Πρόσωπα

Είσαι ο Πέρεθ και έχεις φάει «άκυρο» από Εμπαπέ και Χάαλαντ – Ποιον φέρνεις στην Ρεάλ Μαδρίτης;

Είσαι ο Πέρεθ και έχεις φάει «άκυρο» από Εμπαπέ και Χάαλαντ – Ποιον φέρνεις  στην Ρεάλ Μαδρίτης;

Η αλήθεια είναι πως ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει κάθε λόγο να νιώθει πως έχασε δύο ποδοσφαιριστές που ήθελε διακαώς να πάρει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Τον Έρλινγκ Χάαλαντ και τον Κίλιαν Εμπαπέ. Το «εγώ» του όμως δύσκολα θα συμβιβαστεί με την ήττα. Ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος του;

Όταν είσαι η Ρεάλ Μαδρίτης των 13 Champions League, της τόσο βαριάς φανέλας, των αμέτρητων τίτλων στην Ισπανία και των φετινών, επικών προκρίσεων, προφανώς και θεωρείς πως μπορείς να φέρεις στην ομάδα σου όποιον ποδοσφαιριστή επιθυμείς.

Είτε αυτός λέγεται Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως συνέβη τότε, είτε λέγεται Κίλιαν Εμπαπέ, που αποτελεί και το πιο hot όνομα του καλοκαιριού. Πόσο μάλλον αν είσαι ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος έχει καταφέρει να αποσπάσει την υπογραφεί τεράστιων ποδοσφαιριστών, εκμεταλλευόμενος σαφώς τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας και το brandname του συλλόγου που διαχειρίζεται.

Όπως είναι λοιπόν λογικό, υπό αυτές τις προϋποθέσεις, δεν ακούς εύκολα το «όχι». Και αν το ακούσεις, δεν συμβιβάζεσαι με αυτό. Ωστόσο, ο Φλορεντίνο Πέρεθ πιθανότατα αυτή την περίοδο, καλείται να διαχειριστεί μία πρωτόγνωρη για αυτόν κατάσταση.


Ο Έρλινγκ Χάαλαντ αρνήθηκε να αφήσει την Ντόρτμουντ για να πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης και επέλεξε τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά η ακόμη μεγαλύτερη ήττα για τον ισχυρό άνδρα των Μαδριλένων, ακούει στο όνομα του Κίλιαν Εμπαπέ.

Όλοι θεωρούσαν πως είχε «κλείσει» στην Ρεάλ, η αισιοδοξία της ομάδας ήταν φανερή, έχοντας τυπώσει και φανέλες με το όνομά του, αλλά τα χρήματα που του προσφέρθηκαν στο Παρίσι, σε συνδυασμό με τις ανέσεις και τα δικαιώματα που απέκτησε, τον έκαναν να κλείσει το μάτι στη νυν ομάδα του.

Παρέμεινε στην Παρί Σεν Ζερμέν, ανανέωσε το συμβόλαιό του και έκανε έξαλλο τον Φλορεντίνο Πέρεθ«Δεν θα κάνει ποτέ πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο, να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης», δήλωσε χαρακτηριστικά, καθιστώντας σαφές πως ο εγωισμός του στο θέμα με τον Εμπαπέ, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.


Πάμε όμως στην επόμενη ημέρα, διότι χάθηκε μία «μάχη» για την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά όλα θα έχουν ξεχαστεί αν κατακτήσει το Champions League. Ας υποθέσουμε όμως ότι η Λίβερπουλ την κερδίζει στην… δική της διοργάνωση και κατακτά εκείνη τον θεσμό.

Είσαι ο Φλορεντίνο Πέρεθ και θες να κάνεις ένα «μπαμ», για να ξεχάσεις τον χαμένο τελικό και τα «άκυρα» στις μεταγραφές, εξαιρώντας τις περιπτώσεις των Αντόνιο Ρίντιγκερ και Αουρελιέν Τσουαμενί, που ούτως ή άλλως θα αγωνίζονται την επόμενη σεζόν στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Ποιον ποδοσφαιριστή αγοράζεις; Τον Χάρι Κέιν που μένει ελεύθερος; Δύσκολο, διότι ο Άγγλος τα έχει βρει με τον Αντόνιο Κόντε και θα αγωνιστεί στο επόμενο Champions League με την Τότεναμ.

Τον Κριστιάνο Ρονάλντο; Θα έμοιαζε όντως με παραμύθι αν ο Πορτογάλος έκλεινε εκεί την καριέρα του, αλλά όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπό τις οδηγίες του Έρικ Τεν Χαγκ.

Μήπως τον Νεϊμάρ; Απίθανο, παρά τα σενάρια που θέλουν τον Εμπαπέ και την διοίκηση της Παρί να μην «τρελαίνονται» να κρατήσουν τον Βραζιλιάνο στο Παρίσι. Πηγαίνεις σε μία περίπτωση τύπου Σέρχιο Ράμος; Μία ηχηρή επιστροφή, ώστε ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης να δώσει μία τελευταία παράσταση, μαζί με τον Μαρσέλο, στην La Liga;

Ούτε αυτός θα «έψηνε» πιθανώς τον Πέρεθ, αν αναλογιστεί κανείς πως ο ίδιος ήθελε να κλείσει νωρίτερα ο κύκλος. Συνεπώς, υπάρχει λύση; Λύση που να είναι και προφανής, όχι. Μιλάμε όμως για την Ρεάλ Μαδρίτης. Την ομάδα που αν αύριο αποφασίσει να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε ή τον Μοχάμεντ Σαλάχ, μπορεί να το κάνει…

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0