Πρόσωπα

Τζόρτζ Μπάλντοκ: Ο «πύραυλος» της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το (γαλανόλευκο) όνειρό του (video)

Τζόρτζ Μπάλντοκ: Ο «πύραυλος» της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το (γαλανόλευκο) όνειρό του (video)

Κάνει όλη την Αγγλία να τον παρακολουθεί μέσα από τα καμώματά του στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Το BN Sports σας συστήνει τον Τζόρτζ Μπάλντοκ που ετοιμάζεται να φορέσει την «γαλανόλευκη»…

«Σε μία εβδομάδα θα είμαι διαθέσιμος για την Εθνική Ελλάδας». Ήταν γνωστό πως ο Τζόρτζ Μπάλντοκ προχωρούσε τις διαδικασίες για να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα ωστόσο η δήλωσή του στη «The Sun», τον έφερε δυναμικά στο προσκήνιο. Ο 29χρονος φουλ μπακ αναμένεται να βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές του Γκουστάβο Πογιέτ για τα ματς του Ιουνίου, αν ισχύει πως έχει μπει στην τελική ευθεία η διαδικασία για να γίνει… Έλληνας.

Το BN Sports αρπάζει την ευκαιρία και σας συστήνει τον δεξιοπόδαρο αμυντικό που έρχεται σαν… σφαίρα για να καλύψει μία θέση που «πονάει» η Εθνική Ομάδα και παράλληλα, να ντυθεί στα χρώματα που αγαπάει. Το έντονο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, το ρεσιτάλ με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η «πίκρα» του Σάουθγκεϊτ.

Η Ελληνίδα γιαγιά και το όνειρο της Εθνικής…

Ο Τζόρτζ Μπάλντοκ γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1993, στο Μπάκινγκχαμσαϊερ της Αγγλίας, όπου και μεγάλωσε. Η σύνδεση του νεαρού Τζόρτζ με την Ελλάδα, ήταν από τη γιαγιά του, η οποία ήταν 100% Ελληνίδα όπως ο ίδιος είχε παραδεχθεί. «Η γιαγιά μου, η οποία έχει πεθάνει, ήταν 100% Ελληνίδα. Έτσι είμαι κι εγώ, έστω και κατά 1/4 Έλληνας.

Νομίζω πως έχω δικαίωμα να παίξω γι' αυτή την ομάδα, θα είναι σπουδαίο, θα είναι σίγουρα μια στιγμή περηφάνιας για την οικογένειά μου και για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα. Μακάρι να συμβεί. Περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία, δεν θα απέρριπτα ποτέ αυτό το ενδεχόμενο». Το όνειρο έπρεπε να περιμένει, αφού ο Άγγλος άσος έπρεπε να αναρριχηθεί στο δύσκολο αγγλικό πρωτάθλημα για να γυαλίσει στην Εθνική Ομάδα.

Από μικρή ηλικία, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Μίλτον Κέινς Ντονς, με την οποία όχι απλώς έμαθε τα βασικά, αλλά καθιερώθηκε σε όλες τις βαθμίδες της. Στην αρχή ξεκίνησε ως εξτρέμ, ωστόσο στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα άκρα της άμυνας, όπου έγινε ένα σούπερ φουλ μπακ. Αυτό ήταν το «κλειδί» για να εκτοξευθεί και να φτάσει το 2009 να γίνει μέλος της πρώτης ομάδας.

5940556add8d9.jpg

Οκτώ χρόνια… δανεικός μέχρι την λύτρωση!

Από το καλοκαίρι του 2011, ο Τζόρτζ Μπαλντόκ πέρασε μία πραγματική… Οδύσσεια στην καριέρα του. Επί οκτώ έτη, αποτελούσε ένα μόνιμο όνομα στη λίστα των… δανεικών. Η Ντονς δεν του έδειχνε εμπιστοσύνη και ο ίδιος προσπαθούσε μέσα από τις ομάδες που πήγαινε, να δείξει έστω και λίγο από την ποιότητά του. Η Νόρθαμπτον ήταν η πρώτη από τις πολλές που τον υποδέχτηκαν.

