας δαπανήσει 6.5 εκατομμύρια ευρώ.
Με τον Φάμπιο Καπέλο στον πάγκο, αλλά και μια πλειάδα εξαιρετικών ποδοσφαιριστών, όπου οι περισσότεροι βρίσκονταν στη δύση της καριέρας τους, ο νεαρός Μαρσέλο, ζούσε ένα όνειρο που όμοιο του δεν υπήρχε.
Η απόκτηση του από τους «μερένχες» επρόκειτο να τον οδηγούσε αρχικά στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ, όμως η πίστη του και η θέληση του, έπεισαν τον Καπέλο, που εισηγήθηκε στη διοίκηση, πως τον υπολογίζει για την πρώτη ομάδα.
Αυτή η απόφαση του Ιταλού προπονητή, έμελλε να είναι ιστορική τόσο για τον σύλλογο, όσο και για τον ίδιο τον Μαρσέλο, ο οποίος αντίκρισε για πρώτη φορά από κοντά, το είδωλο του, Ρομπέρτο Κάρλος.
Ο πολύπειρος και αναντικατάστατος, μπακ, «δέθηκε» με τον ταλαντούχο αμυντικό και προσπάθησε να του μεταλαμπαδεύσει τα μυστικά της θέσης του αριστερού οπισθοφύλακα, καθώς πίστευε ιδιαίτερα στην ποιότητα του και θεωρούσε πως μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια.


To «βάπτισμα του πυρός»
MARCELO-WEB-01.jpg

Λίγες μέρες μετά την άφιξη του στην ισπανική πρωτεύουσα, ο Μαρσέλο, πήρε το «βάπτισμα του πυρός» από τον Φάμπιο Καπέλο. Το ημερολόγιο έγραφε 7 Ιανουαρίου 2007, όταν ο Βραζιλιάνος, με τον αριθμό «12» στη φανέλα, αντικαθιστούσε τον Μίτσελ Σαλγάδο, στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης του Ριαθόρ, μεταξύ της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και της Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-0.
Μπορεί η πρώτη του ανάμνηση στον αγωνιστικό χώρο, να ήταν «πικρή», έμελλε όμως να μετατραπεί, σε κίνητρο και αφορμή για σκληρή δουλειά. Λίγους μήνες αργότερα, θα πανηγύριζε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, αφού οι Μαδριλένοι, κατέκτησαν το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν.




Η φιλία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που οδήγησε σε «γιγάντωση»
GettyImages-963113032-1024x664.jpg

Έχοντας συμπληρώσει ήδη ενάμιση χρόνο στη Μαδρίτη, ο Μαρσέλο, υποδέχθηκε το 2009, έναν άλλο μετέπειτα θρύλο της Ρεάλ, με τον οποίο έχτισε μια ασύγκριτη φιλία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κατέφθασε στο Μπερναμπέου ως νέος ηγέτης του συλλόγου και δέθηκε κατευθείαν με τον Βραζιλιάνο αμυντικό.
Οι δυο τους, συνεργάστηκαν σε αμέτρητα γκολ της ομάδας, κατέκτησαν πολλά τρόπαια και πανηγύρισαν αρκετές φορές, με χαρακτηριστικό τρόπο.
Σε εννέα χρόνια συνύπαρξης, στη Ρεάλ γιγαντώθηκαν ποδοσφαιρικά, προσφέροντας σε αυτή 17 τίτλους.
Με την αποχώρηση του CR7 το 2018 από τους «μερένχες», o Mαρσέλο, δήλωσε στεναχωρημένος, καθώς πέραν ενός παρτενέρ στην αριστερή πτέρυγα, ένιωσε πως έχασε το άλλο του μισό.



H
παράδοση τίτλων στην θεά Κυβέλη
68218afa-0617-4657-b389-1c19240ece71_16-9-discover-aspect-ratio_default_1141259.jpg

Ιούνιος 2017. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει το 12ο Champions League της ιστορίας της στον τελικό του Κάρντιφ, απέναντι στη Γιουβέντους. Κατά την επιστροφή στην Ισπανική, ομάδα και κόσμος γίνονται «ένα» στην πλατεία Θιμπέλες, για να πανηγυρίσουν τον τίτλο των Πρωταθλητών Ευρώπης.
Εκεί, ο Μαρσέλο, αποφασίζει να τραβήξει επάνω του τα βλέμματα όλων, σκαρφαλώνοντας στο άγαλμα της θεάς Κυβέλης, ντύνοντας την, με το κασκόλ της Ρεάλ και παραδίδοντας της το βαρύτιμο τρόπαιο.
Το βράδυ εκείνο, ο Βραζιλιάνος, τήρησε ένα «πρωτόκολλο» το οποίο ξεκίνησε το μακρινό 1987 που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις επιτυχίες του συλλόγου και θα τηρηθεί για τελευταία φορά από αυτόν, με την άφιξη του 14ου τροπαίου στη Μαδρίτη.




Από τον μύθο του Χέντο στο «αντίο» του Μαρσέλο
7c5a1983ef8e777e44697d02f49a59b7.jpg

Πέρασαν 52 χρόνια από την ημέρα που ο αείμνηστος Πάκο Χέντο, κατακτούσε το 23ο και τελευταίο του τίτλο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, περνώντας στη ιστορία του συλλόγου.
Ωστόσο, το ρεκόρ αυτό, ανήκει πλέον στο παρελθόν, μιας και ο Μαρσέλο, μετά την κατάκτηση του 14ου Champions League από τη Ρεάλ στον τελικό του Παρισιού απέναντι στη Λίβερπουλ, έφτασε τα 25 τρόπαια με τους Μαδριλένους και είναι πλέον ο ρέκορντμαν, από άποψη συγκομιδής τίτλων.
Ο θρυλικός πλέον, Βραζιλιάνος, αποχαιρετά το Σαντιάγκο Μπερναμπέου και την αγαπημένη του «βασίλισσα», έχοντας μετατραπεί σε «άρχοντα των δακτυλιδιών», έπειτα από 545 συμμετοχές, 38 γκολ και 103 ασσίστ, σε 15 χρόνια παρουσίας στο σύλλογο.


Γιώργος Ζαχαρίου


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0