Πρόσωπα

Ο Τζόλης στα… χνάρια του Νίνη: Πρώτα γκολ με την Εθνική Ανδρών και έπειτα με την Ελπίδων! (video)

Ο Τζόλης στα… χνάρια του Νίνη: Πρώτα γκολ με την Εθνική Ανδρών και έπειτα με την Ελπίδων! (video)

Ο Χρήστος Τζόλης άνοιξε λογαριασμό με την Εθνική Ελπίδων, αφότου σκόραρε με την Εθνική Ανδρών της Ελλάδας, θυμίζοντας τον Σωτήρη Νίνη, τον τελευταίο που έπραξε κάτι ανάλογο!

Η επικράτηση της Εθνικής Ελπίδων της Ελλάδας με 4-0 επί της αντίστοιχης του Λιχτενστάιν, πέραν του επιβεβλημένου τριπόντου στον δρόμο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2023, έφερε στο φως μία πολύ ιδιαίτερη συνθήκη. Κάτι που είχε να σημειωθεί για την ακρίβεια, 14 ολόκληρα χρόνια!

Πιο συγκεκριμένα, με το γκολ του στο 38ο λεπτό, ο Χρήστος Τζόλης σκόραρε με την Εθνική Ελπίδων, έχοντας ανοίξει πρώτα λογαριασμό με την Ανδρών!

Ήταν 11 Νοεμβρίου του 2020, σε ένα φιλικό κόντρα στην Κύπρο, όταν σκόραρε στο 8’, στη μόλις δεύτερη εμφάνισή του με την ανδρική ομάδα της Εθνικής Ελλάδας.



Με το γκολ του στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε σε αυτόν τον «δανεισμό» στην Εθνική Ελπίδων, «βάδισε» στα χνάρια του Σωτήρη Νίνη, του τελευταίου ποδοσφαιριστή που έπραξε κάτι ανάλογο!

Σε ηλικία μόλις 18 ετών, ενός μήνα και 16 ημερών, ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού -τότε- σκόραρε φορώντας το εθνόσημο στο στήθος με το… καλημέρα. Κατά μία περίεργη σύμπτωση κι αυτός σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Κύπρο!

Μάλιστα, παραλίγο να το πράξουν και στο ίδιο λεπτό, με τον Νίνη να ανοίγει το σκορ στο 5’, μόλις τρία λεπτά νωρίτερα από τον Χρήστο Τζόλη!



Έκτοτε πέρασε περίπου ένας χρόνος έως την 8η Σεπτεμβρίου του 2009, όταν φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων σε ένα ματς με την αντίστοιχη της Αγγλίας.

Στην ύστατη ευκαιρία που του δόθηκε, φρόντισε να «γράψει» το όνομά του σε αυτήν την ιδιαίτερη κατηγορία, αφού ισοφάρισε σε 1-1 στο 41ο λεπτό και βρήκε το πρώτο του γκολ με την Εθνική Ελπίδων, μετά από αυτό με την Ανδρών.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0