Πρόσωπα

Μυθικός Μπενζεμά: Ένα χατ-τρικ, τρία ρεκόρ και μία ασύλληπτη ανατροπή! (video)

Μυθικός Μπενζεμά: Ένα χατ-τρικ, τρία ρεκόρ και μία ασύλληπτη ανατροπή! (video)
Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε τον τίτλο της «βασίλισσας» και χάρις στην μυθική εμφάνιση του Καρίμ Μπενζεμά επικράτησε με 3-1 επί της Παρί Σεν Ζερμέν. Πρώτο χατ τρικ του 34χρονου με αντιπάλους τους Γάλλους, σημειώνοντας παράλληλα δύο ακόμη ασύλληπτα ρεκόρ.
Το γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε ότι η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο ήταν αυτή που θα πάρει την πρόκριση, μέχρι που εμφανίστηκε ο κύριος με το νούμερο «9». Ο λόγος για τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος σημείωσε 3 γκολ, για να στείλει την Παρί στο καναβάτσο και τη Ρεάλ Μαδρίτης στην 8αδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Έσπασε το ρόδι με την Παρί Σεν Ζερμέν

Κατά τη διάρκεια της θητείας του σε Λυών και Ρεάλ Μαδρίτης, αντιμετώπισε τους Παριζιάνους σε 13 αναμετρήσεις, κατορθώνοντας την Τετάρτη το βράδυ (09/03) για πρώτη φορά να σημειώσει χατ-τρικ απέναντί τους. Μάλιστα διπλασίασε τον συνολικό του απολογισμό απέναντι στους πρωτευουσιάνους, καθώς μέχρι και τώρα, μετρούσε μονάχα τρία γκολ απέναντί τους!

Το «γηραιότερο» χατ-τρικ!

Ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ούτε ο Λιονέλ Μέσι. Μονάχα ο Καρίμ Μπενζεμά! Σε ηλικία 34 ετών και 89 ημερών έγινε ο γηραιότερος παίκτης που σκοράρει χατ-τρικ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Έτσι έφτασε τα 8 γκολ σε 7 αναμετρήσεις του φετινού Champions League, αποδεικνύοντας ότι η κλάση είναι διαχρονική.


Ο πρώτος Γάλλος...

Σε μία χώρα που παράγει μονίμως κορυφαίους ποδοσφαιριστές, έγινε ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού, που σημειώνει χατ τρικ με 3 διαφορετικούς αντιπάλους. Με άλλα λόγια οι Παριζιάνοι έγιναν το τρίτο «θύμα» που δέχεται τρία γκολ από τον Καρίμ Μπενζεμά. Κανείς άλλος Γάλλος δεν έχει πετύχει κάτι ανάλογο στο Champions League.

Για τους «μαδριλένους» το μέλλον προμηνύεται λαμπρό, πόσο μάλλον όταν έχουν τον 34χρονο επιθετικό σε αυτή την κατάσταση. Κόντρα στην ΠΣΖ έσωσε την ομάδα του από πρόωρο αποκλεισμό και ορέγεται την κατάκτηση του 5ου τίτλου στην διοργάνωση. Δίνοντας παράλληλα ένα μίνι σεμινάριο στον κατά πάσα πιθανότητα μελλοντικό του συμπαίκτη...

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0