Πρόσωπα

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η απίθανη σύμπτωση με τα… 30, που δείχνει πως δεν μεγαλώνει αλλά ωριμάζει!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η απίθανη σύμπτωση με τα… 30, που δείχνει πως δεν μεγαλώνει αλλά ωριμάζει!

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι κάτι διαφορετικό για ολόκληρο το ποδόσφαιρο, με τον 37άχρονο Πορτογάλο να φτάνει τα 60 χατ-τρικ καριέρας και να αποδεικνύει πως δεν μεγαλώνει. Απλά ωριμάζει. Η σύμπτωση που έχει προκύψει με τα χατ-τρικ του, το αποδεικνύει περίτρανα!

Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραφε το καλοκαίρι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πολλοί θεωρούσαν πως ναι μεν πρόκειται για μία μεγάλη επιστροφή, πλην όμως ανούσια, καθώς οι «κόκκινοι διάβολοι» χρειάζονταν παίκτες με όρεξη και ταλέντο και όχι έναν 37άρη που θα γύρναγε εκεί που πράγματι αγαπήθηκε, για τα τελευταία… ένσημα της καριέρας του.

Δεν είναι παράλογο το εν λόγω επιχείρημα, αλλά δεν συνάδει με την λογική όταν μιλάμε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, τον άνθρωπο που τα έχει πάρει όλα και που διαθέτει τέτοιον εγωϊσμό, ώστε να παρασύρει και τους υπολοίπους στα αποδυτήρια του Όλντ Τράφορντ.

Μερικούς μήνες μετά, ο Πορτογάλος έχει αποδείξει πλέον πως η ηλικία στην περίπτωσή του, είναι όντως ένας αριθμός και κάτι που δεν τον επηρεάζει σε καμία περίπτωση. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε όλες τις διοργανώσεις, μετρά 15 γκολ στην Premier League και είναι ο βασικότερος λόγος που η ομάδα του έχει βάσιμες ελπίδες ακόμη, για την κατάκτηση της 4ης θέσης.

Στην αναμέτρηση της 33ης αγωνιστικής απέναντι στη Νόριτς, απλώς το απέδειξε ξανά. Πέτυχε χατ-τρικ, πήρε την ομάδα του από το χέρι και έγινε ο πρώτος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σκοράρει σε δύο συνεχόμενα εντός έδρας ματς από τρία γκολ.

Συνολικά μάλιστα, έφτασε τα 60 χατ-τρικ, με το ιδιαίτερο της ιστορίας να είναι το γεγονός πως το 50% αυτών επιτεύχθηκαν μέχρι να φτάσει τα 30 του χρόνια και τα υπόλοιπα από τα 30 και μετά!

Συνεπώς, αντιλαμβανόμαστε πλήρως, πως όσο μεγαλώνει γίνεται ακόμη πιο  επικίνδυνος. Ή απλώς προσθέτει στο ρεπερτόριό του ακόμη περισσότερους τρόπους για να βρει δίχτυα. Τα «καναρίνια» πληγώθηκαν άλλωστε από πλασέ, κεφαλιά και απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο και το δικό του χατ-τρικ σηματοδοτεί αρνητικό ρεκόρ χατ-τρικ σε μία σεζόν κατά τους!

Αυτός είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με μία ακόμη σύμπτωση που δεν μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενη. Είτε τον αγαπάς, είτε τον μισείς, κάνει αδιανόητα πράγματα, ακόμη και στα 37 του. Ας ελπίσουμε πως τα χατ-τρικ θα αυξηθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Μην ξεχνάμε πως έπεται και το Μουντιάλ… Το τελευταίο του Πορτογάλου!


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0