Πρόσωπα

Κάρλος Αλκαράθ: Ο 18χρονος «νέος Ναδάλ» που αλώνει τα courts! (video)

Κάρλος Αλκαράθ: Ο 18χρονος «νέος Ναδάλ» που αλώνει τα courts! (video)

Πολλοί λένε πως ο Αλκαράθ αποτελεί τον νέο Ναδάλ. Εκείνος αποφεύγει τις συγκρίσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο 18χρονος βαδίζει στα χνάρια του και όλα δείχνουν πως θα έχει λαμπρή πορεία.

Η Ισπανία πλέον έχει έναν ακόμη λόγο να χαίρεται και να ελπίζει σε πολλές επιτυχίες στον κόσμο του τένις. Αυτός ο λόγος φέρει ένα μεγάλο χαμόγελο, έχει κατακτήσει ήδη τρεις τίτλους  μέσα στο 2022 και είναι μόλις (σχεδόν) 19 ετών. Δεν θα μπορούσαμε να αναφερόμαστε φυσικά σε κανέναν άλλο πέραν του Κάρλος Αλκαράθ.

Δίχως καμία αμφιβολία ο νεαρός τενίστας αποτελεί το next big thing στο άθλημα. Το έχει αποδείξει και με το παραπάνω άλλωστε. Τίτλος στο Ρίο, τίτλος στο Μαϊάμι, τίτλος στη Βαρκελώνη και πλέον Νο 9 της παγκόσμια κατάταξης στο ATP!

Στα χνάρια του Ναδάλ

Βέβαια η νίκη του κόντρα στον Καρένο Μπούστα είναι σημαδιακή. Σε ηλικία 18 ετών, 11 μηνών και 20 ημερών, ο Αλκαράθ είναι ο ένατος νεώτερος άνδρας που έφτασε στο top 10 από τότε που ξεκίνησε η κατάταξη, το 1973.

Κάτι παρόμοιο είχε κάνει ο Ραφαέλ Ναδάλ πίσω στο 2005, όταν κατέκτησε τον ίδιο τίτλο στην Καταλονία. Μόνη διαφορά πως ο Ράφα ήταν έναν μήνα νεώτερος όταν κατάφερε κατέκτησε εκείνον τον τίτλο, ωστόσο κι εκείνος είχε κάνει την εμφάνισή του στο top 10 του ranking.

Όσον αφορά το παιχνίδι των δύο σίγουρα υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ τους. Όπως ο Ναδάλ, ο Αλκαράθ έχει αναπτυχθεί σωματικά σε πολύ νεαρή ηλικία και έχει χαιρετιστεί ως ένα πρώιμο ταλέντο μέσα στο παιχνίδι για χρόνια.

Τα πράγματα που ξεχωρίζουν τον 35χρονο πρωταθλητή είναι το forehand του και η υπέρτατη χρήση του top spin, ιδιαίτερα στο χώμα. Ο Αλκαράθ, όμως, είναι ένας ισχυρός παίκτης που χτυπά υπέροχα flat και είναι επίσης πολύ δυνατός στο κομμάτι του τρεξίματος.

Ωστόσο, εκεί τελειώνουν σε μεγάλο βαθμό οι συγκρίσεις. Ο ίδιος ο 18χρονος θέλει να τις αποφύγει: «Δεν μου αρέσει να με συγκρίνουν με τον Ναδάλ αλλά αν με συγκρίνουν, τότε κάτι κάνω σωστά. Ο Ράφα είναι ένας και θα υπάρχει μόνο ένας. Θέλω να είμαι ο Κάρλος Αλκαράθ και ο κόσμος να με βλέπει ως Κάρλος Αλκαράθ».

Το IMG Future Stars και το παράδειγμα στους νεαρούς

Ούτε ένα εικοσιτετράωρο μετά την κατάκτηση του Barcelona Open ο Αλκαράθ ταξίδεψε αμέσως στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του αγώνα επίδειξης στο τουρνουά IMG Future Stars με έδρα το Τατόι. Εκείνος μαζί με τον Χιμπέρτ Χουρκάτς προσέφεραν στο κοινό μια χορταστική αναμέτρηση με θέαμα και γέλιο.

Παράλληλα οι μικροί τενίστες είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν μαζί τους και σε καμία περίπτωση δεν απογοήτευσαν! Ίσα ίσα.

Με λίγα λόγια δεν θα πρέπει να εκπλαγεί κανείς αν δούμε σε λίγα χρόνια τον Αλκαράθ ακόμη και στο top 3. Μπορεί οι συγκρίσεις με τον Ναδάλ να μην θέλει να γίνονται, όμως κάποιοι λένε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0