Πρόσωπα

Ο Ρας; Ο Γκιγκς; Όχι, ο κορυφαίος Ουαλός και με τη βούλα λέγεται Γκάρεθ Μπέιλ! (video)

Ο Ρας; Ο Γκιγκς; Όχι, ο κορυφαίος Ουαλός και με τη βούλα λέγεται Γκάρεθ Μπέιλ! (video)

Είναι δεδομένο πως το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο έχει δει πολλούς Ουαλούς ποδοσφαιριστές να ξεχωρίζουν ανά δεκαετίες. Τι να πει κανείς για τον Ίαν Ρας, τον Μαρκ Χιουζ και τον Ράιαν Γκιγκς άλλωστε; Ωστόσο, όσα κάνει ο Γκάρεθ Μπέιλ με την φανέλα της χώρας του, δεν έγιναν πράξη ποτέ και από κανέναν!

Πριν από μερικές ημέρες, ο Γκάρεθ Μπέιλ δηλώνει δημόσια πως δεν θέλει να συνεχίσει να αποτελεί κομμάτι της Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν συμβιβάζεται με το γεγονός πως είναι αναπληρωματικός και δεν θέλει να δει τον εαυτό του να παίζει με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, πριν καν «πατήσει» τα 30 του χρόνια.

Στην ερώτηση αναφορικά με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ο Μπέιλ «κολλάει». «Με αγχώνει να σκέφτομαι κάτι τέτοιο, μου δημιουργεί ανασφάλειες και δεν υπάρχει λόγος να κάνω κάτι τέτοιο στον εαυτό μου». Συνεπώς, ψυχολογικά δεν βρίσκεται και στην καλύτερή του κατάσταση.

Όλα αυτά βεβαίως, μέχρι να φύγει από τη Μαδρίτη και να μεταβεί στην Ουαλία, με την χώρα του να παίζει έναν ημιτελικό στα μπαράζ απέναντι στην Αυστρία του Νταβίντ Αλάμπα. Αρχηγός της ομάδας ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος θέτει ως στόχο να αποδείξει για ακόμη μία φορά, γιατί ενώ βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση αγωνιστικά, είναι ο ηγέτης της χώρας του.


Στο 25ο λεπτό σκοράρει με απίστευτο φάουλ, ενώ 25 λεπτά μετά περίπου, το φοβερό αριστερό που διαθέτει, ο βασικός λόγος δηλαδή που οι Μαδριλένοι πλήρωσαν αδρά την Τότεναμ, «χτυπά» και πάλι!

Ο Μπέιλ σκοράρει με διαγώνιο σουτ και το 2-0 είναι γεγονός, με το αυτογκόλ του Ντέιβις αργότερα να μην είναι ικανό να «κόψει» από την Ουαλία την δυνατότητα να παίξει έναν πρόωρο «τελικό», με φόντο την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μέσα στο 2022!


Για την ιστορία, απλώς να αναφέρουμε πως οι Ουαλοί θα συναντήσουν τον Ιούνιο μία εκ των Σκωτία και Ουκρανία. Σε περίπτωση που δεν γίνει το ματς και οι Σκωτσέζοι περάσουν άνευ αγώνος, εξαιτίας του πολέμου, τότε θα δούμε έναν βρετανικό «εμφύλιο» για μία θέση στο Κατάρ.

Η επιτυχία για το σύνολο του Ρόμπερτ Πέιτζ είναι τεράστια, αλλά όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει αν ο Γκάρεθ Μπέιλ είτε ήταν τραυματίας, είτε δεν ήταν… Ουαλός. Διότι, επί των ημερών του, η χώρα του βρίσκεται με συνέπεια στις κορυφαίες διοργανώσεις.

Έχει παραστεί σε δύο μεγάλες διοργανώσεις, ενώ κανείς δεν ξεχνά πως έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά του EURO 2016!

Πρόκειται λοιπόν, για τον σπουδαιότερο Ουαλό ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, αναλογικά με τις επιτυχίες του με την εθνική του ομάδα. Σπουδαίοι ήταν και ο Ίαν Ρας, ο Μαρκ Χιουζ και ο Ράιαν Γκιγκς, αλλά όσα έχει κάνει ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν μπαίνουν σε σύγκριση.

Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, έχει στόφα ηγέτη και η απαξίωση που έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια, σαφώς και αδικεί τα πεπραγμένα του. Μία ακόμη πρόκριση όμως με την Ουαλία, η οποία θα έχει την σφραγίδα του, θα αποδείξει και πάλι πως ο Μπέιλ βρίσκεται ακόμη στο ποδόσφαιρο. Και όχι μόνο βρίσκεται, αλλά ξεπερνά και όλους τους συμπατριώτες του, που πέρασαν πριν από αυτόν!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0