Πρόσωπα

Γκουστάβο Πογέτ: Ο πρώτος «ξένος» που ξεκινά με νίκη και… γκολ στην Εθνική μετά τον Φερνάντο Σάντος!

Γκουστάβο Πογέτ: Ο πρώτος «ξένος» που ξεκινά με νίκη και… γκολ στην Εθνική μετά τον Φερνάντο Σάντος!

Επιτυχημένο κρίνεται το ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας, με τον Ουρουγουανό προπονητή να γίνεται μόλις ο πρώτος «ξένος» μετά τον Φερνάντο Σάντος που ξεκινά την θητεία του στην χώρα μας με νίκη, είτε σε επίσημη, είτε σε ανεπίσημη αναμέτρηση!

Με το δεξί ξεκίνησε ο Γκουστάβο Πογέτ τις υποχρεώσεις του στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας, με την Ελλάδα να επικρατεί με 1-0 της Ρουμανίας, χάρη στο γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος έμελλε να συνδυάσει το παρθενικό του γκολ με τα γαλανόλευκα με το ντεμπούτο του Ουρουγουανού προπονητή!

Το γκολ του παίκτη του Ολυμπιακού αποδείχθηκε «χρυσό» και η Εθνική μας ομάδα πήρε τη νίκη απέναντι στην Ρουμανία στην 37η συνάντησή τους, «χαρίζοντας» μία ιδιαίτερη πρωτιά στον Πογέτ, μιας και γίνεται ο μοναδικός «ξένος» στον πάγκο μας την τελευταία δεκαετία που κερδίζει στο ντεμπούτο του, είτε σε επίσημο είτε σε ματς προπονητικού χαρακτήρα!

Ο τελευταίος μάλιστα, ακούει στο όνομα του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος το καλοκαίρι του 2010 είχε κερδίσει την Σερβία με το ίδιο σκορ σε φιλική αναμέτρηση, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να σκοράρει στο 44ο λεπτό!

Έκτοτε, έχουν παρέλθει από τον πάγκο της Ελλάδας τέσσερις προπονητές από το εξωτερικό. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο Σέρχιο Μαρκαριάν, ο Μίχαελ Σκίμπε και ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ!

Κανένας από αυτούς δεν κέρδισε, ενώ το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως κανένας από αυτούς δεν είδε στο ντεμπούτο του την Εθνική να πανηγυρίζει! Δέχθηκε τρία γκολ συνολικά, δεν πέτυχε κανένα και μέτρησε τρεις ήττες και μία ισοπαλία!

Εν τέλει, η παράδοση «έσπασε». Ο Πογέτ ξεκινά ιδανικά, η Ελλάδα κρατά το «μηδέν» και το «διπλό» στην Ρουμανία αδιαμφισβήτητα μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Ελλάδας με τους προπονητές που μεσολάβησαν ανάμεσα σε Σάντος και Πογέτ:

Κλαούντιο Ρανιέρι: Ελλάδα – Ρουμανία 0-1 (07/09/14

Σέρχιο Μαρκαριάν: Ουγγαρία – Ελλάδα 0-0 (29/03/15)

Μίχαελ Σκίμπε: Λουξεμβούργο – Ελλάδα 1-0 (13/11/15)

Τζον Φαν΄τ Σχιπ: Φινλανδία – Ελλάδα 1-0 (05/09/19)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0