Πρόσωπα

Ντάλσιο: Ο «αετός» της Μπενφίκα που ανοίγει τα φτερά του στη Νίκαια (video)

Ντάλσιο: Ο «αετός» της Μπενφίκα που ανοίγει τα φτερά του στη Νίκαια (video)

Μεγάλωσε σε μία από τις καλύτερες ακαδημίες του κόσμου για να φορέσει για μία σεζόν τη φανέλα της Ρέιντζερς. Ο Ντάλσιο έκανε μία εκπληκτική σεζόν με τον Ιωνικό και είναι έτοιμος να ανοίξει τα… φτερά του.

Το καλοκαίρι του 2019, ο Παναιτωλικός φέρνει στην Ελλάδα με ελεύθερη μεταγραφή ένα «παιδί» της Μπενφίκα, το οποίο ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο Ντάλσιο πατάει το πόδι του στη χώρα μας και ξεκινάει να δημιουργεί την επόμενη μέρα πάνω σε γερές βάσεις.

Μετά από δύο χρόνια στο Αγρίνιο, η νέα εμπειρία εντός Ελλάδας άκουγε στο όνομά του Ιωνικού. Ο νεοφώτιστος στη μεγάλη κατηγορία που θα έδινε την ευκαιρία στον Αφρικανό μεσοεπιθετικό να ξεδιπλώσει την ποιότητά του. Δέκα μήνες μετά και με το πρωτάθλημα να έχει ολοκληρωθεί, ο Ντάλσιο δεν έκανε απλά την διαφορά αλλά δίνει κάθε λόγο στην ομάδα της Νίκαιας να χαμογελάει μαζί του…

Το θέμα της καταγωγής, η αγαπημένη Μπελενένσες και η ευκαιρία της Μπενφίκα…

Γεννήθηκε στο Αλμάντα της Πορτογαλίας στις 22 Μαϊου του 1996. Οι γονείς του ήταν από τη Γουινέα-Μπισάου και αυτό τον επηρέασε αρκετά στις κοινωνικές του σχέσεις. Από την άλλη, ξεκίνησε σε πολύ νεαρή ηλικία το ποδόσφαιρο και άλλαξε μέχρι και πέντε ομάδες μέχρι το 2012, να φτάσει στο κατώφλι της Μπελενένσες. Ο πορτογαλικός σύλλογος έμελλε να γίνει ο μεγάλος του έρωτας.

Μέσα σε δύο χρόνια έφτασε να βρίσκεται μέχρι και στο επίπεδο της πρώτης ομάδας. Πριν καν ενηλικιωθεί, το 2014 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και έδειξε πόσο ταλέντο διαθέτει. Για αυτό και μπήκε άμεσα στα μπλοκάκια μεγάλων ομάδων της χώρας, μεταξύ αυτών και της Μπενφίκα.

dalcio-new.jpg


Το όνειρο που μετατράπηκε σε… δανεισμούς!

Το καλοκαίρι του 2015, οι «αετοί» δίνουν τα χέρια με την πορτογαλική ομάδα και κάνουν δικό τους τον Ντάλσιο. Στα 19 του, ο νεαρός μεσοεπιθετικός έψαχνε να πετύχει το μεγάλο όνειρο της επόμενης μέρας. Την καθιέρωση στην πρώτη ομάδα του συλλόγου, με τον Ζοάο Καρβάλιο του Ολυμπιακού παρτενέρ. Μόλις επικυρώθηκε η συμφωνία, ο νεαρός παρέμεινε στη Μπελενένσες αλλά για μόλις έξι μήνες ως δανεικός, καθώς μετά επέστρεψε στη Λισσαβόνα.

Για 1,5 χρόνο είχε εξαιρετική παρουσία στους «αετούς» και η Ρέιντζερς του έδωσε μία ευκαιρία σε υψηλό επίπεδο, το καλοκαίρι του 2017. Μόλις τρεις συμμετοχές ήταν ο απολογισμός στη Σκωτία, με αποτέλεσμα να μην καθιερωθεί ποτέ ούτε εκεί αλλά ούτε στη Μπενφίκα. Ο τελευταίος δανεισμός του ήταν στη Μπελενένσες SAD όπου έμεινε εξίσου για έναν χρόνο καταγράφοντας γεμάτη σεζόν αλλά όχι αρκετή για να μείνει στη χώρα.

NINTCHDBPICT000335372147-1.jpg.webp


Η ευκαιρία της Ελλάδας και ο Ιωνικός!

Η επιστροφή του στη Μπενφίκα, το 2019, ήταν απλά η τελευταία πριν λυθεί το συμβόλαιό του και ψάξει αλλού τη συνέχεια της πορείας του. Η Ελλάδα μπήκε στο προσκήνιο και λόγω των αρκετών Πορτογάλων ποδοσφαιριστών αλλά και της σχέσης της Μπενφίκα με τον Παναιτωλικό. Κάπως έτσι, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έγινε κάτοικος Αγρινίου. Ήταν η αρχή για να ανοίξει τα… φτερά του. Άλλα όχι σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας βέβαια.

Δύο γεμάτες σεζόν ήταν αρκετές για να ξεχωρίσει. Σε 66 παιχνίδια είχε απολογισμό δύο γκολ και τρεις ασίστ χωρίς να αφήσει υποσχέσεις όμως. Έτσι, το περασμένο καλοκαίρι μένει ξανά ελεύθερος και ο νεοφώτιστος Ιωνικός του κάνει επίσημη πρόταση για να ενισχύσει το ρόστερ του. Το project άρεσε αρκετά αλλά το ζητούμενο ήταν να βρει τον εαυτό του.

Με τη σεζόν να ολοκληρώνεται στη Super League, ο μεσοεπιθετικός άσος δεν έκανε απλά τη διαφορά αλλά και τη καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Συγκεκριμένα, μέτρησε συνολικά τρία γκολ και έξι ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις σε 33 ματς που έπαιξε. Δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά και η ουσιαστική βοήθεια που έδωσε σε όλους τους τομείς της επίθεσης.


Ο ίδιος θα συνεχίσει και του χρόνου στην ομάδα της Νίκαιας, η οποία θα φτιάξει το ρόστερ σε ορισμένα πρόσωπα και του Ντάλσιο, είναι ένα από αυτά.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0