Ακολούθησε η Βέστμαναεϊγια της Ισλανδίας, η οποία ήταν και η μοναδική εκτός Νησιού, για να πάρουν σειρά οι Τάμγουορθ και Όξφορντ. Στη τελευταία μάλιστα έμεινε για 1,5 χρόνο, κάνοντας την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να τον προσέξει καλύτερα. Ως νεοφώτιστη στη Championship, o Κρις Γουίλντερ πίστεψε στο ταλέντο του νεαρού φουλ μπακ. Με 750 χιλιάδες ευρώ (!), ο Μπάλντοκ φοράει τα χρώματα της Σέφιλντ και κάνει μία καινούργια αρχή.

Η απογείωση!

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε στα γήπεδα της Championship, ο Μπάλντοκ απέδειξε πόσο ποιοτικός μπακ είναι. Η διαφορά φάνηκε και η Σέφιλντ ήταν σαν βρήκε το… μπακ της. Δύο γεμάτες σεζόν, ήταν αρκετές για να βοηθήσει ο Βρετανός αμυντικός τις «λεπίδες» να προβιβαστούν στα μεγάλα σαλόνια, σκορπώντας τον ενθουσιασμό σε κάθε άκρη του ποδοσφαιρικού χάρτη.

Ο 29χρονος άσος δεν σταμάτησε την απίστευτη εξέλιξή του. Στη μεγάλη κατηγορία έκλεισε τη σεζόν με 40 συμμετοχές και απολογισμό δύο γκολ και τέσσερις ασίστ, κάνοντάς τον από τα πιο πολυσυζητημένα μπακ του Νησιού. Τόσο που ο Σάουθγκεϊτ τον είχε παρακολουθήσει ουκ ολίγες φορές, όμως η παρουσία των Ρις Τζέιμς και Αλεξάντερ Άρνολντ, δεν άφηνε πολλά περιθώρια.

Ακόμα και όταν υποβιβάστηκε πέρσι η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ο Μπάλντοκ παρέμεινε εκ των κορυφαίων ενώ μέχρι τώρα, στη Championship έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του και με το παραπάνω. Ταυτόχρονα, η τιμή του εκτοξεύθηκε στα ύψη, κάτι που το δείχνει η τωρινή τιμή του, που φτάνει τα πέντε εκατ. ευρώ.

Το «ζωηρό» ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και η ώρα για… εθνόσημο!

Η διαδικασία για γίνει… Έλληνας ο Τζορτζ Μπάλντοκ δεν ξεκίνησε τώρα αλλά υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, μόλις ανέβηκε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, οι άνθρωποι της ΕΠΟ αλλά και του παίκτη ξεκίνησαν μία σειρά από κινήσεις για να πάρει ελληνική υπηκοότητα ο 29χρονος μπακ. Ουσιαστικά, είναι κάτι παραπάνω από δύο χρόνια που συμβαίνει αυτό και όλα δείχνουν πως φτάνει στην τελική ευθεία. Ωστόσο, μέσα σε όλα αυτά, μπαίνει και ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» από το καλοκαίρι του 2020 έχουν βάλει στο μάτι τον έμπειρο άσο και κάθε μεταγραφική περίοδο, τον έχουν από τους ποδοσφαιριστές που μπορεί να ανεβάσει την ομάδα επίπεδο. Ειδικά σε μία θέση που πονάει, πλέον, όπως αυτό του δεξιού οπισθοφύλακα. Βέβαια, στην ίδια θέση πονάει (πολύ παραπάνω) και η Εθνική Ελλάδας, με την μετά-Τοροσίδη εποχή να μην μοιάζει και η καλύτερη για την χώρα μας.

Έτσι, ο Μπάλντοκ προετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Ελλάδας, παρά την «αγάπη» του Σάουθγκεϊτ, ο οποίος είχε την… ατυχία να έχει τους καλύτερους μπακ του κόσμου στην Εθνική Αγγλίας. Το ζητούμενο είναι πως η έλευση του Γκουστάβο Πογιέτ και η κλήση των Χρήστου Κουρφαλίδη και Λευτέρη Λύρατζη, να είναι τα μοναδικά νέα πρόσωπα της Εθνικής μας.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0