Πρόσωπα

Χακάν Τσαλχάνογλου: Διάλεξε ξανά τη λάθος πλευρά στο Μιλάνο!

Χακάν Τσαλχάνογλου: Διάλεξε ξανά τη λάθος πλευρά στο Μιλάνο!

Ο Χακάν Τσαλχάνογλου έμεινε για πέμπτη σεζόν στην Ιταλία χωρίς να στεφθεί πρωταθλητής, με την απόφασή του να αφήσει τη Μίλαν για την Ίντερ το προηγούμενο καλοκαίρι να αποδεικνύεται αποτυχημένη.

Ο Χακάν Τσαλχάνογλου όταν άφηνε το καλοκαίρι την «ροσονέρο» πλευρά του Μιλάνο για να γίνει «νερατζούρο», επέλεγε τον ισχυρότερο. Εκείνον που του έδωσε το υψηλότερο συμβόλαιο και φάνταζε ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Άλλωστε η Ίντερ ήταν η κάτοχος του τροπαίου μέχρι το προηγούμενο Σάββατο (21/5). Εκ του αποτελέσματος όμως, η επιλογή του δεν τον δικαίωσε.

Το ξεπέταγμα στη Γερμανία

Άλλη μια περίπτωση Τούρκου, ο οποίος ήρθε στη ζωή, μεγάλωσε και ωρίμασε στη Γερμανία. Ο Χακάν γεννήθηκε στο Μάνχαϊμ  και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, στα τμήματα υποδομής της Καρλσρούης, με τα χρώματα της οποίας συστήθηκε στο γερμανικό κοινό. Μάλιστα, τη σεζόν 2012-13 αναδείχθηκε MVP της τρίτης κατηγορίας και συνεισέφερε τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας στην Zweiteliga. Ήδη η φήμη του όμως ήταν πολύ μεγαλύτερη του επιπέδου εκείνου και πριν καν κλείσει τα 20, πήρε μεταγραφή στο ιστορικό Αμβούργο.

Στο μεγάλο λιμάνι της Γερμανίας έμεινε μόλις μια χρονιά και αφού φανέρωσε τα πρώτα «δείγματα γραφής» στο υψηλότερο επίπεδο, «ανάγκασε» τη Μπάγερ Λεβερκούζεν να δώσει 7 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της. Στις «ασπιρίνες» έμεινε τρεις σεζόν, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για top-class ποδοσφαιριστή. Η ποιότητα του, η υψηλή  του τεχνική κατάρτιση και γενικότερα το πασιφανές επιθετικό του ταλέντο δεν πέρασε απαρατήρητο από την Ιταλία και το 2017 έγινε κάτοικος Μιλάνο για χάρη των «Μιλανίστι», γεμίζοντας παράλληλα τα ταμεία της Μπάγερ με ένα ποσό κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ.
1135104_imgw968.jpg

Από τη λατρεία στο persona non grata

Ο Τσαλχάνογλου εξελίχθηκε αμέσως σε σημείο αναφοράς του παιχνιδιού της Μίλαν. Ήταν βαρόμετρο για τη λειτουργία της ομάδας και τα πεπραγμένα του μέσα στο χορτάρι καθόριζαν εν πολλοίς την απόδοση όλου του συνόλου. Όλο το παιχνίδι περνούσε από τα πόδια του. Οι «ροσονέρι» όμως δεν ήταν η κραταιά δύναμη του παρελθόντος, είχαν χάσει την ισχύ και την αίγλη τους. Η παρουσία του στην κόκκινη μεριά του Μιλάνο συνέπεσε με το κακό φεγγάρι του σωματείου και ένα αναγκαίο restart.

Την περσινή σεζόν (2020-21) που  ο Τούρκος μπήκε στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του, η Μίλαν άρχισε να ανακάμπτει σιγά σιγά και ο Χακάν προοριζόταν για καίριο μέλος της ομάδας του μέλλοντος. Όμως δεν υπήρχε η πρόθεση να του δωθεί γη και ύδωρ αφού με τον Μαλντίνι τεχνικό διευθυντή τα χρόνια της ασυδοσίας αποτελούν παρελθόν. Η υπόθεση της παραμονής του εξελίχθηκε σε σίριαλ το οποίο όμως δεν είχε αίσιο τέλος. Ο ίδιος υπέγραψε ως ελεύθερος στον «αιώνιο» αντίπαλο και έγινε η πέτρα του σκανδάλου για τους τιφόζι της Μίλαν, μια ακόμα στάλα στην έχθρα των δυο συμπολιτών.
0000_1.png

Η σωστή απόφαση που εκ του αποτελέσματος κρίνεται εσφαλμένη

Ο Τσαλχάνογλου έμεινε κάτοικος Μιλάνο, απλά άλλαξε γειτονιά και φαινόταν σίγουρος και ευχαριστημένος με την απόφασή του. Ο τρόπος που τον προσέγγισε ο Ιντζάγκι τον κέρδισε και σε συνδυασμό με την ποιότητά στο ρόστερ των «νεραζούρι» ένιωθε πως πήρε τη σωστή απόφαση. «Είμαι σε μια ομάδα με τρομερή ποιότητα, αυτή είναι μία από τις διαφορές. Πιστεύω ότι υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες και στη Μίλαν, αλλά στην Ίντερ είναι περισσότεροι» δήλωσε το Σεπτέμβρη.

Οι φίλοι των «Μιλανίστι» όμως δεν πήραν τη μετακίνηση αυτή με καλό μάτι. Στην επιστροφή του στο Σαν Σίρο ως αντίπαλος αυτή τη φορά, άκουσε τα εξ’ αμάξης και όταν εκείνος σκόραρε, ξέσπασε. Δεν έμεινε σιωπηλός αλλά αντέδρασε και εξωτερίκευσε τα συναισθήματα που καταπίεζε μέσα του. Και φυσικά οι φίλοι της Μίλαν ανταπέδωσαν, αναρτώντας πανό που έλεγε: «Θάρρος δεν είναι να αναλαμβάνεις να χτυπήσεις ένα πέναλτι μετά από 10 λεπτά αλλά να μένεις με τη γυναίκα σου αφού σε απάτησε. Άνθρωπος για σκ@».

Η εξέλιξη της περιόδου και η κατάκτηση του πρωταθλήματος από την πρώην ομάδα του είναι πλέον γεγονός. Αυτά που κατάφερε να γευτεί με τους «νερατζούρι» είναι το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο Ιταλίας, διοργανώσεις λιγότερο σημαντικές συγκριτικά με τη Serie A. Παρόλο που ο ίδιος έκανε την κορυφαία σεζόν της καριέρας του σε συμμετοχή στα τέρματα της ομάδας του (7 γκολ, 13 ασίστ) , δεν κατάφερε ούτε φέτος να στεφθεί πρωταθλητής Ιταλίας. Η απόφασή του να αλλάξει στρατόπεδο δεν άλλαξε τα γεγονότα και ο ίδιος επέλεξε για μια ακόμα φορά, τη λάθος γειτονιά.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0