Πρόσωπα

Ντμιτρί Παγιέτ: Ο… δήμιος του Ολυμπιακού που «σκότωσε» και τον ΠΑΟΚ! (video)

Ντμιτρί Παγιέτ: Ο… δήμιος του Ολυμπιακού που «σκότωσε» και τον ΠΑΟΚ! (video)

Αμφιβόλου ποιότητας αλλά και μία μορφή που παραμένει… εφιαλτική στα μάτια του Ολυμπιακού. Ο Ντμιτρί Παγιέτ είχε αδυναμία στις ελληνικές ομάδες και το επιβεβαίωσε ξανά κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Μπορεί να βαδίζει τα 35 χρόνια ζωής όμως νιώθει πιο νέος από ποτέ. Ο Χόρχε Σαμπαόλι έχει… αναγεννήσει τον Ντμιτρί Παγιέτ, ο οποίος ήταν ο πιο επικίνδυνος και… φανταχτερός παίκτης του αγωνιστικού χώρου στο ματς με τον ΠΑΟΚ, με αποκορύφωμα το απίστευτο γκολ του 45ου λεπτού. Ένα τέρμα, που δεν επιβεβαίωσε την ποιότητά του αλλά και την… αγάπη του στο ελληνικό στοιχείο.

Ο Γάλλος εξτρέμ αποτελούσε μέχρι σήμερα τον… εφιάλτη του Ολυμπιακού, ωστόσο και ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στη λίστα του. Συγκεκριμένα, ο 35χρονος άσος πέτυχε το 4ο του γκολ σε πέντε αναμετρήσεις κόντρα σε ελληνικές ομάδες, με τα τρία πρώτα να είναι απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Σεντ Ετιέν – Ολυμπιακός 2-1 (2008/09)

Φάση των «32» του UEFA Cup. Η Σεντ Ετιέν δείχνει την ανωτερότητά της και παίρνει τεράστια νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 3-1 επί του Ολυμπιακού. Η ρεβάνς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, όμως οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα τρομερό ματς. Το σκορ, ωστόσο, άνοιξε ο συνήθης ύποπτος.

Ο Ντμιτρί Παγιέτ είναι εκτός περιοχής, φέρνει τη μπάλα στο δεξί και με απίστευτο σουτ νικάει τον Νικοπολίδη για το 1-0 στο 44ο λεπτό. Για την ιστορία, ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε την ασίστ στον Ίλαν για το 2-0 στο 57’, πριν μειώσει στο τελικό 2-1, ο Όσκαρ Γκονζάλεθ.

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 2-1 (2020/21)

Πέρασαν 11 χρόνια για να βρεθεί ξανά απέναντι σε ελληνική ομάδα ο Ντμιτρί Παγιέτ. Συγκεκριμένα, για τη φάση των ομίλων του Champions League, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο Βελοντρόμ για την 5η αγωνιστική. Στην πρεμιέρα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 1-0 χάρη στο γκολ του Χασάν και στο ματς της Γαλλίας, είχαν προηγηθεί με τον Μαντί Καμαρά στο 33ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, οι Γάλλοι έφεραν τούμπα το ματς χάρη στον έμπειρο μεσοεπιθετικό. Ο Παγιέτ εκμεταλλεύτηκε τα δύο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 55ο και 75ο λεπτό, χαρίζοντας τη νίκη στον σύλλογό του. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση στη Μαρσέιγ, στην ισοβαθμία, με τον Ολυμπιακό να περνάει στους «32» του Europa League.

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ 2-1 (2021/22)

Στο ραντεβού του ΠΑΟΚ με την… ιστορία, ο Παγιέτ ήταν ξανά εκεί. Αυτή τη φορά όχι απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά σε άλλη ελληνική ομάδα. Αυτό δεν τον εμπόδισε από το να πετύχει ακόμα ένα απίστευτο γκολ. Αρχικά έκανε την απίστευτη ασίστ στον Ζέρσον στο 13ο λεπτό, για να έρθει το 1-0 της Μαρσέιγ και να «παγώσει» τον Δικέφαλο.

Στο 45ο λεπτό, ήρθε η σειρά του για να γράψει ένα τρομερό τέρμα. Ο Ούντερ έκανε τη σέντρα από το κόρνερ και εκείνος με ένα αδιανόητο βολέ εκτός περιοχής, τίναξε τα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 2-0. Με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ελ Καντουρί ήταν εκείνος που… απάντησε με εξίσου ωραίο γκολ, για το 2-1. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0