Πρόσωπα

Πατρίκ Βιεϊρά: Ο αρχηγός των Invincibles αποτελεί επίσημα κομμάτι της ιστορίας της Premier League! (video)

Πατρίκ Βιεϊρά: Ο αρχηγός των Invincibles αποτελεί επίσημα κομμάτι της ιστορίας της Premier League! (video)

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Ο Πατρίκ Βιεϊρά συμπεριλαμβάνεται πλέον και επίσημα στο Hall Of Fame της Premier League, πράγμα που τον καθιστά κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Σαφώς και αποτελούν παράσημο οι Invincibles, ενώ το προπονητικό του έργο είναι επίσης αξιέπαινο και αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον!

Σχετικά Άρθρα

Το Hall of Fame αποτελεί ένα κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών, που με την παρουσία τους στα γήπεδα έχουν διαφοροποιήσει την ιστορία της Premier League. Προφανώς και ο Τιερί Ανρί συμπεριλαμβάνεται σε αυτό, ο Στίβεν Τζέραρντ, ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο Ερίκ Καντονά, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Ρόι Κιν και ο Ντένις Μπέργκαμπ, ενώ αισίως προστέθηκαν σε αυτό ο Γουέιν Ρούνεϊ και ο Πατρίκ Βιεϊρά!

Και αν για τον πρώτο, η εν λόγω επιτυχία ήταν δεδομένη εξαιτίας της εκπληκτικής πορεία του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, για τον δεύτερο μπορεί κανείς να πει πως είχε… αργήσει.

Μιλάμε για τον αρχηγό της Άρσεναλ στο πρωτάθλημα των Invincibles! Τον άνθρωπο που σκόραρε στο τελευταίο ματς της χρονιάς και έκανε τους «κανονιέρηδες» να γράψουν ιστορία απέναντι στην Τότεναμ στο White Hart Lane. Τον άνθρωπο που αποβλήθηκε στην 6η αγωνιστική απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «θρυλικό» δοκάρι του Ρουντ φαν Νίστελροϊ και αυτόν που δύο χρόνια μετά, δεν μπόρεσε να σταματήσει την Άρσεναλ στο Champions League, όντας πλέον αρχηγός της Γιουβέντους.

Η παρουσία του Βιεϊρά εκείνη την περίοδο ήταν καταλυτική, ενώ ήταν και ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Premier League που συμπεριλήφθηκε για έξι συνεχόμενες σεζόν στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς, από το 1998 μέχρι και το 2004!

Επομένως, το πλήρωμα του χρόνου δικαίωσε τις προσπάθειες του Γάλλου και πλέον ο Πατρίκ Βιεϊρά, αποτελεί και επίσημα κομμάτι της ιστορίας της Premier League!

Μένει να δούμε αν θα έχει ανάλογες επιτυχίες και στην προπονητική του καριέρα, μιας και φέτος επέστρεψε στην Premier League, για να καθίσει για πρώτη φορά σε πάγκο αγγλικής ομάδας.

Σε αυτόν της Κρίσταλ Πάλας, με την οποία διανύει μία εξαιρετική σεζόν, έχοντας εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή της στην κατηγορία. Παράλληλα, έχει προκριθεί στους «4» του FA Cup, όπου θα συναντήσει την Τσέλσι, ενώ αποτελεί και τον μοναδικό προπονητή στην Premier League φέτος που δεν έχει δεχθεί γκολ σε δύο ματς πρωταθλήματος από τη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας και το αξιέπαινο «διπλό» στο Έτιχαντ!

Ολόκληρη η πορεία του Βιεϊρά στο «Νησί» λοιπόν, είτε σε ποδοσφαιρικό, είτε σε προπονητικό επίπεδο, δεν γινόταν να μην ανταμειφθεί! Και πλέον, βρίσκεται στο Hall of Fame της Premier League!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0