Πρόσωπα

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο κορυφαίος γκολτζής στην ιστορία του ποδοσφαίρου! (video)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο κορυφαίος γκολτζής στην ιστορία του ποδοσφαίρου! (video)

«Κανόνας νούμερο 1, ποτέ μην είσαι το νούμερο 2». Δεν είναι γνωστό αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο μεγάλωσε με αυτή την αρχή, ωστόσο η πορεία του στο ποδόσφαιρο δείχνει ακριβώς αυτό. Ο Πορτογάλος superstar δεν έχει αφήσει ρεκόρ που να μην έχει καταρρίψει, αλλά πλέον κατέρριψε ίσως το δυσκολότερο που θα μπορούσε. Από το βράδυ της 12ης Μαρτίου, ο CR7 είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο.

Δύο γκολ χρειαζόταν για να ξεπεράσει τον Γιόσεφ Μπίτσαν, αλλά πέτυχε… τρία! Με το 59ο(!) χατ-τρικ στην καριέρα του ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε συνολικά τα 807 τέρματα σε επίσημους αγώνες και σύμφωνα με την RSSSF, ξεπέρασε τον «θρυλικό» Τσεχοσλοβάκο στην κορυφή της λίστας.

Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι κάθε στατιστική υπηρεσία διατηρεί διαφορετικά στοιχεία και έχει διαφορετικές λίστες για το εν λόγω επίτευγμα, αλλά μόνο κίνητρο δίνει αυτό στον Κριστιάνο, που σίγουρα θα βαλθεί να βρεθεί πρώτος παντού.

Εθνική Πορτογαλίας και τέσσερις σύλλογοι, 807 γκολ

Ήταν 1 Σεπτεμβρίου όταν ο Ρονάλντο «έσπασε» το ρεκόρ για τα περισσότερα διεθνή γκολ, ξεπερνώντας τον Ινδό Αλί Νταΐ. Ο Πορτογάλος έχει συνολικά 115 γκολ με την εθνική του ομάδα, ενώ σε συλλογικό επίπεδο έχει φτάσει τα 692! Τα «παρθενικά» του γκολ ήρθαν με την φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβώνας, όταν στις 7 Οκτώβρη 2002 πέτυχε «ντοπιέτα» ενάντια στην Μορεϊρένσε και από τότε δε… σταμάτησε. Συνολικά με τα «λιοντάρια» βρήκε δίχτυα πέντε φορές, ενώ ακολούθησαν 136 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία βέβαια αγωνίζεται και τώρα. Τα περισσότερα τέρματα στην καριέρα του (450) τα σημείωσε με την Ρεάλ Μαδρίτης στις εννέα σεζόν που παρέμεινε εκεί. Τέλος, τριψήφια νούμερα έπιασε και στην Γιουβέντους με 101 «τεμάχια».

Με το χατ-τρικ που σημείωσε κόντρα Τότεναμ, έπιασε τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ στην τέταρτη θέση της λίστας των σκόρερ των «κόκκινων διαβόλων» στη Premier League, με 95 γκολ. Πρώτος εκεί είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ με 183, ενώ ακολουθούν οι Ράιαν Γκιγκς με 109 και Πολ Σκόουλς με 107, αριθμοί που μπορεί να πλησιάσει κι άλλο ο Κριστιάνο μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν!


13 χρόνια... φαγούρα!

Όσον αφορά τα χατ-τρικ, ο Πορτογάλος σημειώνει τουλάχιστον ένα κάθε ημερολογιακό έτος από το 2010, φτάνοντας έτσι τα 13(!) συναπτά έτη όπου πετυχαίνει τρία (ή και περισσότερα) γκολ σε ένα ματς. Πραγματικά πρόκειται για ακόμη ένα εξωπραγματικό επίτευγμα. Φυσικά, η πιο παραγωγική χρονιά του σε αυτόν τον τομέα ήταν το 2011 όταν με την φανέλα της Ρεάλ πέτυχε εννέα! Τελευταίο του χρονικά χατ-τρικ ήταν ακριβώς πριν από 363 ημέρες, όταν στις 14 Μαρτίου 2021 «φιλοδώρησε» την Κάλιαρι.


Η «τριπλέτα» του κόντρα στην Τότεναμ είναι μόλις η δεύτερη στην καριέρα του στο Όλντ Τράφορντ, με την πρώτη να έρχεται το 2008 και για την ακρίβεια 14 χρόνια & 59 ημέρες πριν. Παράλληλα, έγινε ο δεύτερος γηραιότερος παίκτης που πετυχαίνει χατ-τρικ στην ιστορία της Premier League, πίσω μονάχα από τον Τέντι Σέρινγκχαμ.




Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0