Πρόσωπα

Πέδρι: Καταλανική μαγεία με άρωμα από… Ινιέστα! (video)

Πέδρι: Καταλανική μαγεία με άρωμα από… Ινιέστα! (video)

Ο Πέδρο Γκονθάλεθ ή αλλιώς «Πέδρι» είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές του… μέλλοντος για την Μπαρτσελόνα και την εθνική Ισπανίας, όμως ο 19άχρονος φαίνεται να έχει πάρει από νωρίς τα ηνία στο χώρο του κέντρου θυμίζοντας το είδωλο του και θρύλο των «μπλαουγκράνα», Αντρές Ινιέστα

Με αφορμή το «αποστομωτικό» γκολ που πέτυχε ο Πέδρι κόντρα στην Σεβίλλη (1-0) για το πρωτάθλημα Ισπανίας, σηκώνοντας στο πόδι όλο το Καμπ Νου, το BN Sports σας θυμίζει την «πλούσια» καριέρα του νεαρού μέσου από μόλις… εφηβική ηλικία, αλλά και τις ομοιότητες που υπάρχουν με τον Αντρές Ινιέστα

Ένας μικρός… Ινιέστα

Χωρίς καμία αμφιβολία οι εποχές αυτών των δύο ποδοσφαιριστών (Πέδρι και Ινιέστα) είναι διαφορετικές, αλλά αμφότεροι έχουν κάποια χαρακτηριστικά που τους κάνουν να… ξεχωρίζουν. «Η ομάδα πάνω απ’ όλα». Ίσως ένα από τα κυριότερα και σημαντικότερα στοιχεία τους στο παιχνίδι, καθώς ο πρωταρχικός τους στόχος είναι να οργανώσουν μία επίθεση και να μοιράσουν «έτοιμη» πάσα στους επιθετικούς, έτσι ώστε να σκοράρουν. 

Παράλληλα, οι κινήσεις του «μικρού» Πέδρι στο χώρο του κέντρου είναι… ίδιες με αυτές του Ινιέστα, ο 19άχρονος δημιουργεί προϋποθέσεις για την… μεθεπόμενη πάσα και βοηθάει στο να κινηθούν σε κενό χώρο τα πλαϊνά μπακ και οι επιθετικοί χαφ.  

Μάλιστα, ο προπονητής του και πρώην συμπαίκτης του Αντρές Ινιέστα, Τσάβι Ερνάντεθ έχει δηλώσει: 

«Θα ήθελα πολύ να είχα την συνείδηση του Πέδρι με την μπάλα στα πόδια. Δεν χάνει τη μπάλα, οι κινήσεις του μου θυμίζουν αυτές του Αντρές (Ινιέστα), κάνει τη διαφορά, είναι απίθανος. Δεν έχω δει τέτοια ταλέντα σαν αυτόν». 

maxresdefault_22.jpg

Μία αξιοζήλευτη καριέρα ενός… ακούραστου παιδιού

Ο γεννηθέντας στις 25 Νοεμβρίου του 2002, τα τελευταία δύο χρόνια έχει «ταρακουνήσει» το κόσμο του αθλήματος με το ταλέντο του και την ποδοσφαιρική ευστροφία που διαθέτει. Ας δούμε τι έχει πετύχει ο Πέδρο Γκονθάλεθ σε ηλικία 19 ετών (μέχρι στιγμής). Αρχικά, έχει κατακτήσει ένα κύπελλο Copa Del Rey με την ομάδα της Βαρκελώνης και έχει τερματίσει στην 2η θέση, παίρνοντας και το ασημένιο μετάλλιο με την Ολυμπιακή ομάδα της Ισπανίας στους αγώνες του ποδοσφαίρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο καλοκαίρι έφτασε με την αντρική ομάδα της «Φούριας Ρόχας» μέχρι τα ημιτελικά του Euro. 

Ενώ σε προσωπικό επίπεδο, σε 108 συμμετοχές με την φανέλα της πρώτης ομάδας της «Μπάρτσα»έχει σκοράρει 12 φορές και έχει μοιράσει 14 ασίστ, φτάνοντας την μεταγραφική του αξία στα… ύψη και πιο συγκεκριμένα στα 80 εκατομμύρια ευρώ!

Συνολικά, το «διαμάντι» από τις ακαδημίες της Λας Πάλμας έχει δείξει ήδη την αξία του σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο αλλά παραμένει «προσγειωμένος» και «πεινασμένος» για περαιτέρω στιγμές δόξας υπό τις οδηγίες του Τσάβι.

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0