Πρόσωπα

Σέρτζιο Κονσεϊσάο: Ο πρώην «ασπρόμαυρος» σαρώνει την Primeira Liga και αναζητά νέες προκλήσεις! (video)

Σέρτζιο Κονσεϊσάο: Ο πρώην «ασπρόμαυρος» σαρώνει την Primeira Liga και αναζητά νέες προκλήσεις! (video)

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής και τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, κατέκτησε το τρίτο πρωτάθλημα Πορτογαλίας στον πάγκο της Πόρτο και το έκτο του τρόπαιο με τους «δράκους» μέσα σε πέντε χρόνια… προσελκύοντας για μία ακόμα χρονιά μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός κατάφερε το βράδυ του Σαββάτου (7/5) να σφραγίσει το 30ο πρωτάθλημα Πορτογαλίας στην ιστορία της Πόρτο, νικώντας την Μπενφίκα με 1-0 στο Ντα Λουζ, πανηγυρίζοντας έτσι τον τίτλο στην έδρα της αντιπάλου, χάρη στο «χρυσό» γκολ του Ζαϊντού Σανουσί στο 90+4’, με τον Νιγηριανό αμυντικό να ξεσπά σε κλάματα. 

Έργο που οφείλεται στον αρχιτέκτονα των «δράκων», τον πρώην ποδοσφαιριστή του «Δικεφάλου του Βορρά» που βάζει στην τροπαιοθήκη της ομάδας του το πρωτάθλημα Πορτογαλίας νούμερο τρία στα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίας του. Μάλιστα, η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα, μιας και στις 22 Μαΐου (Κυριακή, 19:00) θα αντιμετωπίσει την Τοντέλα στον τελικό του Taca de Portugal με φόντο το νταμπλ. 

Ίσως να είναι η ώρα για μία αλλαγή, να αποχωρήσει από την Primeira Liga και το Ντραγκάο, που δεν τον χωράνε πια και να αναζητήσει την τύχη του σε ένα από τα Top-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κάτι που δεν ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν όταν η Γουλβς τον ήθελε για αντί-Νούνο Εσπίριτο Σάντο και λίγο αργότερα μία ομάδα που έχει αγωνιστεί και ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα της, την Λάτσιο, που ήταν μία ανάσα από την ανακοίνωσή του. Ενώ το μακρινό μέλλον μπορεί και να επιφυλάσσει την διαδοχή του Φερνάντο Σάντος στην εθνική Πορτογαλίας ή ακόμα και μία επιστροφή στην χώρα μας για τον 47άχρονο προπονητή.

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0