Πρόσωπα

Ζοσέ Σα: Το πρώτο πέναλτι που δεν δέχθηκε μετά το… Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός! (video)

Ζοσέ Σα: Το πρώτο πέναλτι που δεν δέχθηκε μετά το… Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός! (video)

Μπορεί να του πήρε 11 μήνες, όμως ο Ζοσέ Σα τα κατάφερε και πλέον άφησε πίσω του την εξαιρετική του απόκρουση πέναλτι στην Λεωφόρο απέναντι στον Βιγιαφάνιες. Έκανε τον ΜακΆλιστερ να αστοχήσει από τα «11» βήματα και παρά το γεγονός πως εν τέλει, ο παίκτης της Μπράιτον πήρε ρεβάνς, ο Ζοσέ Σα έκανε την… αρχή και στην Premier League!

Ήταν 16 Μαΐου του 2021 όταν ο Ζοσέ Σα κατάφερνε να αποσοβήσει εκτέλεση πέναλτι! Επρόκειτο μάλιστα για ματς που έλαβε χώρα στην Ελλάδα και ήταν… ντέρμπι, μιας και αναφερόμαστε στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, που διεξήχθη για τα Play -Off της Super League, στην τελευταία αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος,!

Μετά από την εν λόγω αναμέτρηση μάλιστα, όπου έληξε 4-1 υπέρ των «ερυθρολεύκων», ο Σα έδωσε μόλις ένα ματς ακόμη με την φανέλα του Ολυμπιακού, αυτό απέναντι στον ΠΑΟΚ, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, δίχως όμως να καταφέρνει τότε να κατακτήσει το τρόπαιο με την ομάδα του.


Έκτοτε, μεσολάβησε η μεταγραφή του στην Γουλβς, η καθιέρωσή του στους «λύκους», υπό τις οδηγίες του Μπρούνο Λάζε και η παραδοχή από ολόκληρο το… Μολινό, πως ο Σα  ήταν ο καταλληλότερος για να αναπληρώσει τον Ρουί Πατρίτσιο που αποχώρησε για τη Ρόμα!

Το μόνο που απέμενε ήταν η απόκρουση ενός πέναλτι, πράγμα που ναι μεν του πήρε 11 μήνες, αλλά εν τέλει έγινε πραγματικότητα, έστω και με την βοήθεια του… δοκαριού. Στο ματς απέναντι στην Μπράιτον, ο Σα είχε απέναντί του τον ΜακΆλιστερ, οι κινήσεις του τον αποσυντόνισαν και ο Πορτογάλος είδε τον Αργεντίνο να αστοχεί!

Πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους όμως, ο ίδιος παίκτης πήρε την προσωπική του ρεβάνς, μιας και κατάφερε να σκοράρει στην 2η ευκαιρία που του δόθηκε από τα «11» βήματα, αλλά αυτό δεν αναιρεί το κατόρθωμα του Σα!

Κατόρθωσε να αποσοβήσει πέναλτι μετά από 11 μήνες, για πρώτη φορά στην Premier League και να αφήσει… πίσω του την απόκρουση στην Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0