Πρόσωπα

ΠΑΣ Γιάννινα: Ο «Ρομπέν των… κομμένων» της Super League (video)

ΠΑΣ Γιάννινα: Ο «Ρομπέν των… κομμένων» της Super League (video)

Τι και αν ο ΠΑΣ Γιάννινα βλέπει το τρένο της… Ευρώπης να απομακρύνεται. Ο στόχος έχει επιτευχθεί και ο ίδιος απολαμβάνει την διαδικασία να κόβει βαθμούς από το Big-5, όμως, έχει καταφέρει κάτι ακόμα πιο ξεχωριστό. Το BN Sports καταγράφει τις τέσσερις περιπτώσεις που ο «Άγιαξ της Ηπείρου», μεταμόρφωσε σε… κύκνους της Super League 1.

«Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος». Λίγο, πολύ, όλοι γνωρίζουμε τον συγκεκριμένο τίτλο. Ένα παραμύθι που μας συντρόφευε στα παιδικά μας χρόνια και ήταν το σήμα κατατεθέν στις σχολικές εποχές, όταν δεν υπήρχε ανταπόκριση στην ομορφιά του κάθε παιδιού. Που υπάρχει το κοινό σημείο με τον ΠΑΣ Γιάννινα;

Σε τέσσερα, διαφορετικά πρόσωπα, τα οποία στα Ιωάννινα, βρήκαν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Όχι, δεν ήταν… ασχημόπαπα αλλά έτσι τους συμπεριφέρθηκαν οι ομάδες τους. Το ταλέντο τους δεν χάθηκε ποτέ και ο ΠΑΣ Γιάννινα τους έδωσε την ευκαιρία να το αναδείξουν.

Μανώλης Σάλιακας

Μπορεί να ετοιμάζει βαλίτσες για τη Ζανκτ Πάουλι, όμως ο Μανώλης Σάλιακας ήταν από τους καλύτερους του αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ και επαλήθευσε πως οι Έλληνες ποδοσφαιριστές του είδους του, θα πρέπει να βαδίσουν στα βήματά του. Ο νεαρός δεξιοπόδαρος μπακ έκανε το πρώτο βήμα στα Χανιά, το επόμενο στη Λαμία και εκτοξεύθηκε με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ένα παιδί που ο Ολυμπιακός μπορεί να τον έκανε επαγγελματία αλλά δεν του έδωσε ποτέ την ευκαιρία να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα. Οι συνεχείς δανεισμοί και το αίσθημα της απόρριψης, τον έφεραν στην αποχώρηση αλλά και στο δικό του, ξεχωριστό restart.

5573137_1.jpg

Ζήσης Καραχάλιος

Λίγοι τον θυμούνται από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό. Ο Ζήσης Καραχάλιος μεγάλωσε στις «ερυθρόλευκες» ακαδημίες αλλά ποτέ δεν κατάφερε να δείξει τι αξίζει, καθώς παραχωρήθηκε σχεδόν αμέσως ως δανεικός στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Εκεί, τον ξεχώρισε ο Λεβαδειακός και από την στιγμή που στον Ολυμπιακό δεν είχαν σχέδια να τον κρατήσουν, τον άφησαν ελεύθερο.

Μετά από πέντε χρόνια στη Λιβαδειά, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάλαβε ότι είναι έτοιμος για τα μεγάλα σαλόνια. Ο Έλληνας διεθνής δεν κατάφερε απλά να προσαρμοστεί αλλά και να γίνει αναντικατάστατο μέλος, έχοντας 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις φέτος. Από την άλλη, κόντρα στον Ολυμπιακό στα play off, έδειξε πόσο λάθος ήταν η αποχώρησή του τότε, και ήδη τα βλέμματα έχουν στραφεί πάνω του.

Γιούρι Λοντίγκιν

Έγινε γνωστός όταν ξεπήδησε από τις ακαδημίες της Ξάνθης και κατάφερε να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα. Παρότι είχε την δυνατότητα να γίνει διεθνής με την Ελλάδα, επέλεξε τη Ρωσία, όπου και γεννήθηκε. Το 2013, έναντι 800 χιλιάδων ευρώ, αφήνει τη Ξάνθη και παίρνει το αεροπλάνο για τη Ρωσία και τη Ζενίτ, όπου έμεινε για 5,5 χρόνια.

Τον Γενάρη του 2019, επέστρεψε για χάρη του Ολυμπιακού, όμως το πέρασμά του ήταν πολύ σύντομο. Έξι μήνες μετά, επέστρεψε στη Ζενίτ και έμεινε ελεύθερος για να συνεχίσει τη καριέρα του στην Τουρκία. Στις αρχές του 2021 πήρε και πάλι τον δρόμο της επιστροφής, για χάρη του ΠΑΣ Γιάννινα και αυτόν τον 1,5 χρόνο, έχει αποδειχθεί ως ένας εκ των κορυφαίων του πρωταθλήματος.

5519076.jpg

Χουάν Χοσέ Περέα

Και φτάνουμε στην περίπτωση του Χουάν Χοσέ Περέα. Τον παίκτη που στον Παναθηναϊκό ακόμα το… φυσάνε και δεν κρυώνει που έχασαν τέτοια περίπτωση. Συγκεκριμένα, ο Κολομβιανός φορ ήρθε «αθόρυβα» στους Πράσινους το καλοκαίρι του 2019 από τις ακαδημίες της Πόρτο και παρά τις προοπτικές που έδειχνε πως έχει, αποφασίστηκε να μείνει ελεύθερος και να πάει στον Βόλο ΝΠΣ.

Η παρουσία του εκεί ήταν αρκετά θετική, με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ Γιάννινα να τον κάνει δικό του, το περασμένο καλοκαίρι. Με τη σεζόν σε εξέλιξη, ο ίδιος έχει μετρήσει ήδη εννιά γκολ και δύο ασίστ σε 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, κάνοντας το ερχόμενο καλοκαίρι, ιδιαίτερο για εκείνον. Φυσικά, στον Παναθηναϊκός επικρατεί… σύγχυση που δεν εμπιστεύτηκαν το ταλέντο του.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0