Πρόσωπα

Ο Τζίμι Μπάτλερ βρήκε την «Ιθάκη» του στο Μαϊάμι (video)

Ο Τζίμι Μπάτλερ βρήκε την «Ιθάκη» του στο Μαϊάμι (video)

Ο Τζίμι Μπάτλερ απολαμβάνει ξανά το μπάσκετ στους Χιτ και αυτό αντανακλάται στο παιχνίδι του. Βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος τη σωστή στιγμή, σε έναν… γάμο που ωφελεί αμφότερες τις πλευρές.

Το Μαϊάμι παίζει σκληρό μπάσκετ, όπως συνηθίζεται από ομάδες της Ανατολής και φέτος βλέπει χρυσή ευκαιρία να επαναλάβει ό,τι κατάφερε και το 2020, να βρεθεί δηλαδή στους τελικούς του NBA. Σε περίπτωση που το καταφέρει, εκτός από τον Έρικ Σποέλστρα, αρκετό μερίδιο επιτυχίας θα πιστωθεί και στον Τζίμι Μπάτλερ.

Από μικρός μαθημένος στα δύσκολα

Η σκληράδα που βγάζει στο παρκέ δεν είναι επίπλαστη, αλλά πέρα για πέρα αληθινή, καθώς δεν ήταν ποτέ τίποτα εύκολο για εκείνον. Όταν ήταν βρέφος ο πατέρας του εγκατέλειψε αυτόν και τη μητέρα του, ενώ κι εκείνη τον έδιωξε στα 13 του. Για καλή του τύχη βρήκε έναν φίλο λίγο πριν ξεκινήσει την τελευταία του χρονιά στο Λύκειο. Η μητέρα του αγοριού, η Μισέλ Λάμπερτ τον πήρε σπίτι παρότι είχε ήδη έξι παιδιά, προσπαθώντας να τον κάνει να αφοσιωθεί στα γράμματα. Στο κολλέγιο δεν είχε χτίσει όνομα και πέρασε μια σεζόν στο Tyler Junior College. Τον είδε ο Μπαζ Γουίλιαμς, κόουτς του Μαρκέτ και άλλαξε τη ζωή του. 

merlin_65154025.jpg

Εργατικός μέχρι αηδίας

Δεν ήταν ο καλύτερος, όμως είχε εμμονή με τη δουλειά. Αυτό τον έκανε ξεχωρίσει και τον κατέστησε περιζήτητο όσο περνούσαν τα χρόνια στο NBA. Από νούμερο 30 στο ντραφτ του 2011, εξελίχθηκε σε All Star, ενώ κατέκτησε και το βραβείο του πιο βελτιωμένου το 2015. Δύο χρόνια αργότερα είδε τους Μπουλς να τον στέλνουν στη Μινεσότα. Εκεί βρήκε τον αγαπημένο του Τομ Τίμποντο, αλλά και δύο πολλά υποσχόμενους νέους, τον Καρλ Άντονι Τάουνς και τον Άντριου Γουίγκινς. Όταν είδε και τους δύο να μην προσπαθούν όσο εκείνος τους κριτίκαρε ανοιχτά κι έφερε πανικό στην ομάδα, όταν σε μια προπόνηση κέρδισε τους βασικούς παίζοντας με τα δεύτερα και φωνάζοντας «Με χρειάζεστε γαμ….» σε κάθε καλάθι.

timberwolves-rumors-jimmy-butler-lost-faith-in-karl-anthony-towns-andrew-wiggins-early-1024x574.jpg

Έγινε persona non grata, με φήμες να κάνουν λόγο για σχέση με την κοπέλα του Τάουνς και πήγε στην Φιλαδέλφεια. Μετά το τρίποντο «μαχαιριά» του Καουάι Λέοναρντ στους τελικούς Περιφέρειας το 2019, μετακόμισε στην Φλόριντα για χάρη των Χιτ. Πήρε τόσο σοβαρά αυτή την αλλαγή που το 2020 στη «φούσκα» του Ορλάντο δεν έφερε κανέναν συγγενή του, λέγοντας πως έχει έρθει για δουλειά.Έφτασε μέχρι τους τελικούς για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Είναι εξαιρετικός, έχει όμως την «ταμπέλα» του αντι σταρ. Αυτό βολεύει πάρα πολύ το Μαϊάμι που είναι ένα σύνολο με αρκετούς παίκτες που δεν έγιναν καν ντραφτ. Αποτελεί ξεκάθαρα βέβαια τον ηγέτη μιας ομάδας που αφήνει σε κάθε φάση τα κόκαλά της στο παρκέ και βουτά για κάθε μπάλα σαν να είναι η τελευταία. Βρήκε μια ομάδα που αντιμετωπίζει το παιχνίδι όπως ακριβώς κι εκείνος.

Γιώργος Διαλυνάς

www.bnsports.gr 




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0