Πρόσωπα

Συνωστισμός αποχωρήσεων στον Άγιαξ: Οι 5+1 περιπτώσεις που θα κουνήσουν… μαντήλι το ερχόμενο καλοκαίρι (video)

Συνωστισμός αποχωρήσεων στον Άγιαξ: Οι 5+1 περιπτώσεις που θα κουνήσουν… μαντήλι το ερχόμενο καλοκαίρι (video)

Όταν είσαι ένα γνήσιο selling club, η περίοδος των μαζικών αποχωρήσεων είναι αναπόφευκτη. Για τον Άγιαξ, το ερχόμενο καλοκαίρι σίγουρα θα είναι μία τέτοια και το BN Sports σας αναλύει ποιες περιπτώσεις είναι ή θα… είναι στην πόρτα της αποχώρησης.

Ο όρος του selling club είναι πολύ συγκεκριμένος. Όσο εύκολο μοιάζει, άλλο τόσο δύσκολο είναι να τον υποστηρίξεις σαν σύλλογος και αυτό φαίνεται, από το γεγονός πως οι κορυφαίοι του είδους, χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να τον έχουν ως ταμπέλα. Μπενφίκα και Πόρτο είναι σίγουρα κάποια από τα μεγάλα παραδείγματα, με τις Λιλ και Μονακό να έχουν καταφέρει να αγγίξουν την κορυφή αλλά όχι να μείνουν.

Όμως, ένας σύλλογος, σε όλες τις δεκαετίες, έχει στηρίξει με τον καλύτερο τρόπο την συγκεκριμένη ορολογία, ωστόσο, εκτός από τα καλά, υπάρχουν και τα… επώδυνα. Οι περιόδους που προκαλούν ένα συνωστισμό από αποχωρήσεις. Μπορεί να βρισκόμαστε στον Μάρτιο, όμως ήδη αρκετές περιπτώσεις έχουν δρομολογηθεί για το ερχόμενο καλοκαίρι και υπάρχουν και άλλες που είναι αρκετά κοντά στο να ολοκληρωθούν. Το BN Sports σας δίνει στο… πιάτο τους έξι ποδοσφαιριστές που θα αποχαιρετήσουν το Άμστερνταμ στους επόμενους μήνες.

Αντρέ Ονάνα

Η περιπέτεια που είχε με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, ανήκει στο παρελθόν για τον Αντρέ Ονάνα. Ωστόσο, τα καρέ του Άγιαξ δεν χωρούν τον Ισπανό πορτιέρο, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον «Αίαντα» και πλέον θα τραβήξει για άλλες… πολιτείες. Συγκεκριμένα, η Ίντερ είναι εκείνη που τα έχει βρει σε όλα μαζί του και μετά το καλοκαίρι, θα είναι η νέα του ομάδα για να επαναφέρει την καριέρα του στην κορυφή, όπως ήταν και πριν.

Ο Άγιαξ ήταν η ομάδα που τον εκτόξευσε, όταν τον απέκτησε με μόλις 150 χιλιάδες ευρώ από την Μπαρτσελόνα, τον Γενάρη του 2015 και μέσα σε μικρό διάστημα, τον έκανε από τους κορυφαίους του κόσμου. Η αξία του έφτασε μέχρι και τα 45 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που ήταν βασικός πρωταγωνιστής δύο πρωταθλημάτων Ολλανδίας αλλά και της τρελής πορείας μέχρι τα ημιτελικά του Champions League.

Νουσαϊρ Μαζράουι

Μπορεί να αποτελεί το βασικό δεξί μπακ του Άγιαξ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα άφηνε ορφανή τη θέση. Και μάλιστα, δίχως ευρώ πίσω. Ο Νουσαϊρ Μαζράουι εξαργύρωσε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του με τον ολλανδικό σύλλογο και πλέον, ετοιμάζει βαλίτσες για την Βαρκελώνη και τη Μπαρτσελόνα. Το συμβόλαιό του εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι, και ο ίδιος δεν θέλει να ανανεώσει, με αποτέλεσμα να μπορεί να φύγει ως ελεύθερος στην ομάδα του Τσάβι.

