Πρόσωπα

Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ: Μπορούσε αλλά δεν… ήθελε στην Άρσεναλ! (video)

Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ: Μπορούσε αλλά δεν… ήθελε στην Άρσεναλ! (video)

Όταν ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ αποχώρησε από την Άρσεναλ για να πάει στην Βαρκελώνη και το Καμπ Νόου, άλλοι τον θεωρούσαν «τελειωμένο» και άλλοι έλεγαν πως τώρα «ήρθε η ώρα». Δεδομένα ισχύει το δεύτερο, με τον Γκαμπονέζο να αποδεικνύει έμπρακτα πως μπορούσε, αλλά δεν… ήθελε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό στους «κανονιέρηδες».

Πλέον μιλάμε για τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα. Τον άνθρωπο που μετέβη στην Βαρκελώνη και άλλαξε ολόκληρη την εικόνα των «μπλαουγκράνα», όντας την δεδομένη χρονική στιγμή, το σημείο αναφοράς τους στην επίθεση.

Ο Ομπαμεγιάνγκ οδηγεί την Μπαρτσελόνα σε… τίτλο και στην δεύτερη θέση

Ναι, υπάρχει ο Φεράν Τόρες, ναι, ο Αντάμα Τραορέ έχει βοηθήσει πολύ στον τρόπο παιχνιδιού που υιοθετεί ο Τσάβι, αλλά η εκτελεστική δεινότητα του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, είναι και ο βασικότερος λόγος που η Μπαρτσελόνα έχει γίνει φαβορί για δύο διαφορετικά πράγματα.

Για την κατάκτηση του Europa League, που με δικό του γκολ προκρίθηκε έναντι της Γαλατασαράι και για την κατάληψη της δεύτερης θέσης της La Liga, με την διαφορά από την Σεβίλλη να έχει πέσει στο… τρίποντο και την αίσθηση που απορρέει από το Καμπ Νόου, να είναι πως αργά ή γρήγορα, το «μηδέν» μεταξύ τους θα φιγουράρει στον βαθμολογικό πίνακα.

Όλα αυτά, με την προσθήκη του Γκαμπονέζου επιθετικού, ο οποίος έφυγε σαν… κυνηγημένος από την Άρσεναλ και βρήκε τον εαυτό του στην Βαρκελώνη. Προφανώς και το ερώτημα όμως είναι ένα.

Τελικά πήγαινε κάτι λάθος στην Άρσεναλ ή απλά δεν ήθελε;

Ήθελε αλλά δεν μπορούσε στο Βόρειο Λονδίνο ή μήπως συνέβαινε το αντίθετο; Μην ξεχνάμε άλλωστε τις δηλώσεις του Ομπαμεγιάνγκ για κόντρα με τον Μικέλ Αρτέτα, αλλά και τους αριθμούς και το αγωνιστικό του πρόσωπο, στην τρέχουσα σεζόν.

Διότι ο Γκαμπονέζος επιθετικός φέτος ήταν σχεδόν… ασόβαρος. Αστοχούσε σε πέναλτι, ακύρωσε γκολ του… Έντεγκααρντ, σκόραρε με το σταγονόμετρο και έμοιαζε περισσότερο με πρόβλημα παρά με λύση για τους «κανονιέρηδες».


Τα πειθαρχικά παραπτώματα ήρθαν και έδεσαν το «γλυκό» και ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ αποχώρησε κυριολεκτικά σε ένα… βράδυ από την Άρσεναλ, για να υπογράψει συμβόλαιο έξι μηνών +1 ενός έτους με την ομάδα του Τσάβι.

Έφυγε από την Αγγλία και τα στατιστικά του τώρα είναι εντυπωσιακά. Μετρά επτά γκολ σε επτά ματς στην La Liga, ενώ με τα τέσσερα τέρματα που έχει καταγράψει στο Europa League, πάμε στα... 11!

Έντεκα γκολ από το ξεκίνημα του Φεβρουαρίου μέχρι και τα μέσα Μαρτίου! Σε 45 ημέρες. Ξέρετε πόσο χρόνο ήθελε ο Ομπαμεγιάνγκ για να κάνει κάτι αντίστοιχο τελευταία φορά με την Άρσεναλ; Από τον Φεβρουάριο του 2021 έως ότου αποχωρήσει!

Και όμως, είναι αλήθεια… Διότι, από την εξαιρετική του εμφάνιση στην πρόκριση των Λονδρέζων έναντι της Μπενφίκα στον Πειραιά μέχρι και την λύση του συμβολαίου του, ο Ομπαμεγιάνγκ σκόραρε μόλις 11 φορές, ενώ το πρώτο του χατ-τρικ στην Premier League ήρθε τρεις σεζόν μετά το ντεμπούτο του, στο 4-2 επί της Λιντς.

Οι περιπτώσεις των Μαρτίνες και Ράμσεϊ και οι… κερδισμένοι της υπόθεσης

Αντιθέτως, στην Ισπανία επετεύχθη κυριολεκτικά στο… ντεμπούτο του στην La Liga απέναντι στην Βαλένθια! Επομένως, ο Ομπαμεγιάνγκ δεν ήθελε να βελτιώσει την εικόνα του στο Βόρειο Λονδίνο. Μπορούσε, αλλά δεν τα έβρισκε με τον Μικέλ Αρτέτα και αποτελεί μία ακριβώς αντίθετη περίπτωση από αυτήν του Άαρον Ράμσεϊ, ο οποίος αποχώρησε από την Άρσεναλ και θα παρακαλούσε να γυρίσει πίσω, αντί να είχε φύγει τότε για την Γιουβέντους.
auba-olympiacos.jpg

Πιο πολύ ταυτίζεται με την περίπτωση του Εμιλιάνο Μαρτίνες που έφυγε από το Έμιρεϊτς και βρήκε τον εαυτό του στην Άστον Βίλα, παρά με κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή που πέρασε αισίως από την Άρσεναλ!

Καταληκτικά πάντως, η αποχώρηση του Ομπαμεγιάνγκ έκανε καλό και στην Άρσεναλ και στον ίδιο! Ο παίκτης νιώθει ξανά σημαντικός και ανεβάζει την Μπαρτσελόνα και οι «κανονιέρηδες» απελευθερώθηκαν, μαθαίνοντας να ζουν χωρίς αυτόν!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0