Πρόσωπα

Στιβ Κούπερ: Ο «Μεσσίας» της Νότιγχαμ Φόρεστ την οδηγεί στην… Premier League μετά από 23 χρόνια!

Στιβ Κούπερ: Ο «Μεσσίας» της Νότιγχαμ Φόρεστ την οδηγεί στην… Premier League μετά από 23 χρόνια!

Ο Στιβ Κούπερ ανέλαβε στα τέλη του Σεπτεμβρίου την τελευταία (24ηΝότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη και σε διάστημα εννέα μηνών την έχει μεταμορφώσει σε ομάδα που παλεύει για την άνοδο στην… Premier League!

 

Ο Ουαλός τεχνικός έχει καταφέρει να βγάλει ζωντανούς τους «κόκκινους» από την φωτιά και να τους κατευθύνει προς την «Γη της Επαγγελίας», με αγώνα «τελικό» αυτόν κόντρα στην 2η Μπόρνμουθ (Τρίτη 3/5, 21:00) του Σκοτ Πάρκερ στο Vitality Stadium για την 45η αγωνιστική της Championship. Για να φτάσει σε αυτή την ευχάριστη θέση όμως η Φόρεστ, που οφείλει κυρίως στον 42άχρονο προπονητή της, ο οποίος μόλις στην δεύτερη επαγγελματική του ομάδα (μετά την Σουόνσι) βρίσκεται μία ανάσα από τα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου. 

Αφού σε 40 αναμετρήσεις στον πάγκο αυτής της ιστορικής ομάδας, ο Κούπερ μετράει 25 νίκες, εννέα ισοπαλίες και έξι ήττες. Προσπερνώντας 21 ομάδες από τις 21 Σεπτεμβρίου έως σήμερα σε αγώνα… σπριντ, καταλαμβάνοντας την 3η θέση. Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και η πορεία της ομάδας στο FA Cup ήταν αρκετά εντυπωσιακή, αποκλείοντας την Άρσεναλ (1-0) στον 3ο γύρο αλλά και την  τροπαιούχο Λέστερ με 4-1 στον 4ο γύρο και παρά τον αποκλεισμό της στα προημιτελικά από την Λίβερπουλ (1-0) του Γιούργκεν Κλοπ, το City Ground και οι ποδοσφαιριστές της έδειξαν σφυγμό και ήταν άκρως ανταγωνιστικοί ενάντια σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Αναδεικνύοντας παράλληλα και μονάδες που θα απασχολήσουν στο μέλλον τον κόσμο του αγγλικού ποδοσφαίρου, όπως οι Μπρέναν Τζόνσον και Τζεντ Σπενς

04751eda-b651-48b6-b6e3-59a0c9560d98.jpg

Παρόλα αυτά, η ομάδα του κ. Μαρινάκη πρέπει να σφίξει τα δόντια της στη τελική ευθεία, κερδίζοντας αρχικά τα «κεράσια» που βρίσκονται από πάνω τους με διαφορά τριών βαθμών και ύστερα την Χαλ Σίτι του Ατζούν στην έδρα της, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι η Μπόρνμουθ ακόμα και αν ηττηθεί το απόγευμα τη Τρίτης μπορεί να πάρει την απευθείας άνοδο αν έχει υψηλότερο παθητικό τερμάτων. Όπως φαίνεται η 2η θέση θα κριθεί στο νήμα, μιας και η ομάδα του Σκοτ Πάρκερ έχει παθητικό +33 και η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει +34, αναμένοντας σε μία μάχη που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο στην ομάδα του Έλληνα επιχειρηματία και εφοπλιστή στην Premier League, έπειτα από 23 ολόκληρα χρόνια (1998/99) αλλά και να βάλει 250 εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα της ομάδας του.

SPORT-PREVIEW-Cooper-Marinakis.jpg

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0