Πρόσωπα

Μπαρτ Σένκεφελντ: Όταν σκοράρει, ο Παναθηναϊκός φεύγει με το τρίποντο (video)

Μπαρτ Σένκεφελντ: Όταν σκοράρει, ο Παναθηναϊκός φεύγει με το τρίποντο (video)

O Ολλανδός σέντερ μπακ του Παναθηναϊκού, Μπαρτ Σένκεφελντ, σκόραρε απέναντι στον Άρη και χάρισε στο «τριφύλλι» ένα τρίποντο που μπορεί να φανεί ζωτικής σημασίας στο θέμα των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, ενώ παράλληλα χτίζει μια όμορφη παράδοση.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ, ένας εκ των καλύτερων μπακ που έχουν περάσει από το «τριφύλλι» τα τελευταία χρόνια από την ομάδα, παίζει με πάθος και βγάζει σκληράδα στην αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική χρονιά του Φραν Βέλεθ μάλιστα, έχουν καταφέρει να έχουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της Super League. Πρώτος είναι ο Ολυμπιακός με 21 γκολ στο παθητικό του, δεύτερος ο Παναθηναϊκός με 23, ενώ τρίτος ακολουθεί ο Άρης με 25.

Στην 9η αγωνιστική των play off ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τον Άρη, στο Κλεάνθης Βικελίδης, όταν ο Φακούντο Σάντσες κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Ολλανδό στόπερ μετά από ένα χτύπημα στον αστράγαλο το οποίο έμελλε να τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης από την πρώτη ομάδα για 7 ολόκληρους μήνες. Παρόλα αυτά, ο Μπαρτ πάλεψε στην αποθεραπεία του, επέστρεψε και δηλώνει δυνατά «παρών». Όπως προαναφέραμε, με τον Φραν Βέλεθ να τον… συμπληρώνει, έχουν δημιουργήσει μια «σκληρή» άμυνα που δεν δέχεται εύκολα γκολ και κάνουν τη ζωή των αντίπαλων επιθετικών δύσκολη, προσφέροντας παράλληλα ασφάλεια στα μετόπισθεν του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ωστόσο, ο Σένκεφελντ, πέτυχε ένα καθοριστικό γκολ στον αγώνα της περασμένης Κυριακής (1/5) απέναντι στον Άρη για την 6η αγωνιστική των της Super League, το οποίο στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου μπορεί να φανεί και καθοριστικό.

Πόσες είναι όμως οι φορές που έχει σκοράρει με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ο 30χρονος στόπερ; Δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ κανείς, αφού είναι μονάχα τέσσερις συμπεριλαμβανομένου του γκολ απέναντι στην ομάδα του Μπούργος.

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (Κύπελλο), 15-1-2020

Το πρώτο του γκολ είχε πετύχει στο δεύτερο παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας στην φάση των «16», στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες» είχε χάσει με σκορ 1-0, επί εποχής Γιώργου Δώνη και τότε ζευγάρι του στο κέντρο της άμυνας τον Αχιλλέα Πούγγουρα.

Στο ΟΑΚΑ, το σύνολο του Δώνη, έπρεπε να ανατρέψει την κατάσταση για να πάρει την πρόκριση, αλλά ένα γρήγορο γκολ (24’) από τον πρώην «πράσινο», Νώντα Παντελάκη, βρέθηκαν σε ακόμα πιο δυσχερή θέση. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να σκοράρει περισσότερα από τρία γκολ, χωρίς να δεχθεί κανένα, για να έχει την πρόκριση στα χέρια του.

Ο Χρήστος Δώνης έκανε την αρχή στο 56’, ενώ ο Σένκεφελντ έκανε το 2-1 δύο λεπτά αργότερα και πέτυχε το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα, με ένα όμορφο πλασέ με το αριστερό. Την δουλειά ολοκλήρωσε ο Κίκο Μακέντα με εκτέλεση πέναλτι και το τελικό 3-1 έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στους γηπεδούχους.

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 3-0, 20-1-2020

Το δεύτερο γκολ του, ο Μπαρτ, το πέτυχε και πάλι στο ΟΑΚΑ πέντε μέρες αργότερα. Αυτή τη φορά απέναντι στη 20η αγωνιστική της Super League απέναντι στον Ατρόμητο. Σε ένα εύκολο απόγευμα για τον Παναθηναϊκό, ο Ολλανδός σκόραρε με μία καρφωτή κεφαλιά και υποχρέωσε τον Μέγερι να μαζέψει για δεύτερη φορά από τα δίχτυα του.

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 2-0, 23-1-2020

Η αλήθεια είναι πως η εκπληκτική ενέργεια και ασίστ με τακουνάκι του Αλεξανδρόπουλου «έκλεψε» την παράσταση σε αυτή την αναμέτρηση, αλλά και ο Ολλανδός στόπερ πέτυχε το τρίτο του γκολ με τους «πράσινους». Στο 32ο λεπτό, με τη Λεωφόρο άδεια λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, ο Σένκεφελντ με μια κεφαλιά άνοιξε το σκορ και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Το τελικό 2-0… έγραψε ο Καμπετσής στο 89ο λεπτό.

Τα κοινά σημεία μέχρι εδώ είναι πως όλα του τα γκολ τα είχε πετύχει τον μήνα Ιανουάριο, σε όλες τις αναμετρήσεις ο Παναθηναϊκός παίρνει νικηφόρο αποτέλεσμα, ενώ τα 2 εκ των τριών γκολ τα πέτυχε με κεφαλιά.

Στην Λεωφόρο, με ένα ακόμη τέρμα, έδωσε συνέχεια στην παράδοση των… αήττητων αναμετρήσεων που σκοράρει και παράλληλα έδωσε βαθμολογικό αέρα στην ομάδα απέναντι σε ΑΕΚ και Άρη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0