Πρόσωπα

Κάιλ Χάμιλτον: Ένας… Έλληνας με μπασκετικό DNA ετοιμάζεται να σαρώσει στο NFL (video)

Κάιλ Χάμιλτον: Ένας… Έλληνας με μπασκετικό DNA ετοιμάζεται να σαρώσει στο NFL (video)

Ο Κάιλ Χάμιλτον θέλει πάντα να είναι ο καλύτερος, κληρονομώντας την ανταγωνιστικότητα του πατέρα του Ντέρεκ. Αντί για τη «σπυριάρα» αγάπησε το αμερικανικό football και ενδέχεται να βάλει την Ελλάδα στο χάρτη του αθλήματος, καθώς έχει παραπάνω από τυπικούς δεσμούς με τη χώρα μας.

Ο πολυταξιδεμένος πατέρας

Ο Ντέρεκ Χάμιλτον ήρθε στην Ελλάδα σε δύο χρονικές περιόδους. Η πρώτη και μεγαλύτερη ήταν από τις αρχές μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Πέρασε από ΑΕΚ, Σπόρτινγκ και Απόλλωνα Πάτρας τότε. Μάλιστα με τη φανέλα του Σπόρτινγκ βγήκε τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος με περισσότερους από 600 πόντους.

Ύστερα είχε περάσματα από Ισραήλ και Ρωσία, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα στο ξεκίνημα του μιλένιουμ. Κάποιος θα φανταζόταν ότι θα ερχόταν πάλι σε αθηναϊκό σύλλογο, όμως διάλεξε την… αποκέντρωση. Το Ηράκλειο κατάφερε να τον κάνει δικό του στην τελευταία του θητεία σε ελληνικό έδαφος. Όσο εκείνος βρισκόταν στην ομάδα της Κρήτης, γεννήθηκε ο γιος του, Κάιλ, που επίσης ασχολείται με τον αθλητισμό, με εντελώς διαφορετικό σπορ βέβαια, κι έχει διπλή υπηκοότητα.

Το μέλλον ανήκει στον Κάιλ

Ο υιός Χάμιλτον αποφάσισε να ασχοληθεί με το αμερικανικό football και μέχρι στιγμής δικαιώνεται απόλυτα. Αναμένεται να βρίσκεται στο ντραφτ του NFL του 2022, που θα λάβει χώρα στο Λας Βέγκας στα τέλη Απριλίου. Θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος παίκτης της τάξης του και σίγουρα θα ακουστεί ψηλά το όνομά του.

Επειδή όμως παίζει safety, μια θέση που περισσότερο έχει να κάνει με την άμυνα και το διάβασμα των φάσεων, άρα λιγότερο φανταχτερή από άλλες, αυτό του κατεβάζει λίγο τις μετοχές, αλλιώς θα ήταν η πρώτη επιλογή χωρίς συζήτηση. Ως τώρα βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο 8 και στο 11 από διάφορους αναλυτές.

Ακόμα κι αν είναι αυτή η τελική του τοποθέτηση, κάθε άλλο παρά κακή είναι και στο πρόσωπο του η Ελλάδα μπορεί να βρει ένα νέο αστέρι διεθνούς φήμης, μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Γιώργος Διαλυνάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0