Πρόσωπα

Σκοτ Κάρσον: Το κρυφό μυστικό για την κατάκτηση του Champions League;

Σκοτ Κάρσον: Το κρυφό μυστικό για την κατάκτηση του Champions League;

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αντικατέστησε τον Έντερσον με τον τρίτο του τερματοφύλακα, Σκοτ Κάρσον, στο 73ο λεπτό της δεύτερης αναμέτρησης απέναντι στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας το βράδυ της Τετάρτης (9/3). Η κίνηση αυτή μπορεί να ερμηνευθεί από κάποιους προληπτική σκεπτόμενοι την προηγούμενη συμμετοχή του στα ‘’αστέρια’’ και την προτελευταία κατάκτηση UEFA Champions League της Λίβερπουλ τη σεζόν 2004/05.

Στο ποδόσφαιρο η επικρατούσα άποψη είναι ότι το αποτέλεσμα κρίνεται στο χορτάρι βάσει της απόδοσης, της στρατηγικής, της τακτικής, του μπάτζετ και της τύχης φυσικά. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που πιστεύουν στις προλήψεις και τα «γούρια’» και ίσως ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ένας από αυτούς.

Στην δεύτερη αναμέτρηση απέναντι στα «λιοντάρια της Λισσαβώνας» που δεν αποδείχθηκαν και τόσο λιοντάρια η αλήθεια είναι, ο Καταλανός προπονητής έριξε στο χορτάρι του Έτιχαντ στο 73ο λεπτό τον βετεράνο τερματοφύλακα, Σκοτ Κάρσον, ο οποίος θεωρείται η τρίτη επιλογή της σεζόν για τη θέση κάτω από τα γκολπόστ.

Αυτή ήταν και η δεύτερη συνολικά συμμετοχή του με τα χρώματα των «πολιτών’» από το 2019 που βρίσκεται στη γαλάζια μεριά του Μάντσεστερ. Εκτός των άλλων ήταν και η δεύτερη μόλις συμμετοχή του 36χρονου πλέον στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά το μακρινό 2005 και την αναμέτρηση της Λίβερπουλ απέναντι στη Γιουβέντους για τα προημιτελικά του θεσμού.

Ο 20χρονος τότε Κάρσον αποτελούσε τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα των «Reds» στην ξέφρενη πορεία τους προς τον 5ο τίτλο της κορυφής της Ευρώπης, πίσω από τον σπουδαίο Πολωνό Γέρζι Ντούντεκ. Στον πρώτο προημιτελικό της σειράς απέναντι στη «βέκια σινιόρα» ο Βρετανός φόρεσε γάντια βασικού και συνέβαλε στη νίκη της ομάδας του με 2-1 στο Άνφιλντ στις 5 του Απρίλη το 2005. Εκείνη ήταν και η τελευταία του συμμετοχή στο Champions League μέχρι να τον χρησιμοποιήσει ο Πεπ το βράδυ της Τετάρτης.


Έπειτα από δυο περίπου μήνες στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης σε εκείνον τον αλησμόνητο τελικό της Κωνσταντινούπολης απέναντι στη Μίλαν, ο οποίος κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι και πανηγύρισε το σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του έχοντας έστω και μικρή συμβολή σε αυτόν.

Μετά από 17 ολόκληρα χρόνια και αρκετές γεμάτες σεζόν στην Αγγλία και την Championship, κυρίως καθώς και δυο χρόνια περιπλάνησης στην Τουρκία, ο Σκοτ Κάρσον πήρε ξανά χρόνο συμμετοχής στο υψηλότερο επίπεδο, έστω και λιγοστό. Ξανά σε αγώνα της νοκ-άουτ φάσης. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν η ιστορία θα επαναληφθεί και η χρονιά για τη Σίτι θα έχει την ίδια ευτυχή κατάληξη με εκείνη της Λίβερπουλ τη σεζόν 2004/05, με μια συμμετοχή του Κάρσον και ένα τίτλο.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0