Πρόσωπα

Και όμως, ο… τελειωμένος Λουκάκου, είναι ο πρώτος σκόρερ της Τσέλσι σε όλες τις διοργανώσεις! (video)

Και όμως, ο… τελειωμένος Λουκάκου, είναι ο πρώτος σκόρερ της Τσέλσι σε όλες τις διοργανώσεις! (video)

Δεν είχε βρει δίχτυα σε ολόκληρο το 2022! Έχει αμφισβητηθεί όσο κανένας από το τρέχον ρόστερ της Τσέλσι, έχοντας δημιουργήσει και ο ίδιος πρόβλημα στον εαυτό του, εξαιτίας των τάσεων φυγής που φρόντισε να εκφράσει δημόσια. Και όμως, ο Ρομέλου Λουκάκου είναι ο πρώτος σκόρερ των Λονδρέζων σε όλες τις διοργανώσεις…

Είναι αναμφίβολα μία ιδιαίτερη σεζόν αυτή για τον Ρομέλου Λουκάκου. Επέστρεψε στην Τσέλσι και την Premier League έναντι 120 εκατομμυρίων λιρών, ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια του Τζακ Γκρίλις, ήρθε στο «Νησί» με τεράστιες περγαμηνές, όντας ο περσινός, πρώτος σκόρερ της Serie A, αλλά σύντομα θεωρήθηκε… τελειωμένος.

Από όλες τις απόψεις. Δεν του άρεσε ο τρόπος παιχνιδιού του Τόμας Τούχελ, δεν δίστασε να το εκφράσει δημόσια, επισήμανε πως έκανε λάθος που άφησε την Ίντερ και πως θα ήθελε να γυρίσει στο Μιλάνο. Όλα αυτά σε μία συνέντευξη. Μία συνέντευξη που τον έφερε στο στόχαστρο των φίλων της Τσέλσι και ολίγον τι στο περιθώριο από τον Γερμανό προπονητή του.

Στην Premier League, δεν είχε βρει δίχτυα σε ολόκληρο το 2022, με το τελευταίο του γκολ να χρονολογείται τον Δεκέμβριο του 2021. Πέρασαν πέντε μήνες, αλλά ο Ρομέλου Λουκάκου αφυπνίστηκε σε ένα ιστορικό ματς για τους Λονδρέζους. Σε αυτό που ο Τοντ Μποέλι έκατσε στα επίσημα, όντας επί της ουσίας, ο νέος ισχυρός άνδρας της ομάδας, μετά την πώλησή της από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ο Λουκάκου γνώριζε πως είναι μία διαφορετική ημέρα για την Τσέλσι και φρόντισε να το αποδείξει μέσα σε 138 δευτερόλεπτα. Τόσο χρειάστηκε για να βρει δίχτυα δις. Αρχικά, άνοιξε το σκορ απέναντι στην Γουλβς με πέναλτι, σε μαρκάρισμα που κέρδισε ο ίδιος και εν συνεχεία έκανε το 2-0, με τελείωμα από κοντά, βάζοντας δύο γκολ στο ίδιο ματς της Premier League, για δεύτερη φορά στην τρέχουσα σεζόν.

Το τελικό 2-2 σαφώς και δεν άφησε ικανοποιημένο κανέναν στο «στρατόπεδο» της Τσέλσι, αλλά όπως και να έχει, οι «μπλε» είδαν τον Λουκάκου να βγαίνει μπροστά, να βρίσκει δίχτυα και να αφήνει, έστω και προσωρινά, πίσω του το άσχημο παρελθόν.

Όπως και να έχει άλλωστε, είναι ο πρώτος σκόρερ της Τσέλσι στην σεζόν 2021-22! Μετρά 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και κανένας δεν τον ξεπερνά. Ο «τελειωμένος» Λουκάκου ξεπερνά σε γκολ τους Χάβερτς, Πούλισικ, Βέρνερ και Ζίγιεχ! Ίσως για αυτό και ο Τόμας Τούχελ δεν εξάντλησε την αυστηρότητά του πάνω του. Η αντίδρασή του στην ισοφάριση της Γουλβς, δεν δείχνει πως μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που θα φύγει σίγουρα από το Στάμφορντ Μπριτζ το καλοκαίρι!


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0