Πρόσωπα

Μάικ Τζέιμς: Ο... τρελός τα έχει 400 και απειλεί τον Ολυμπιακό (video)

Μάικ Τζέιμς: Ο... τρελός τα έχει 400 και απειλεί τον Ολυμπιακό (video)

Η Μονακό θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στα playoffs και ο Μάικ Τζέιμς θέλει να συνεχίσει την «παραμυθένια» σεζόν των Γάλλων, καλούμενος βέβαια να δείξει ότι έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος.

Όταν μια ομάδα εντάσσει στο δυναμικό της τον Αμερικανό γκαρντ αποδεδειγμένα ρισκάρει. Παίκτης που θα βγει μπροστά στα δύσκολα και θα σηκώσει το βάρος στην επίθεση. Αυτή είναι όμως μόνο η μια όψη του νομίσματος. Ο χαρακτήρας του τον έχει φέρει ουκ ολίγες φορές αρνητικό πρωταγωνιστή σε δράματα όπου κι αν έχει βρεθεί.

Κίνδυνος-θάνατος στη μέρα του

Ο Μάικ Τζέιμς πρώτα απ’ όλα κοιτά το καλάθι και μπορεί να στείλει τη μπάλα σε αυτό με χίλιους κι έναν τρόπους. 16.3 πόντοι κατά μέσο όρο με 50% ευστοχία στα δίποντα, 32.8% στα τρίποντα και 82.1% στις ελεύθερες βολές. Όταν οι Μονεγάσκοι χρειάζονται επειγόντως σκορ είναι ο πρώτος που θα κοιτάξουν να βρουν.
τζειμς_μεσα_μονακο.jpg


Το γεγονός πως μπορεί να σκοράρει κατά βούληση αναγκάζει κάθε αντίπαλο να είναι έξτρα προσεκτικός απέναντί του. Αυτή αυξημένη προσήλωση απέναντί του, αφήνει συμπαίκτες ελεύθερους, οι οποίοι και αξιοποιούν τις πάσες που τους δίνει, μετατρέποντάς τες σε ασίστ. Έχει 5.8 ανά αγώνα, μαζί με 3 ριμπάουντ.

Κόντρα στον Ολυμπιακό τα πάει περίφημα. Σε περισσότερα από 15 ματς ως αντίπαλος στη Euroleague μετράει 14.8 πόντους, 3.9 ασίστ , 3.9 ριμπάουντ, 1.6 κλεψίματα, 2.8 λάθη. 15.4 στην αξιολόγηση σε 26.4 λεπτά ανά αγώνα.

«Δίκοπο μαχαίρι» η παρουσία του

Όταν έχει βρει το χέρι του είναι απόλαυση για τον προπονητή του, Σάσα Ομπράντοβιτς, να τον βλέπει να σπέρνει… τρόμο στο παρκέ. Τις φορές όμως που πρέπει να καθίσει στον πάγκο μετά από ένα κακό διάστημα, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Τον Νοέμβριο, κόντρα στην Εφές, ο πρώην κόουτς της Μονακό Ζβέζνταν Μίτροβιτς του ζήτησε να περάσει στον πάγκο κι εκείνος έδειξε τη δυσαρέσκειά του κι έτρεξε κατευθείαν προς τα αποδυτήρια.


Σύμπτωση ή όχι λίγες μέρες μετά ο Μίτροβιτς μπήκε στο ταμείο ανεργίας απολυμένος από τη Μονακό...

Το επεισόδιο του Τζέιμς με τον Μαυροβούνιο τεχνικό δεν ήταν βέβαια αυτό κάτι καινούριο για εκείνον, καθώς έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση κι άλλες φορές. Όταν ήταν στον Παναθηναϊκό στο πρώτο του πέρασμα, έκοψε το χέρι του σπάζοντας από τα νεύρα του μια τζαμαρία στον διάδρομο προς τα αποδυτήρια όταν κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο τότε τεχνικός των πράσινων Αργύρης Πεδουλάκης του έκανε παρατηρήσεις και του ζήτησε να αποχωρήσει.

Σύμπτωση ή όχι τρεις μέρες μετά οι πράσινοι ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ κι ο κόουτς πλήρωσε το… μάρμαρο  με απόλυση. Λέγεται μάλιστα ότι είχε κάνει εισήγηση στη διοίκηση να έρθει άλλος παίκτης στην περιφέρεια, αλλά δεν έγινε αποδεκτή.

Στο Μιλάνο ο Έτορε Μεσίνα τον είχε ρωτήσει πριν την έναρξη της συνεργασίας τους αν μπορεί να πειθαρχήσει και να ακούσει, όμως τελικά δεν μπόρεσε να τον κάνει να αλλάξει. Του το υπενθύμισε μάλιστα σε μέιλ στο οποίο του ανακοίνωνε πως δεν τον υπολογίζει.
EUROLEAGUE / Q͉́ - ϓ֐ (֙ԏÑVɁ: EUROKINISSI)


Στη Μόσχα είχε προστριβές με τον Δημήτρη Ιτούδη στην προπόνηση και αποπέμφθηκε δύο φορές. Λέγεται μάλιστα πως πιάστηκε στα χέρια με τον Τόρνικε Σενγκέλια στα αποδυτήρια, αν και το διέψευσαν αμφότεροι. Μετά τον δεύτερο τσακωμό έφυγε και πήγε στις ΗΠΑ (για την κηδεία συγγενικού του προσώπου), έμεινε εκεί αρκετές εβδομάδες και όταν αποφάσισε να επιστρέψει υπό τον φόβο διακοπής συμβολαίου ο Ιτούδης τον έστειλε να προπονείται μόνος του και να παίζει με την δεύτερη ομάδα της ΤΣΣΚΑ.
τζειμς_μεσα_τσσκα.jpg

Ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε την κατάσταση  με τον Τζέιμς «κάτι σαν καρκίνωμα». Από την πλευρά του ο Τζέιμς είπε πως είχε διαφωνίες με τον Ιτούδη ως άνθρωπο, όχι στο μπάσκετ.


Ο Αμερικανός είναι βαρόμετρο για την ομάδα του, αλλά ταυτόχρονα μια κινούμενη «βόμβα». Μένει να φανεί ποια πλευρά του θα υπερισχύσει, την ώρα που οι Γάλλοι κυνηγούν την υπέρβαση.

Γιώργος Διαλυνάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0