Πρόσωπα

Τελικά, αξίζει ο Ρόνι Λόπες μία ακόμα ευκαιρία…

Τελικά, αξίζει ο Ρόνι Λόπες μία ακόμα ευκαιρία…

Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής για 47η φορά στην ιστορία και το πανηγύρισε μέσα στην Τούμπα με τον πιο έντονο τρόπο. Όμως, αυτό που κρατάνε οι «ερυθρόλευκοι» είναι η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του Ρόνι Λόπες. Και το BN Sports ρίχνει το ερώτημα. Αξίζει ή όχι μία ακόμα ευκαιρία;

Σίγουρα, η άφιξη αρκετών ποδοσφαιριστών το περασμένο καλοκαίρι, γέμισε με ενθουσιασμό τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Όμως, η εξέλιξη που είχε ο καθένας, δεν ήταν η αναμενόμενη. Ήδη οι μισοί και… παραπάνω θα αποτελέσουν παρελθόν το ερχόμενο καλοκαίρι. Χένρι Ονιεκούρου, Πιερ Κούντε, Μίχαλ Καρμπόβνικ κλπ. Μέσα σε αυτούς μπαίνει και ο Ρόνι Λόπες.

Ή μήπως… είχε μπει; Ο Πορτογάλος εξτρέμ ήρθε στο λιμάνι με μεγάλες προοπτικές. Εξού και η οψιόν αγοράς ύψους 12 εκατ. ευρώ από τη Σεβίλλη για το ερχόμενο καλοκαίρι μετά τον δανεισμό. Η παρουσία του στον Πειραιά ήταν εφιαλτική. Έφτασε σε σημείο να μείνει εκτός πλάνων από τον Πέδρο Μαρτίνς και η επιστροφή στην Ανδαλουσία δεδομένη.

Μπορεί όμως, τα πάντα να αλλάξουν μέσα σε δύο ματς; Σίγουρα, όχι αλλά μπορούν να αλλάξουν μέχρι το τέλος της σεζόν. Το BN Sports καταγράφει  τα δεδομένα για τον έμπειρο εξτρέμ.

Ο άνθρωπος που ήρθε από το… πουθενά με ΠΑΣ!

Με μόλις δύο γκολ σε όλη τη σεζόν, η είσοδός του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε όντως από το… πουθενά. Ο Ρόνι Λόπες είχε αποκλειστεί ουκ ολίγες φορές από την αποστολή του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς τον είχε θέσει ήδη εκτός ομάδας.

Η επιστροφή στη Σεβίλλη αναβλήθηκε αρκετές φορές, καθώς δημοσιεύματα έλεγαν πως θα γυρίσει πριν ολοκληρωθεί ο δανεισμός. Η παραμονή του, σε συνδυασμό με τις λίγες επιλογές στα εξτρέμ, έφεραν τον 26χρονο πίσω στις αποστολές αλλά και στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μαρτίνς τον έριξε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ως μία κίνηση ματ προς τον Μεταξά. Ωστόσο, ήταν από τους τελευταίους που θα περίμενε να βρουν δίχτυα. Η βολίδα του τα άλλαξε όλα. Ο Ολυμπιακός πήρε νίκη στο 96’ χάρη σε εκείνον. Ο Λόπες κέρδισε μία ευκαιρία για να δείξει τι αξίζει και με σύμμαχο την κακή κατάσταση των εξτρέμ, εξαιρουμένου του Γκάρι Ροντρίγκες, πήρε παράταση στην παραμονή.

MVP με ΠΑΟΚ και ώρα για… παραμονή!

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία που πρέπει. Μετά το νικητήριο γκολ, πήρε φανέλα βασικού για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Παρά την ήττα και την μέτρια εμφάνιση της ομάδας στο πρώτο μέρος, ο Πορτογάλος άσος ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Κινητικός, δραστήριος, επικίνδυνος και στο δεύτερο μέρος, με την απαραίτητη βοήθεια, και… λυτρωτής.

Στο 51ο λεπτό, η τρομερή συνεργασία Γκάρι με Ελ Αραμπί, έβγαλε τον Λόπες φάτσα με τον Πασχαλάκη και με εξαιρετική εκτέλεση, ισοφάρισε σε 1-1. Η παρουσία του ήταν άκρως θετική και πήρε το «εισιτήριο» για να δείξει τις τελευταίες αγωνιστικές τι μπορεί να πετύχει. Μένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της περιόδου και μέσα σε αυτές, ο Ρόνι Λόπες μπορεί να αποδείξει πως αξίζει να παραμείνει στον Πειραιά. Ή να επιβεβαιώσει ότι πρέπει να επιστρέψει.

Σε καμία περίπτωση δεν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς. Το μόνο πιθανό σενάριο είναι να μείνει δανεικός για ακόμα μία σεζόν στον Πειραιά και να δείξει ακόμα περισσότερο τι μπορεί να κάνει.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0