Πρόκειται για ακόμα ένα μεγάλο ταλέντο του Άγιαξ που ξεπετάχτηκε από τις ακαδημίες της ομάδας και από το 2018, κέρδισε μία θέση στα βασικά πλάνα της ολλανδικής ομάδας. Με πάνω από 130 συμμετοχές και απολογισμό 10 γκολ με εννιά ασίστ, ήταν αναμενόμενο να συλλέξει το ενδιαφέρον κορυφαίων ομάδων, με τους «μπλαουγκράνα», να είναι πολύ κοντά στο να τον κάνουν δικό τους.

Νίκολας Ταλιαφίκο

Το περασμένο καλοκαίρι έφτασε μία ανάσα από τη Μπαρτσελόνα αλλά εν τέλει, ανανέωσε με τον Άγιαξ για ακόμα ένα χρόνο. Ο Νίκολας Ταλιαφίκο μπορεί να μην ήταν το ταλέντο των ακαδημιών ή επένδυση από άλλη ομάδα, αλλά τα πέντε εκατ. ευρώ που έδωσε ο Άγιαξ στην Ιντεπεντιέντε για να τον αποκτήσει, βγήκαν και με το… παραπάνω. Σε όλους τους τομείς.

Ο 29χρονος μπακ έγινε αμέσως βασικό στέλεχος και οδήγησε τον ολλανδικό σύλλογο σε μεγάλες επιτυχίες, όπως τα ημιτελικά του Champions League. Μετά από τέσσερα χρόνια, ο ίδιος ψάχνει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του και το γεγονός πως το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2023, δίνει μία τελευταία ευκαιρία στον Άγιαξ να βγάλει χρήματα από την περίπτωσή του. Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι οι πιο δυνατοί «παίκτες» στην υπόθεσή του.

Ράιαν Γκράβενμπερχ

Τι να πεις για αυτό το «διαμάντι» της μεσαίας γραμμής; Είναι μόλις 19 ετών και έχει εξελιχθεί τον ηγέτη του Άγιαξ σε όλα τα μήκη και πλάτη του συλλόγου. Ο Ράιαν Γκράβενμπερχ είναι προϊόν των ακαδημιών του ολλανδικού συλλόγου και εκ των κορυφαίων ταλέντων που έχουν αποφοιτήσει από τον «Αίαντα» τα τελευταία χρόνια. Το γκολ κόντρα στη Καμπούρ στο τελευταίο λεπτό, ήταν ένα δείγμα στο πόσο μπορεί να προσφέρει.

Για αυτό, το καλοκαίρι αναμένεται να είναι… καυτό για εκείνον. Το συμβόλαιό του εκπνέει το 2023, οπότε οι Ολλανδοί δεν θα ήθελαν να τον χάσουν χωρίς ούτε ένα ευρώ στην τσέπη. Η Μπάγερν Μονάχου και η Μπαρτσελόνα φαίνεται πως δίνουν μάχη για την υπογραφή του, την ίδια στιγμή που και η Γιουβέντους με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζονται να μπουν στην διεκδίκηση.

Άντονι

Εκ των κορυφαίων επενδύσεων του Άγιαξ στην τελευταία δεκαετία. Ο Άντονι μπορεί να κόστισε 16 εκατ. ευρώ για να αφήσει την Σάο Πάολο και να ταξιδέψει στο Άμστερνταμ αλλά μέσα στην διετία, έχει κάνει τρομερή απόσβεση. Ο ολλανδικός σύλλογος έχει μείνει άναυδος με το ταλέντο αλλά και την εξέλιξη του 22χρονου εξτρέμ και οι αριθμοί του το φωνάζουν.

21 γκολ και 20 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, δίνουν τις απαραίτητες απαντήσεις σε όλους για την αξία του. Για αυτό και τα ονόματα των Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι δυνατά στους «μνηστήρες» για την απόκτησή του.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0