Πρόσωπα

Κρις Πολ: Η κατάρα στα playoffs, ο Ρόντο κι ο Μπέβερλι (video)

Κρις Πολ: Η κατάρα στα playoffs, ο Ρόντο κι ο Μπέβερλι (video)

Οι Φοίνιξ Σανς ενώ είχαν κάνει τη μισή δουλειά και προηγούνταν με 2-0 των Μάβερικς στα ημιτελικά της Δύσης, έχασαν τελικά με 4-3, διασυρόμενοι στο Game 7 εντός έδρας και «ξύπνησαν εφιάλτες» στον Κρις Πολ.

Η περσινή πορεία των Σανς ως τους τελικούς του NBA έφερε ελπίδα κι αισιοδοξία στους φιλάθλους τους που είχαν να ζήσουν το σκηνικό αυτό από το 1993. Δεν υπήρχε Μπάρκλεϊ, Τζόνσον και Μάρλι, όμως οι Μπούκερ, Πολ και Έιτον συνέθεσαν μια εξαιρετική τριάδα. Φέτος ήθελαν να επαναλάβουν το ταξίδι ως εκεί, όμως έπεσαν πάνω στους Μάβερικς και στην… κατάρα του «CP3».

Όταν προηγείται με 2-0 όλα πάνε στραβά

Σε περίπτωση που μια ομάδα καταφέρει να πάρει τα δύο πρώτα παιχνίδια προφανώς δεν έχει εξασφαλίσει ευθύς αμέσως την πρόκριση, αλλά έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα που προσφέρει και μια σχετική ασφάλεια. Στην περίπτωση όμως του Πολ, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, ίσα ίσα έχει φτάσει στο σημείο να αγχώνεται περισσότερο.

Με αυτήν την αναπάντεχη εξέλιξη και την ήττα από το Ντάλας έγινε ο πρώτος παίκτης που χάνει σειρά 7 αγώνων όντας μπροστά με 2-0 πέντε φορές! Πέρυσι έγινε ο πρώτος που το έπαθε για τέταρτη φορά και μάλιστα στους πρώτους τελικούς της ζωής του. Η πρώτη φορά ήταν το 2008 από τους Σπερς, η δεύτερη το 2013 από τους Γκρίζλις και η τρίτη το 2017 από τους Μπλέιζερς. Όσον αφορά τη φετινή σειρά, μάλλον του κακοφάνηκε που είχε γενέθλια κατά τη διάρκειά της. Από το τρίτο παιχνίδι, που έγινε 37 χρονών, μέχρι και το τελευταίο ήταν ωσεί παρών με 9.4 πόντους, 5.8 ασίστ και 3.6 λάθη, χωρίς μάλιστα να μπαίνει στη διαδικασία να δοκιμάσει έστω το χέρι του.
Screenshot_2022-05-22_211244.jpg

Η προφητεία του Ρόντο και ο υπερβολικός, αλλά όχι ψευδής Μπέβερλι

Ο Ραζόν Ρόντο έχει εξελιχθεί σε άσπονδο εχθρό του Πολ και η κόντρα τους κρατά πάνω από μια δεκαετία. Το 2008 ο Ρόντο πήρε το πρωτάθλημα με τους Σέλτικς, την ώρα που ο Πολ χαιρετούσε νωρίς, χάνοντας προβάδισμα 2-0 επί των Σπερς. Ο Κέλτης όμως ήταν αυτός που έμεινε σπίτι, ενώ ο παίχτης των Πέλικανς πήγε στο Πεκίνο και πήρε χρυσό μετάλλιο.

Την επόμενη χρονιά ο Ρόντο φρόντισε να του υπενθυμίσει τι κατάφερε. «Έχω ένα δαχτυλίδι, δεν θα πάρεις κανένα» είπε την ώρα του αγώνα. 13 χρόνια μετά το δεύτερο μέρος της πρότασης στέκει ακόμα, ενώ ο ίδιος έχει κάνει δύο τα τρόπαιά του. Και κανείς φυσικά δεν ξεχνά τη μανούρα προ τετραετίας στο Λος άντζελες μεταξύ Λέικερς και Χιούστον Ρόκετς.

Screenshot_2022-05-24_184551.jpg

Ο Πάτρικ Μπέβερλι φρόντισε πρόσφατα να βάλει τα πράγματα στην θέση του για τον Πολ, με υπερβολικό τρόπο μεν, χωρίς ψεύδη δε. Εμφανίστηκε στην εκπομπή του Στίβεν Α. Σμιθ και ήταν «χείμαρρος».

«Δεν φοβάμαι τον Κρις Πολ, κανείς δεν τον φοβάται. Ναι είναι Hall of Famer αλλά δεν κάνω ειδική προετοιμασία γι’ αυτόν. Όταν έχω να παίξω με τον Κάρι πάω για ύπνο από τις 20:00 λέω στην κοπέλα μου και στη μητέρα μου να μη με πάρουν καθόλου τηλέφωνο. Τα κλείνω όλα.» είπε μεταξύ άλλων.

Ο Πολ είπε πως δεν θα αποσυρθεί, όμως είναι άγνωστο αν θα έχει ξανά τόσο μεγάλη ευκαιρία για πρωτάθλημα…

Γιώργος Διαλυνάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0