Πρόσωπα

Κώστας Μήτρογλου: Το χρονικό της σίγασης ενός μεγάλου «κανονιού» (video)

Κώστας Μήτρογλου: Το χρονικό της σίγασης ενός μεγάλου «κανονιού» (video)

Ο Κώστας Μήτρογλου έζησε «χρυσές» και… σκοτεινές εποχές στην καριέρα του, ωστόσο αυτό που συνέβη τώρα με τον Άρη, είναι το αποκορύφωμα προς τα κάτω. Το BN Sports σας μεταφέρει στο χρονικό της πτώσης ενός από τους κορυφαίους Έλληνες στράικερ στον 21ο αιώνα.

Η ζωή έχει τα πάνω της. Έχει και τα κάτω της. Κανείς δεν αμφιβάλλει σε αυτό και ουκ ολίγες φορές, όλοι στη ζωή το έχουν βιώσει. Έτσι πάνε και με τις καριέρες των ποδοσφαιριστών. Ο δρόμος προς την κορυφή είναι δύσκολος αλλά προς τον πάτο, πανεύκολος. Ο Κώστας Μήτρογλου δεν χρειάστηκε… χρόνια για να το καταλάβει.

Τη μία κορυφαίος στράικερ του 21ου αιώνα στη χώρα μας και την άλλη, στα δικαστήρια και με τη ταμπέλα της πιο αποτυχημένης μεταγραφής σε συνολικά πέντε (!) ομάδες. Η τελευταία περιπέτεια του Μητρογκόλ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, δίνει την κατάλληλη ασίστ στο BN Sports για να σας εξηγήσει το χρονικό της απόλυτης καθόδου για έναν πραγματικό «killer» που η δύση της καριέρας του, μοιάζει όλο και πιο κοντά.

Η αρχή με τη Φούλαμ…

Γενάρης του 2014. Η σεζόν έχει ξεκινήσει παραπάνω από… ιδανικά για τον Κώστα Μήτρογλου, καθώς δεν σταματάει να «πυροβολεί» με τη φανέλα του Ολυμπιακού. 14 γκολ σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος και άλλα τρία σε πέντε ματς Champions League. Έξι μήνες μετά, η Φούλαμ τινάζει τη «μπάνκα» στον αέρα και με 15 εκατ. ευρώ πείθει τον ελληνικό σύλλογο να παραχωρήσει τον διεθνή φορ.

Κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε. Ένας τραυματισμός ήταν ο βασικός λόγος που δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί αμέσως, μένοντας στα πιτ για σχεδόν έξι μήνες. Μία πρωτόγνωρή κατάσταση για τον Έλληνα στράικερ που τη μία ήταν στους κορυφαίους της Ευρώπης, και την άλλη ως ένα από τα μεγαλύτερα «παλτό» της Premier League.

Την επόμενη σεζόν επέστρεψε στον Ολυμπιακό αλλά δεν θύμιζε τον ποδοσφαιριστή που είχε απολαύσει το ελληνικό κοινό. Λογικό αφού είχε χάσει τελείως τον αγωνιστικό ρυθμό του, ωστόσο με δουλειά και υπομονή, ανέβηκε ξανά και μόλις αποχώρησε από τον Πειραιά, έψαχνε κάτι διαφορετικό από την Αγγλία.

Αναγέννηση στη Μπενφίκα, νέα μεγάλη μεταγραφή και μετά το… χάος!

Έτσι και έγινε, αφού η Μπενφίκα έκανε πρόταση δανεισμού με το ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ. Μία επιλογή που εξελίχθηκε στην προσωπική του αναγέννηση. Βρήκε τον παλιό του εαυτό με τον καλύτερο τρόπο. Έκανε τους «αετούς» να δαπανήσουν επτά εκατ. ευρώ και έγινε το μεγάλο «πολυβόλο» της επίθεσης τους. Μέσα σε μία διετία μάτωσε 52 φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε όλες τις διοργανώσεις και ανέβασε ξανά την αξία του.

Για δεύτερη φορά, πραγματοποίησε μία δαπανηρή μετακίνηση, όταν η νυν αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League, Μαρσέιγ, έβγαλε από τα ταμεία της 15 εκατ. ευρώ. Η αναχώρησή του από την Λισσαβόνα ήταν και η αφετηρία για ένα πραγματικό… χάος στην καριέρα του. Η «κατάρα» του Νησιού εμφανίστηκε και στη Μασσαλία. Μέσα σε 1,5 χρόνο, οι συνεχόμενοι τραυματισμοί, η έλλειψη εμπιστοσύνης και η απουσία του γκολ, ήταν αρκετά για να τον θέσουν εκτός πλάνων.

Έτσι, τον Γενάρη του 2019 αποχωρεί άρον-άρον ως δανεικός στη Γαλατασαράι με την ελπίδα να βρει τον χαμένο του εαυτό. Ωστόσο, η κάθοδος είχε ξεκινήσει και δεν υπήρχε πουθενά το… φρένο. Ένα εξάμηνο παραμονής με μόλις δύο γκολ σε εννιά ματς, ήταν αρκετό για να πάρει τον δρόμο της επιστροφής της Γαλλίας και από εκεί, τον νέο δανεισμό στην Αϊντχόφεν της Ολλανδίας. Τα πράγματα δεν καλυτέρεψαν. Μία μικρή αναλαμπή στην αρχή και μετά, το απόλυτο σκοτάδι. Τα μόλις τρία γκολ σε συνολικά 18 ματς, δεν ήταν αρκετά για να πείσουν τους Ολλανδούς να τον κρατήσουν.

Ο επαναπατρισμός, η κόντρα με Μάντζιο και το επεισοδιακό τέλος…

Και καταλήγουμε στον Γενάρη του 2021. Η Μαρσέιγ ψάχνει τρόπο να αποδεσμεύσει τον Κώστα Μήτρογλου και ο Άρης του δίνει την ευκαιρία να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από 5,5 χρόνια. Η μεταγραφή προκαλεί ντελίριο στους οπαδούς των «κιτρίνων» αλλά σύντομα, ο Μήτρογλου θα εξελιχθεί σε μία από τις χειρότερες κινήσεις στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μέχρι σήμερα, έπαιξε σε μόλις 11 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας συνολικά δύο γκολ και έχοντας μηδενική προσφορά στην προσπάθεια του Άρη. Οι συνεχής τραυματισμοί συνδυάστηκαν με την αντίθεση του Άκη Μάντζιου προς το πρόσωπό του. Ο Έλληνας τεχνικός δεν είχε σχηματίσει και την καλύτερη γνώμη για τον διεθνή άσο, με αποτέλεσμα να μην του δίνει τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής.

Το «κερασάκι», ήρθε με την έλευση του Μπούργος και την παραμονή του Έλληνα επιθετικούς στις εξέδρες, κάτι που τον έκανε να «σπάσει» το συμβόλαιό του και να κινηθεί… νομικά κατά του Άρη. Κάπως έτσι, μπήκε η τελεία σε ακόμα ένα κεφαλαίο για τον Κώστα Μήτρογλου, με τη Superleague 2 να φαντάζει το επόμενο πρωτάθλημα που θα αγωνιστεί, εφόσον δεν μπει «στοπ» και στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0