Πρόσωπα

Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί ξεπέρασε τον Τζιοβάνι και ο Μαρτίνς έπιασε τον Μπάγεβιτς!

Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί ξεπέρασε τον Τζιοβάνι και ο Μαρτίνς έπιασε τον Μπάγεβιτς!

Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Πέδρο Μαρτίνς έγραψαν ιστορία το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ.

Γράφει ο Δημήτρης Σπιλιόπουλος

Ο Μαροκινός επιθετικός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ της ομάδας στο αποχαιρετιστήριο ματς της σεζόν.  Μάλιστα αυτό ήταν το 5ο χατ τρικ με την ερυθρόλευκη φανέλα στο πρωτάθλημα και πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται πως κανείς ξένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ολυμπιακού δεν έχει φτάσει σε αυτόν τον αριθμό, αφού ο σπουδαίος Τζιοβάνι σταμάτησε στα τέσσερα. 

Παράλληλα ο Ελ Αραμπί έφτασε τα 78 γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού (έχει και 19 ασίστ) σε 151 παιχνίδια και βρίσκεται στην 8η θέση των σκόρερ των Πειραιωτών. Αν μείνει στο «λιμάνι» απειλεί τους Φορτούνη (79), Μήτρογλου (82) και Γιαννακόπουλο (86) για να μπει στην πρώτη πεντάδα.

Την ίδια ώρα, με τα τρία γκολ που πέτυχε το βράδυ της Τρίτης, ο Ελ Αραμπί έφτασε τα 9 απέναντι στην ΑΕΚ ( είχε βάλει και 2 στο ματς της κανονικής διάρκειας φέτος στο ΟΑΚΑ) και πλέον δεν υπάρχει άλλη ελληνική ομάδα που να έχει “πληγώσει” περισσότερο (7 φορές έχει σκοράρει κατά της Λαμίας και 6 κατά του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ατρόμητου).

Αγαπημένος αντίπαλος η ΑΕΚ και για τον Πέδρο Μαρτίνς καθώς στα 4 χρόνια της παρουσίας του στην Ελλάδα δεν έχει ηττηθεί ποτέ από την “Ένωση” με το σερί να ανεβαίνει πλέον στα 15 παιχνίδια (11 νίκες, 4 ισοπαλίες).

Μάλιστα ο Πορτογάλος τεχνικός με το «διπλό» στο ΟΑΚΑ πανηγύρισε την 143η νίκη του στον πάγκο του Ολυμπιακού και πλέον κανείς σε όλη την ιστορία των «ερυθρόλευκων» δεν έχει περισσότερες. 143 νίκες είχε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στις δύο του θητείες στον πάγκο των «Πειραιωτών» και είναι δεδομένο πως ο Πορτογάλος  θα τον αφήσει πίσω του τη νέα σεζόν. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0