Πρόσωπα

Κάρλο Αντσελότι: Ο πιο πετυχημένος «αρχιτέκτονας» πίνει… σαμπάνια από πέντε διαφορετικά κύπελλα!

Κάρλο Αντσελότι: Ο πιο πετυχημένος «αρχιτέκτονας» πίνει… σαμπάνια από πέντε διαφορετικά κύπελλα!

Ο Κάρλο Αντσελότι επέστρεψε στην αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι και στην πρώτη του μόλις χρονιά πανηγύρισε τον 35ο τίτλο Ισπανίας με την «Βασίλισσα», με τον ίδιο να γίνεται και ο πρώτος προπονητής που κατακτάει πέντε τίτλους στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, εξασφαλίζοντας σχεδόν βέβαια μία θέση στο… Hall of fame των κορυφαίων τεχνικών. 

Ο Ιταλός «αρχιτέκτονας» έχει συστήσει τον εαυτό του από τα ιταλικά γήπεδα όμως έχει γίνει γνωστός πια για τις επιτυχίες του σε όλα τα πρωταθλήματα, τον σεβασμό που υπάρχει προς το όνομά του και για πολλούς την… τσίχλα που μασάει διαρκώς όταν κάθεται στον πάγκο μίας ομάδας. 

Με την ιστορία του να ξεκινάει στο Μιλάνο και τους «ροσονέρι», για να ακολουθήσει ο τίτλος με την Τσέλσι στην Premier League. Μετέπειτα το άνετο πέρασμα του από την Γαλλία και την Παρί Σεν Ζερμέν και λίγο αργότερα να συνεχιστεί το σερί με τον δίσκο της Βundesliga όσο καθόταν στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου. Φτάνοντας στο… σήμερα και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας που του έλειπε με την ομάδα των «μερένχες». 

Μίλαν (2003/2004)

Carlo-Ancelotti.jpg

Κατ' εικόνα της θητείας του ως ποδοσφαιριστής, έτσι και ως προπονητής κατόρθωσε να κατακτήσει το Scudetto με τους «ροσονέρι». Διαθέτοντας ένα ονειρικό ρόστερ, με μονάδες όπως ο Αντρέι Σεφτσένκο, ο Πάολο Μαλντίνι και ο Κακά. Χρονιά που αποδείχθηκε… μονόδρομος καθώς η δεύτερη Ρόμα ήταν πίσω με έντεκα βαθμούς διαφορά, ενώ πρόκειται για το πρώτο πρωτάθλημα στην πατρίδα του και ο σύλλογος αλλά και οι φίλαθλοι της Μίλαν έχουν σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους τον 62άχρονο πια προπονητή. 

Τσέλσι (2009/2010)

Carlo-Ancelotti-celebrate-009.jpg.webp

Επόμενη διάκριση στο πιο διαδεδομένο και για πολλούς το πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League. Το πέρασμα του από το Στάμφορντ Μπριτζ κρίθηκε επιτυχημένο, οδηγώντας την Τσέλσι  στην κορυφή του «Ολύμπου», σε μία συγκλονιστική κούρσα η οποία κρίθηκε στο νήμα. Κατορθώνοντας να προσπεράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του «μυθικού» Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τη διαφορά του μόλις ενός βαθμού

Παρί Σεν Ζερμέν (2012/2013)

ANCPSG-900x599.jpg

Η μονοετή παρουσία του στην πρωτεύουσα την Γαλλίας συνοδεύτηκε με τον τίτλο της Ligue 1. Πιθανόν το πιο εύκολο έργο του Ιταλού, μιας και διέθετε στην… πλούσια Παρί Σεν Ζερμέν ποδοσφαιριστές όπως οι Τιάγκο ΣίλβαΕζεκιέλ Λαβέτσι και  Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς οι οποίοι ήταν… κάποια σκαλιά ανώτεροι από τους ποδοσφαιριστές που είχαν στα ρόστερ τους οι άλλες ομάδες της χώρας. 

Μπάγερν Μονάχου (2016/2017, 2017/2018)

carlo.jpg

Παρόμοια κατάσταση ακολούθησε και με τους «ηγεμόνες» του γερμανικού ποδοσφαίρου, εκεί όπου κατέκτησε για πρώτη φορά δύο πρωταθλήματα με μία ομάδα. Δημιουργώντας ασύλληπτες βαθμολογικές διαφορές από τις δεύτερες Λειψία και Σάλκε, με 15 και 21 βαθμούς αντίστοιχα. Φυσικά πάντα μέσα στους στόχους της Βαυαρικής ομάδας ήταν και μία διάκριση στην Ευρώπη, όμως κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη, διότι και τις δύο χρονιές οι «γκαλάκτικος» της σταθήκαν εμπόδιο. 

Ρέαλ Μαδρίτης (2021/22)

FRnsXVqX0AA7CRa.jpeg

Τέλος, για να ξεχωρίσουν οι ικανότητες του Κάρλο Αντσελότι, η επιστροφή του στη Μαδρίτη, έπειτα από το πέρασμά του στην Έβερτον, του φύλασσε ένα πρωτάθλημα για… έναν, την «Βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης που έγινε παράλληλα η πρώτη ομάδα στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης που πανηγυρίζει 35 τίτλους, μόλις έναν παραπάνω από την Γιουβέντους. Μάλιστα, οι Ισπανοί δεν θέλουν να σταματήσουν εκεί την κυριαρχία τους αλλά να παλέψουν και για το 14ο τρόπαιο του UEFA Champions League.

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0