Πρόσωπα

Τιάγκο Αλκάνταρα: Ένας αρτίστας του αθλήματος που κάνει την διαφορά στο Νησί (video)

Τιάγκο Αλκάνταρα: Ένας αρτίστας του αθλήματος που κάνει την διαφορά στο Νησί (video)

Η «αρχοντικές» εμφανίσεις του Τιάγκο Αλκάνταρα απέναντι στις ομάδες του Μάντσεστερ, ήρθαν να κουμπώσουν με την χρονιά που διανύει στο Μέρσεϊσαϊντ και την επιρροή που ασκεί στο παιχνίδι της φετινής Λίβερπουλ.

Καλλιτέχνης, μάγος, μπαλαδόρος. Αυτές είναι μερικές λέξεις που μπορούν να αποτυπώσουν και να χαρακτηρίσουν τον Τιάγκο Αλκάνταρα. Έναν παίκτη που αγαπάει να παίζει ποδόσφαιρο και τυχαίνει να αγωνίζεται σε ένα περιβάλλον που επίσης, αγαπάει να προσφέρει θεαματικό ποδόσφαιρο. Ο Ισπανός μέσος λατρεύεται από τους οπαδούς της Λίβερπουλ και αυτός τους το ανταποδίδει με εμφανίσεις ανάλογες της τεράστιας κλάσης του.

Ας δούμε την ανοδική πορεία και τα πεπραγμένα του Τιάγκο με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ , παρά το γεμάτο δυσκολίες ξεκίνημα του.

Στην Αγγλία για πρώτη φορά με άρωμα ...Πρωταθλητή Ευρώπης
τιαγο.jpg

Το καλοκαίρι του 2020 και συγκεκριμένα στις 23 Αυγούστου έβρισκε την Μπάγερν Μονάχου αγκαλιά με την κούπα του Champions League σε μια χρονιά που θα μείνει στην ιστορία λόγω της πανδημίας του COVID. Ο Ισπανός είχε τεράστια συμβολή σε αυτήν την κατάκτηση ωστόσο είχε κάνει σε όλους γνωστό την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Βαυαρία έπειτα από επτά χρόνια, αφού και το συμβόλαιο του έληγε.

Έντονο ενδιαφέρον έδειξε η Λίβερπουλ που μετουσιώθηκε εν τέλει σε μεταγραφή. Μια κίνηση με δεδομένη στόχευση την αναβάθμιση του χώρου της μεσαίας γραμμής των τότε Πρωταθλητών Αγγλίας .

Το ξεκίνημα του, για πρώτη φορά στα αγγλικά γήπεδα κάθε άλλο από ελπιδοφόρο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Πέρασε κορονοϊό, χρειάστηκε στο ξεκίνημα να μείνει δύο μήνες εκτός δράσης και οι εμφανίσεις του δεν έπειθαν τον Γερμανό τεχνικό να τον μονιμοποιήσει στις βασικές επιλογές.
τιαγο2.jpg

Ολοκλήρωσε την περσινή αγωνιστική περίοδο με 30 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ένα μόλις γκολ, χωρίς ασίστ –γεγονός παράξενο- και γενικότερα μια εικόνα που δεν παρομοίαζε τον Τιάγκο της Μπάγερν και Μπαρτσελόνα δίνοντας αφορμή σε δημοσιογράφους και φίλαθλο κόσμο να θεωρεί ότι δεν θα μπορούσε να προσαρμοστεί στον απαιτητικό ρυθμό της Premier League.

Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι η πέρσι η Λίβερπουλ αντιμετώπισε πάμπολλα προβλήματα τραυματισμών που είχε ως αποτέλεσμα παίκτες του κέντρου όπως ο Φαμπίνιο και ο Χέντερσον να αγωνίζονται ως κεντρικοί αμυντικοί και τον Τιάγκο να αναλαμβάνει καθήκοντα μη γνώριμα για εκείνον, στο χώρο του κέντρου.

Το φετινό comeback στα στάνταρ που μας είχε συνηθίσει και οι εκπληκτικές παραστάσεις απέναντι στις ομάδες του Μάντσεστερ

τιαγο3.jpg

Ο 31χρονος ωστόσο από την αρχή των φετινών υποχρεώσεων έχει επιστρέψει στις… υψηλές πτήσεις, και διεκδικεί όλα τα τρόπαια.

Έως τώρα στην σεζόν έχει αγωνιστεί σε 30 παιχνίδια με 1 γκολ, 2 ασίστ, ενώ έχει δέσει άριστα με τους Φαμπίνιο και Κεϊτά. Στα ματς που έχει αγωνιστεί η Λίβερπουλ έχει 24 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Πιθανότατα, οι δυο τελευταίες εμφανίσεις του Τιάγκο Αλκάνταρα απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ  να είναι οι κορυφαίες με την φανέλα των «κόκκινων».

Στην νικηφόρα επικράτηση της Λίβερπουλ με 3-2 απέναντι στην ομάδα του μέντορα του, Πέπ Γκουαρδιόλα που έδωσε την πρόκριση στο τελικό του Κυπέλλου έπειτα από 10 χρόνια ο Τιάγκο ήταν… όαση.

Σε 87 λεπτά συμμετοχής είχε μια αριστουργηματική ασίστ στο τρίτο γκολ της Λίβερπουλ, 92% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, 100% κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, 2/2 επιτυχημένες ντρίμπλες, 3 τάκλιν και μια κυριαρχική εμφάνιση απέναντι στους Φερναντίνιο και Μπερνάντο Σίλβα ενώ απέπνεε σιγουριά στους συμπαίκτες του.
τιαγο4.jpg


«Ο Τιάγκο έκανε μια κορυφαία εμφάνιση, αλλά και όλη η μεσαία γραμμή. Ο Κεϊτά; Ουάου! Για τον Φαμπίνιο, αρκεί να συγκρίνουμε τα δύο ματς με την Σίτι και θα δούμε την σημασία που έχει το να ξεκουράζουμε τους παίκτες» είπε ο Γιουργκεν Κλοπ μετά το τέλος της αναμέτρησης αποθεώνοντας τους χαφ του.

Στο εμφατικό 4-0 της Λίβερπουλ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ για την 30η αγωνιστική, ο πολύπειρος χαφ πρόσθεσε μια ακόμα μαγική εμφάνιση στο ενεργητικό του.

Σε 80 λεπτά συμμετοχής είχε 95% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις (105/110), 6/6 επιτυχημένες μακρινές μπαλιές, δημιούργησε τρείς ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, είχε 3/3 επιτυχημένες ντρίμπλες , 7/9 κερδισμένες μονομαχίες, 3/4 τάκλιν και 2 κλεψίματα.


Ο Τιάγκο με αυτήν την εμφάνιση αναδείχθηκε πολυτιμότερος της αναμέτρησης και αποθεώθηκε από τους οπαδούς και τον Γιούργκεν Κλοπ.
τιαγο5.jpg

Στην προσπάθεια της Λίβερπουλ για κυριαρχία εντός και εκτός συνόρων, ο Ισπανός τα πηγαίνει περίφημα έχοντας στόχο μαζί με τους συμπαίκτες του αυτό που καμία αγγλική ομάδα δεν έχει καταφέρει. Το quadruple.

Χρήστος Λόης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0