Πρόσωπα

Η τελευταία μεγάλη πρόκληση του Ρονάλντο με την Πορτογαλία είναι να την στείλει στο Μουντιάλ! (video)

Η τελευταία μεγάλη πρόκληση του Ρονάλντο με την Πορτογαλία είναι να την στείλει στο Μουντιάλ! (video)

Λίγες ώρες απομένουν πλέον για τον «τελικό» της Πορτογαλίας με την Τουρκία και ο Κριστιάνο Ρονάλντο καλείται να είναι συνεπής στο τελευταίο, μεγάλο ραντεβού της καριέρας του! Το Μουντιάλ του καλοκαιριού…

Η αλήθεια είναι πως όταν μία ομάδα, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Γιουβέντους, έχουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο ρόστερ τους, τότε η συζήτηση πάντα διαφοροποιείται.

Πάντα υπάρχει φαβορί, πάντα μπαίνει στην συζήτηση πως μία μεγάλη βραδιά του Πορτογάλου μπορεί να κρίνει την εκάστοτε αναμέτρηση. Το διαφορετικό με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τους υπόλοιπους superstar στον πλανήτη, είναι πως η ικανότητά του αυτή δεν έχει αλλοιωθεί με το πέρασμα του χρόνου.

Το αντίθετο μάλιστα. Ενισχύεται ακόμη περισσότερο! Ο Ρονάλντο έκρινε φέτος παιχνίδια στο Champions League με την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» και επί της ουσίας είναι ο λόγος που η Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην φάση των «16» του θεσμού. Στον επαναληπτικό του 1-1 όμως δεν ήταν καλός και αυτομάτως η ομάδα του μείωσε τις πιθανότητές της για πρόκριση.


Ο Τσόλο Σιμεόνε πανηγύρισε πρόκριση εναντίον του για πρώτη φορά και ο Κριστιάνο Ρονάλντο απουσιάζει από τα προημιτελικά της αγαπημένης του διοργάνωσης για 3η συνεχόμενη σεζόν.

Και πάλι όμως, το γεγονός πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βασίζει την αποτυχία της στο κακό βράδυ που βίωσε ο Πορτογάλος, αποδεικνύει πόσο σημαντικός είναι για αυτήν. Μιλάμε για τον πρώτο της σκόρερ με 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις αλλά και τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του αθλήματος πλέον, με 59 χατ-τρικ και αμέτρητα κρίσιμα γκολ όταν η μπάλα «καίει».

Αυτόν τον άνθρωπο έχει τεράστια ανάγκη ξανά η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, σε έναν πρόωρο «τελικό», με φόντο το Μουντιάλ του 2022, σε μερικούς μήνες από τώρα.

Μιλάμε για έναν θεσμό, που θα αποτελέσει και το τελευταίο Μουντιάλ του Κριστιάνο Ρονάλντο, πράγμα που σημαίνει πως ο Πορτογάλος θα κάνει τα πάντα για να παραστεί σε αυτόν.

Μουντιάλ χωρίς Ρονάλντο γίνεται; Η απάντηση είναι… ναι, ακόμη και αν δεν θέλουμε να το δούμε. Μην ξεχνάμε πως και φάση των «8» χωρίς Μέσι, Ρονάλντο, Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Ράμος και Χάαλαντ, δεν την περιμέναμε, αλλά έγινε πράξη.

Το αποψινό ραντεβού των Πορτογάλων με τους Τούρκους, είναι η τελευταία ευκαιρία του Κριστιάνο Ρονάλντο να πάρει την Πορτογαλία από το χέρι. Ακόμη ένα βράδυ που θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Διότι, ακόμη και αν εμείς συμβιβαστούμε με… Μουντιάλ χωρίς Ρονάλντο, ο ίδιος δεν θα μπορούσε να παρακολουθήσει την διοργάνωση από το σπίτι του, δίχως να έχει «πληγωθεί».

Παίζει λοιπόν για την χώρα του και τον εαυτό του! Το συνηθίζει και… συνήθως, αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του, προκειμένου να πατήσει το πόδι του στο Κατάρ!
Cristiano Ronaldo adds to EURO all-time scoring record | UEFA EURO 2020 |  UEFA.com

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0