Πρόσωπα

Αντελίνο Βιεϊρίνια: Ψάχνει την ευρωπαϊκή υπέρβαση με τον ΠΑΟΚ όπως έκανε με τη Βόλφσμπουργκ! (video)

Αντελίνο Βιεϊρίνια: Ψάχνει την ευρωπαϊκή υπέρβαση με τον ΠΑΟΚ όπως έκανε με τη Βόλφσμπουργκ! (video)

Είναι ο άνθρωπος των κρίσιμων καταστάσεων στον ΠΑΟΚ. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δεν θα δώσει απλώς την ποιότητα και το πάθος του για να προκριθεί ο Δικέφαλος αλλά και την εμπειρία που έχει αποκτήσει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μπορεί να έχει πατήσει το 36ο έτος της ηλικίας του, όμως ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αποτελεί ένα αποσπάτο κομμάτι του ΠΑΟΚ αλλά και της ιστορίας του. Ένας αρχηγός που έχει ήδη γραφτεί με «χρυσά» γράμματα στο βιβλίο του Δικεφάλου και παιχνίδι με το παιχνίδι, δίνει ακόμα ένα λόγο για να παραμείνει εκεί. Απέναντι στη Γάνδη για τους «16» του Europa Conference League, έχει την ευκαιρία να σημειώσει ακόμα μία μεγάλη επιτυχία.

Ωστόσο, εκτός από την ποιότητά του, σε αυτό το ματς μπορεί να προσφέρει απλόχερα και τις εμπειρίες του. Ο λόγος είναι φυσικά, πως έχει αγωνιστεί Μάρτη μήνα στην Ευρώπη άλλες τρεις φορές. Μάλιστα, τη μία φορά είχε κοντραριστεί με τη Γάνδη, όταν φορούσε τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ. Το BN Sports σας υπενθυμίζει εκείνες τις στιγμές που ο Πορτογάλος εξτρέμ έγραψε ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Europa League 2014/15

Από τις χρονιές που η Βόλφσμπουργκ πίστεψε στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου. Το 2014/15, οι «λύκοι» έφτασαν μέχρι και τα προημιτελικά του Europa League, όπου έπεσαν πάνω στη Νάπολι για να μείνουν εκτός. Μέχρι τότε, είχαν καταφέρει να περάσουν άνετα από τον όμιλο με Έβερτον, Λιλ και Κρασνοντάρ και να βρεθούν απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Τα «λιοντάρια» δεν κατάφεραν να δυσκολέψουν τον γερμανικό σύλλογο και με το 2-0 του πρώτου αγώνα, η ρεβάνς είχε τυπικό χαρακτήρα, κάτι που φάνηκε στο τελικό 0-0. Και φτάνουμε στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Εκεί όπου η Ίντερ κλήθηκε να κοντραριστεί με τους «λύκους» για μία θέση στην 8άδα. Ήταν οι δύο βραδιές που έμειναν στην ιστορία του γερμανικού συλλόγου με «χρυσά» γράμματα.

Μεγάλο προβάδισμα χάρη στη νίκη με 3-1 στο πρώτο ματς μέσα στη Γερμανία για τη Βόλφσμπουργκ και τεράστιο διπλό στο Μιλάνο με 2-1 για να πετάξει εκτός τους «νερατζούρι». Μπορεί να έγραψαν ιστορία απέναντι σε ιταλική ομάδα, όμως μία άλλη θα σταματούσε το ταξίδι. Η Νάπολι ήταν απίστευτη επί γερμανικού εδάφους και με το ευρύ 4-1, κλείδωσε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ήταν βασικό στέλεχος σε όλο αυτό το ταξίδι, παίζοντας τα 10 από τα 12 παιχνίδια που έδωσαν οι «λύκοι», με τον απολογισμό του να είναι ένα γκολ (κόντρα στη Λιλ) και τρεις ασίστ.

Champions League 2015/16

Ένα χρόνο μετά, η Βόλφσμπουργκ επανέλαβε την απίστευτη πορεία της, αυτή τη φορά σε ακόμα πιο κορυφαίο επίπεδο. Συγκεκριμένα, το 2015/16 έπαιξε στο Champions League, κάνοντας την απόλυτη έκπληξη στην διοργάνωση. Ο όμιλος ήταν στα μέτρα της αφού έπεσε πάνω σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αϊντχόφεν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εκεί υπέγραψε και την ιστορική νίκη επί των «κόκκινων διαβόλων» με 3-2, όπου σκόραρε και ο Πορτογάλος άσος του ΠΑΟΚ.

Στη φάση των «16» βρέθηκε απέναντι στη νυν αντίπαλο του Δικεφάλου, τη Γάνδη. Ο βελγικός σύλλογος δεν μπόρεσε να σταματήσει την επέλαση της γερμανικής ομάδας, η οποία με δύο νίκες εντός και εκτός έδρας, τσέκαρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Μάλιστα, στο ματς του Βελγίου, ο έμπειρος εξτρέμ είχε μοιράσει μία ασίστ. Η κληρωτίδα, όσο υπέρ ήταν στους «16», τόσο κατά ήταν στους «8», όπου συνάντησε τη Ρεάλ Μαδρίτης του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στο πρώτο παιχνίδι, η Βόλφσμπουργκ έδειξε ικανή να κάνει τη μεγάλη έκπληξη καθώς επικράτησε με 2-0 και είχε την ευκαιρία να βγάλει εκτός τους «μερένχες». Στη ρεβάνς, όμως, μίλησε ο Πορτογάλος αστέρας. Με προσωπικό χατ-τρικ έφερε τα πάνω κάτω και με 3-0, έστειλε τους «λύκους» εκτός συνέχειας, με τον Βιεϊρίνια να έχει αγωνιστεί σε οκτώ από τις δέκα αναμετρήσεις.

Η άγνωστη πορεία με την Πόρτο…

Μπορεί στις παραπάνω, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια να έχει πρωταγωνιστήσει, όμως έχει ακόμα μία στιγμή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση στον τρίτο μήνα του χρόνου. Αυτή της χρονιάς 2006/07, όταν ήταν στο ρόστερ της Πόρτο. Σε νεαρή ηλικία, τότε, ο Πορτογάλος εξτρέμ ήταν στην πρώτη ομάδα των «δράκων» όταν ο σύλλογος έκανε μία πολύ καλή πορεία, εκείνη τη χρονιά, φτάνοντας μέχρι και τους «16» του Champions League.

Σε όμιλο με ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τσέλσι και Αμβούργο, η Πόρτο κατάφερε να κλειδώσει μία θέση για την επόμενη φάση. Μάλιστα, απέναντι στον γερμανικό σύλλογο, ο Βιεϊρίνια αγωνίστηκε για δέκα λεπτά, κάνοντας το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο. Από εκεί και πέρα, η Τσέλσι παραήταν σκληρός αντίπαλος για τους Πορτογάλους με 2-1, εκμεταλλεύτηκε το 1-1 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε εκείνη την επόμενη φάση. Το δεύτερο παιχνίδι, να θυμίσουμε πως έγινε αρχές Μαρτίου αλλά ο Πορτογάλος άσος ήταν εκτός αποστολής.

VIEIRINHA GOLOSUPERTACA CANDIDO DE OLIVEIRAFC PORTO VS VITORIA FCLEIRIA19-08-06FOTO ANTONIO SIMOES / O JOGOFC PORTO SETUBAL

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0