Πρόσωπα

Η… Οδύσσεια του Κούτρη στην Ευρώπη και η (μεγάλη) ευκαιρία της επιστροφής στον Ολυμπιακό! (video)

Η… Οδύσσεια του Κούτρη στην Ευρώπη και η (μεγάλη) ευκαιρία της επιστροφής στον Ολυμπιακό! (video)

Η επιστροφή του Λεονάρντο Κούτρης στον Ολυμπιακό είναι δεδομένη και το BN Sports καταγράφει την πορεία του Έλληνα μπακ σε Ισπανία και Γερμανία αλλά και τους λόγους που μπορεί να κερδίσει μία ακόμα ευκαιρία.

«Φυσικά και είναι στα πλάνα μας ο Κούτρης, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε την καταπληκτική επίδοση του Τσιμίκα. Πρέπει να δουλεύει, να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο ώστε να αποδείξει ότι έχει θέση στην ενδεκάδα. Θέλω να φέρω κάποια παραδείγματα». Ήταν Δεκέμβρης τους 2019, όταν ο Πέδρο Μαρτίνς αναφέρθηκε προς τον Λεονάρντο Κούτρη για το θέμα των λεπτών συμμετοχών του.

Λίγες μέρες αργότερα, ο δανεισμός του στη Μαγιόρκα γίνεται επίσημος και ο διεθνής μπακ-χαφ αφήνει την Ελλάδα για να δοκιμάσει τη τύχη του στην Ισπανία. Αυτή είναι και η αφετηρία της «Οδύσσειας» για τον νεαρό αμυντικό, ο οποίος περνάει μέσα από φουρτούνες για 2,5 χρόνια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μέχρι να κερδίσει μία δεύτερη ευκαιρία από τον Πέδρο Μαρτίνς. Και ίσως, την κατάλληλη στιγμή

Ο εφιάλτης του χιαστού…

Από την Ελλάδα, τον Γενάρη του 2020, ο Κούτρης έφυγε με συνολικά έξι συμμετοχές και λιγοστά λεπτά συμμετοχής. Ο επόμενος προορισμός ήταν η Ισπανία και συγκεκριμένα η Μαγιόρκα. Μία ευκαιρία για τον νεαρό άσο να δείξει την αξία του και βάση της οψιόν αγοράς, να παραμείνει σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

Η μοίρα είχε διαφορετική άποψη. Όπως είχε και στην αρχή της σεζόν, όταν χτύπησε τον ώμο του και είδε τον Κώστα Τσιμίκα να παίζει μονοπώλιο στην αριστερή πλευρά. Κάνει ντεμπούτο μπαίνοντας αλλαγή στο 28ο λεπτό απέναντι στην Αλαβές και πείθει πως είναι ικανός να πάρει φανέλα βασικού. Μέσα στην έδρα Μπέτις κάνει φοβερό ματς για μισή ώρα αγώνα.

Μέχρι να του χτυπήσει την πόρτα, ένας εκ των χειρότερων τραυματισμών για κάθε ποδοσφαιριστή. Στο 31ο λεπτό, με το σκορ στο 2-1 υπέρ της ομάδας του, ο Κούτρης πέφτει στο έδαφος και αποχωρεί με λυγμούς. Οι εξετάσεις δείχνουν πως υπάρχει ρήξη χιαστού και ο Έλληνας άσος μένει εκτός για πάνω από επτά μήνες. Ήταν και το φινάλε της παρουσίας του στη Μαγιόρκα.

141945.jpg

Το διέξοδο στη Γερμανία!

Παρά τον βαρύ τραυματισμό του, ο Ολυμπιακός βρήκε αρκετές προτάσεις για τον διεθνή μπακ. Μία εξ αυτών, ήταν της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Η δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας έμοιαζε ιδανική για τον νεαρό αμυντικό και ο ίδιος αποδέχθηκε την πρόταση χωρίς δεύτερη σκέψη. Έκανε την αποθεραπεία του και επέστρεψε ακόμα πιο δυνατός στους αγωνιστικούς χώρους.

koutris-768x461_2.jpg

Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2020/21, ήταν βασικός και αναντικατάστατος παρά τις δυσκολίες λόγω του κορωνοϊού. Παράλληλα μοίρασε δύο ασίστ και έκλεισε τη σεζόν με απολογισμό 16 επίσημες συμμετοχές αλλά και τρεις ακόμα με τη δεύτερη ομάδα λίγο πριν επιστρέψει. Όλα έδειχναν πως έχει βρει τον δρόμο του και πως η ανοδική του πορεία έχει ήδη ξεκινήσει. Η συμφωνία με τον Ολυμπιακό, ήταν για διετή δανεισμό αλλά και οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του 2022.

Έτσι, ο ίδιος είχε να αποδείξει πως αξίζει να παραμείνει στη Γερμανία. Παρά το δυναμικό του ξεκίνημα, τα άσχημα αποτελέσματα τον έφεραν να στον πάγκο και η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του άρχισε να ξεθωριάζει επικίνδυνα. Ήταν δεδομένο μετά την αποχώρηση του Ρέσλερ το καλοκαίρι του 2021. Ο Έλληνας αμυντικός ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και δεν ξαναβρήκε ποτέ τον εαυτό του, με την παρουσία του στον γερμανικό σύλλογο να ολοκληρώνεται πριν καν τελειώσει η σεζόν.

koutris-768x461_1.jpg

Τώρα είναι η… ευκαιρία!

Η επιστροφή του στον Ολυμπιακό, ίσως να μην γίνεται στην κατάλληλη περίοδο για τον ίδιο αλλά επικυρώνεται στη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν για μπακ. Ο Λεονάρντο Κούτρης δεν είναι ένα πρόσωπο που δεν εμπιστεύεται ο Πέδρο Μαρτίνς. Άλλωστε στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, ο Έλληνας άσος ήταν ο βασικός του μπακ σε πολύ καίριες αναμετρήσεις, όπως στην Ευρώπη απέναντι στη Μίλαν.

Μία ο τραυματισμός και η μία η αδιανόητη εξέλιξη του Τσιμίκα, που τον έκαναν να χάσει για τα καλά τη θέση του στο ρόστερ. Στους δανεισμούς του δεν έβγαλε μάτια αλλά ποιότητα έχει. Το έχει αποδείξει και με το παραπάνω. Οπότε, σε μία περίοδο που ο Ολυμπιακός ψάχνει για μπακ, δεν θα ήταν περίεργο να τον δούμε να καλύπτει το κενό. Έστω και με παρτενέρ.

Άλλωστε, η περίπτωσή του θυμίζει πολύ του Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο 30χρονος αμυντικός βρισκόταν για 2,5 χρόνια στο ερυθρόλευκο ρόστερ και τον Γενάρη του 2017, αποχώρησε για τη Χαλ ως δανεικός. Στο τέλος της σεζόν επέστρεψε και έμεινε μέχρι και το καλοκαίρι του 2020, όταν έφυγε για τη Γαλατασαράι. Μήπως μπορεί να κάνει το ίδιο και ο Κούτρης;

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0