Πρόσωπα

«Κάν΄το όπως ο… Κριστιάνο Ρονάλντο»: Μπραχίμ Ντίας, ο τρίτος και νεότερος ποδοσφαιριστής με πρωτάθλημα σε Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία!

«Κάν΄το όπως ο… Κριστιάνο Ρονάλντο»: Μπραχίμ Ντίας, ο τρίτος και νεότερος ποδοσφαιριστής με πρωτάθλημα σε Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία!

Το όνομα του σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα έγραψε ο Μπραχίμ Ντίας της Μίλαν, μετά και την κατάκτηση της Serie A με τους «ροσονέρι», αφού έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής που κατακτά πρωτάθλημα σε Ιταλία, Αγγλία και Ισπανία, όντας μάλιστα ο νεότερος ηλικιακά.

Σχετικά Άρθρα

Η Μίλαν επέστρεψε στην κορυφή της Ιταλίας μετά από 11 χρόνια, κατακτώντας το 19ο Σκουντέτο της ιστορίας της. Φυσικά, η χαρά στις τάξεις των «ροσονέρι» είναι απερίγραπτη, με τον Μπραχίμ Ντίαζ ωστόσο να το περηφανεύεται λίγο παραπάνω, καθώς ο τίτλος αυτός τον κατατάσσει σε μια ξεχωριστή λίστα.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής έγινε ο νεότερος και συνολικά ο τρίτος στην ιστορία που κατακτά πρωτάθλημα σε Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία, βαδίζοντας στα «χνάρια» του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Ντίας έχει παραχωρηθεί δανεικός από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Μίλαν, βοηθώντας σημαντικά τους «διαβόλους» ώστε να φτάσουν στην κορυφή της Serie A. Συγκεκριμένα, στη δεύτερη σεζόν του στο Μιλάνο, ήταν ο 11ος σε χρόνο συμμετοχής στην ομάδα, ενώ σημείωσε τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ!

Πέντε χρόνια πίσω, ο Ντίας αγωνιζόταν στην Premier League με την Μάντσεστερ Σίτι. Μπορεί κάποιος να μην το θυμάται αυτό, καθώς δεν είχε μεγάλη συνεισφορά στην πορεία των «πολιτών» ως τον τίτλο. Συνολικά συμπλήρωσε 49 αγωνιστικά λεπτά σε πέντε εμφανίσεις την σεζόν 2017/18, αλλά ήταν αρκετό για να στεφθεί πρωταθλητής Αγγλίας. Λίγο πριν βρεθεί στο Μιλάνο, ήταν μέλος της Ρεάλ που κατέκτησε τη La Liga το 2020, όπου αγωνίστηκε σε έξι παιχνίδια, έχοντας ένα γκολ και μια ασίστ στο ενεργητικό του.

Ανάλογο «τριπλ κράουν» έχουν πετύχει μόλις δύο ακόμα ποδοσφαιριστές. Κοινά στοιχεία των τριών, η Μαδρίτη και το… Μάντσεστερ. Φυσικά, ο ένας έχει ήδη αναφερθεί και δεν άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σταρ (όπως κι ο Ντίας) κατέκτησε πρώτα την Premier League, με ειδοποιό διαφορά ότι το κατάφερε με την «κόκκινη» πλευρά του Μάντσεστερ. Ακολούθησε η La Liga με την Ρεάλ Μαδρίτης, προτού φορέσει τα «μπιανκονέρι» της Γιουβέντους κατακτώντας το Σκουντέτο.

cristiano_ronaldo.jpg

Παρόμοια πορεία είχε και ο τρίτος της λίστας. Ο Ντανίλο το 2015 πήρε μεταγραφή από την Πόρτο για τη «Βασίλισσα» και το 2017 κατέκτησε μαζί της το πρωτάθλημα Ισπανίας. Ακολούθησαν δύο Premier League με την Μάντσεστερ Σίτι, με το «παζλ» να ολοκληρώνεται στην Ιταλία με την Γιουβέντους το 2020. Βέβαια, ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ έχει και τέταρτο πρωτάθλημα στην τροπαιοθήκη του, καθώς με τους «δράκους» έφτασε δύο φορές στην κορυφή της Πορτογαλίας.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0