Πρόσωπα

Μπρούνο Φερνάντες: Αστόχησε σε δεύτερο πέναλτι την ίδια σεζόν και ισοφάρισε αρνητικό ρεκόρ του… 1998! (video)

Μπρούνο Φερνάντες: Αστόχησε σε δεύτερο πέναλτι την ίδια σεζόν και ισοφάρισε αρνητικό ρεκόρ του… 1998! (video)

Ναι, ο Μπρούνο Φερνάντες έχει χάσει μόλις τρία πέναλτι στην καριέρα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το οξύμωρο της υπόθεσης όμως είναι πως τα δύο εξ’ αυτών έχουν έρθει στην ίδια σεζόν στην Premier League, πράγμα που δεν έχει πραγματοποιήσει κανένας παίκτης των «κόκκινων διαβόλων» στον 21ο αιώνα!

Όλοι γνωρίζουν πόσο καταλυτική είναι η παρουσία του Μπρούνο Φερνάντες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι ο αρχηγός της όταν δεν βρίσκεται στην ενδεκάδα ο Χάρι Μαγκουάιρ και είναι ο ποδοσφαιριστής που δημιουργεί περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη των «κόκκινων διαβόλων».

Φέτος, σε 31 αναμετρήσεις μετρά εννέα γκολ και έξι ασίστ, αλλά πλέον έχει καταγράψει και ένα αρνητικό στατιστικό, το οποίο δεν έχει λάβει χώρα ποτέ στον 21ο αιώνα για λογαριασμό της ομάδας του.

Ποιο είναι αυτό; Πως είναι ο πρώτος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2000 και μετά που έχει αστοχήσει σε τουλάχιστον δύο εκτελέσεις πέναλτι σε επίπεδο Premier League στην ίδια σεζόν.


Η αρχή έγινε στο 1-0 της Άστον Βίλα στο Όλντ Τράφορντ απέναντι στον Εμιλιάνο Μαρτίνες και η συνέχεια δόθηκε στο 3-1 της Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς, με τον Άαρον Ράμσντεϊλ να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι και να πανηγυρίζει… μπροστά του.


Σε αμφότερες περιπτώσεις, οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο μοναδικός που σκόραρε στα 180 αγωνιστικά λεπτά που προηγήθηκαν, όντας και ένας από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές με 100 γκολ σε δύο πρωταθλήματα στον 21ο αιώνα!

Όπως και να έχει, ο Μπρούνο Φερνάντες είναι πλέον ο πρώτος με δύο χαμένα πέναλτι στην ίδια σεζόν στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου για τη Γιουνάιτεντ, μετά τον Τέντι Σέριγχαμ το 1997-98! Ειδοποιός διαφορά είναι πως τότε η ομάδα του βγήκε 2η, ενώ τώρα κινδυνεύει να χάσει ακόμη και το Europa League!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0